Comentarii pe articolul Andrei Apetrei, QCM: Alegerile pot schimba piata imobiliara


Filozofii pe marginea unei piete in cadere

Valentin Mandache la 5 Septembrie 2008, ora 08:20
Filozofii pe marginea unei piete in cadere
Domnul Apetrei doar filozofeaza despre o asa zisa revenire a pietei. Aceasta nu se va intampla, ci se va alinia celor din regiune, ca cea in Ungaria, o piata mult mai rezonabila la preturi. Preturile din Romania vor trebui sa scada de cel putin patru ori pentru a avea fundament economic si a se alinia celor regionale. Filozofii de genul ca investitorii tatoneaza si abia asteapta, etc. sunt doar pentru mentinerea moralului celor ca domnul Apetrei.
Bereczk Sebastian la 5 Septembrie 2008, ora 10:28
Asa este insa dl. Apetrei are si ceva sens in ceea ce spune. Insa cred ca nici o aliniere a preturilor cu cele din regiune nu este directia spre care ne indreptam, cel putin nu deocamdata, iar pe langa asta piata imobiliara este o piata care (cel putin la noi) reactioneaza foarte greu la vesti, anunturi, sentimente, articole, etc.
Eu personal cred ca ne aflam intr-un moment in care legaturile dintre piata imobiliara si restul domeniilor economice sunt mai stranse decat in mod normal (si asta banuiesc ca se datoreaza dificultatii in a obtine finantari in aceleasi conditii avantajoase din ultimii cativa ani de la banci) si in functie de mersul per total al economiei, pe de-a intregul, va determina nivelul presiunii pe proprietarii care vor fi pusi sau nu in situatia in care sa isi corecteze drastic preturile in satisfacerea nevoii de finantare. Atunci cred ca putem sa luam in considerare o eventuala cadere a pietei ceea ce va fi echivalent cu o cadere generala a economiei.

  Inapoi la articolul Andrei Apetrei, QCM: Alegerile pot schimba piata imobiliara

Setari Cookie-uri