Comentarii pe articolul Marius Ghenea: Afacerile locale se fac mai bine cu oameni locali


De ce?

Dan I la 20 Septembrie 2007, ora 11:34
De ce?
De ce nu-mi place deloc acest domn?! L-am urmarit in cariera interesanta ce a avut-o in ultimii ani, l-am vazut la TV de cateva ori, am citit despre el... si tot n-am descoperti de ce-mi repugna persoana sa.
Rog sa fiu iertat pentru asta, dar mi-e jenant de antipatic, ca sa spun mai mult.
Poate ma ajuta cineva...
Robert Baba la 20 Septembrie 2007, ora 12:22
Cred ca sunteti excesiv de critic cu Dvs. Nu aveti cum sa simtiti repulsie pentru un domn pe care nu-l cunoasteti decat de la TV sau din presa. Probabil e vorba doar de o atitudine retinuta, atitudine pe care o resimte orice "civil" fata de unele dintre persoanele publice.
Ioana Rata la 20 Septembrie 2007, ora 12:29
Poate ar trebui sa va limitati fix la cariera dumnealui, daca intr-adevar v-a facut o impresie buna din acest punct de vedere.Sunt foarte putini oameni care isi mai pierd timpul sa explice cum au facut afaceri ce au generat bani. Este unul din motivele pentru care eu urmaresc articolele dumnealui.
Marcu Maria la 20 Septembrie 2007, ora 13:02
Pentru ca "dezvolta" o suficienta, de om care a descoperit America. Si mie mi-e teribil de antipatic, ca multi alti "oameni de afaceri" care au o parere mult prea buna despre ei.
Cristina Micu la 20 Septembrie 2007, ora 17:19
Simpatiile si antipatiile sunt relative si e greu sa fie conturate atunci cand nu cunosti un om cu adevarat. M. Ghenea este genul de om extraordinar de inteligent, care pare sa fi muncit enorm pentru ceea ce are si nu in ultimul rand care s-a implicat foarte mult in ceea ce a facut. Siguranta de sine si 'parerea prea buna despre el' sunt totusi de laudat. Este oarecum 'dur' cu cei din jur, dar e o atitudine necesara in zilele noastre. Consider ca e un om de admirat si pentru mine e un model, mult peste cei din breasla...
Marius Ghenea la 20 Septembrie 2007, ora 19:50
Buna seara,

Vreau sa ii raspund dlui Dan I, pentru ca nu pare sa aiba proprietatea cuvintelor (se intampla, chiar si marii nostri politicieni si conducatorii statului nu stiu sa se exprime in limba romana): "a repugna" este sinonim cu a produce sila, oroare, dezgust, ceea ce nu cred sa fie cazul, pentru ca nu e un sentiment uman deloc normal, cel putin fata de persoane pe care nu le cunosti deloc. Daca ideea era ca nu va sunt simpatic sau chiar ca sunt pur si simplu antipatic, este absolut in regula, mi s-a mai intamplat (cel putin in relatia cu oameni pe care nu i-am cunoscut personal), dar stati linistit, nici dvs. nu imi sunteti deloc simpatic, chiar daca (sau tocmai pentru ca) nu va cunosc deloc. Se stie ca opiniile se potenteaza reciproc, asa ca daca aveti o opinie negativa despre mine, probabil ca si eu voi gandi la fel despre dvs. Din pacate, acesta este in general stilul romanesc de a ne incrunta unii la altii cand ne vedem (si de a gandi rau unii despre altii in loc sa lasam loc de un gand bun), in loc sa ne zambim unii altora (asa cum oricine a fost in Occident poate sa confirme ca se intampla frecvent acolo, si asta ajuta foarte mult relatiile intre oameni). Cred ca vine si din anii de comunism, dar si din "capra vecinului" si alte complexe romanesti mult mai vechi, transmise din pacate din generatie in generatie (evident, si eu sunt la fel de vinovat ca oricine altcineva).
Daca insa ati stiut foarte bine sensul cuvantului "repugna" atunci cand l-ati folosit, ma intreb daca nu va repugna mai mult mizeria din Bucuresti si din tara, miile de romani care fura si cersesc in Occident (dar si prin tara), politicienii si functionarii publici corupti din Romania si toate lucrurile cu adevarat oribile care ni se intampla sau pentru care suntem martori. Daca aceste lucruri nu va repugna mai mult ca mine, inseamna ca aveti o problema...
Cu privire la un alt comentariu care spune (poate cu un bun temei) ca opiniile mele sunt neinteresante, cred ca vina nu e a mea, ci a publicatiilor care doresc sa afle parerea mea despre diverse lucruri si apoi preiau acele opinii ale mele chiar daca ele sunt poate neinteresante (desi, orice ziar, televiziune sau revista incearca in primul rand sa faca audienta, asa ca nu ar publica intentionat materiale neinteresante, cred eu). Poate ca a fost o confuzie totusi cu privire la structura acestui material aparut in Wall-Street, nu este vorba de un material scris de mine din proprie initiativa, ci pur si simplu de raspunsuri la intrebarile specifice ale vizitatorilor site-ului Wall-street.ro din ultima saptamana, situatie in care am incercat sa raspund la niste intrebari care ma vizau personal, iata de ce raspunsurile ar putea avea o nota mai personala. Asa cum incerc sa fac si cu aceste comentarii...
Cu multumiri pentru comentariile pozitive, ca si pentru cele mai putin placute, cu multumiri pentru intelegere,
Marius Ghenea.
Mihai Alexandru la 23 Septembrie 2007, ora 09:30
Este normal ca succesul sa trezeasca si invidii. Si nu as da vina pe 'romanism' / 'balcanism' pentru ca din pacate este in natura firii umane sa fi astfel.

  Inapoi la articolul Marius Ghenea: Afacerile locale se fac mai bine cu oameni locali

Setari Cookie-uri