Comentarii pe articolul Orasele europene cu cea mai buna calitate a vietii


Bruxelles

Ecaterina Lucia Mitariu la 3 Septembrie 2008, ora 15:35
Bruxelles
Din pacate articolul nu face referire la criteriile care au fost folosite in selectionarea acestor orase. Faptul ca Viena sau Munchen figureaza in top 10 nu ma surprinde, insa nu inteleg cum e posibil ca un oras ca Bruxelles-ul sa se regaseasca in acelasi clasament. Ca rezident (de aproape un an) in acest oras am avut posibilitatea sa vad multe din aspectele negative ale vietii la Burxelles. Orasul e murdar, chiar si in centru, nu exista pubele, in schimb, sacii de gunoi sunt depozitati direct in strada.
In plus rata criminalitatii e foarte ridicata (in special furturi si vandalizari de masini). Tinta? Strainii care traiesc la Bruxelles din motive lesne de inteles (multi presupun ca daca esti strain lucrezi la institutiile UE, deci dispui de cahs in portofel).
Apoi mai e si problema administratiei publice (ghisee deschise de la 8 la 10, deci numai in timpul programului de serviciu), vanzatori neprietenosi (mai ceva ca in Romania), magazine inchise duminica etc.
Si ca sa inchei aceasta pledoarie impotriva nominalizarii orasului Bruxelles in top 10, am sa mai agaud ca vremea e mizera, ca ploua mult, ca vara temperatura nu trece de 27 in mai mult de 3 zile consecutive, si ca se poarta palton din septembrie pana la sfarsitul lunii aprilie. Oricum ar mai fii multe de adaugat: acasa ar fii mult mai bine daca am si beneficia de salarii decente si un pic mai multa civilizatie.



  Inapoi la articolul Orasele europene cu cea mai buna calitate a vietii

Setari Cookie-uri