Comentarii pe articolul Avem titluri de stat la BVB. Cum procedam?


Avem titluri de stat la BVB. Cum procedam

Enache Marieta la 3 Septembrie 2008, ora 09:59
Avem titluri de stat la BVB Cum procedam
Dragii mei,
pentru cel putin 90% din populatia adulta a acestei tari, bursa este un domeniu la fel de abstract ca si cosmosul! Mi-ar placea sa stiu mai mult despre bursa decat vad in filmele americane, sa existe (poate exista si nu stiu) niste articole, eventual in publicatii de masa (chiar si in cele de scandal unde sunt "afisate" toate toapele devenite VIP), pe intelesul tuturor, folosind mai putini termeni tehnici si prescurtari. Niste articole pe intelesul oamenilor normali, care nu sunt smecheri si care nu intentioneaza sa faca, cariera in domeniu.
Va doresc numai bine si ani multi de lucru, pentru mine sunteti importanti.
Horatiu la 3 Septembrie 2008, ora 11:24
Ar fi 3 pasi simpli (oare ?) de urmat:
1. Schimbarea mentalitatii (ceva de genul: "trebuie sa meriti tot ce ai, sa castigi, nu sa ceri"); asta e valabil atat la nivel individual, cat si de tara.
2. Gasirea unei motivatii suficient de puternice (e mai comod sa te uiti la o telenovela sau un meci de fotbal, decat sa-l asculti pe dl. Daianu - de exemplu)
3. Autoeducatia (desi n-am inteles ce intelegeti prin "oameni normali", sau smecheri, nu stiu ce va retine sa va faceti propriile investigatii si analize despre bursa - chiar pe site-ul bvb exista un "ghid al investitorului".
Cosmina Munteanu la 3 Septembrie 2008, ora 22:32
Introducerea in economie ar trebui facuta din scoala, mai precis din gimnaziu. Din pacate la noi se face o scoala abstracta, lipsita de aplicabilitate. Pana nu se va schimba sistemul de invatamant nu vom reusi ca natie. In scoala nu se face nimic folositor: jocuri interactive, simulari si alte practici de acest fel. Din aceasta cauza ne vine greu la o varsta sa ne acomodam cu termenii economici de specialitate. Acest vocabular se invata in scoala generala.

  Inapoi la articolul Avem titluri de stat la BVB. Cum procedam?

Setari Cookie-uri