Comentarii pe articolul Salariul mediu net a crescut la 365 euro


Raportare corecta?

Aliodor Muntean la 5 Septembrie 2008, ora 09:48
Raportare corecta?
Oare cati dintre angajati au acest salariu net pe piata muncii din Romania. Cand se da aceste cifre care de fapt nu reflecta o realitate corecta se duce in eroare o mare parte a populatiei - sa nu zicem doar a cititorilor. Oare de ce nu se specifica ca aceste date sunt doar pentru anumite sectoare ale economiei romanesti - deci nu in totalitate cum se intelege din articol. Se presupune doar pentru sectorul de stat sau cum? Daca se face o mica socoteala 365x3.5=1277 lei net - ceea ce nu mi se pare corect fata de cei care nu au nici macar 750 lei net daramite 1277lei. Ce frumos arata totul pe hartie - iar in realitate e cu totul altceva. Mai informati-va, fratilor si relatati corect. Asa se duce lumea in eroare si apoi se spune ca doar am citit pe net. In rest, numai de bine.
Daniel Oprea la 5 Septembrie 2008, ora 13:21
Mai crede cineva toate porcariile astea cu care suntem bombardati? Crestere economica, salarii mai mari, investitii straine masive, etc.? Stie cineva cati romani pleaca anual din tara pentru a cauta de munca in alte tari? Asta nu se scrie nicaieri si guvernul are grija sa ne distraga atentia de la problemele grave cu care se confrunta tara de aproape 19 ani mizerii si minciuni, cu asta suntem alimentati din 89'. Sa le fie rusine!
Monica Visan la 5 Septembrie 2008, ora 14:14
Aceste stiri sunt pentru a spune: "ce bine traim noi, romanii", ca sa se poata mari preturile la apartamente, chiriile, alimentele ca de exista cresteri salariale. Lucrand intr-o companie multinationala, pot sa va spun ca maririle de salariu se fac o data pe an (luna martie), deci depinde cand te angajezi ca poti sa astepti si mai mult de 1 an si cu 0-15% maxim. Ca sa nu mai zic ca, spre exemplu salariul in magazinele de retail este de 600 ron. Da, pot spune ca traim foarte bine si in continuare ne lasam fraieriti de articole cumparate.
Craciun Cristian la 6 Septembrie 2008, ora 20:54
Din pacate sau din fericire - cum vreti sa o luati - analiza e corecta, DAR nu e dusa pana la capat. In mod evident sunt cativa care au salarii mari, gen 2000-3000 RON si o masa mare care se "descurca" cu 800-1000 ron, ceea ce nu e multumitor. Media e cea indicata de articol 1200 RON. SA TRAITI MAI BINE.
Octavian Dumitru la 7 Septembrie 2008, ora 08:13
Salariul mediu net reprezinta media salariului maxim si minim si raportul este corect.
In ceea ce priveste cresterea economica reala, asta se vede cu ochiul liber chiar si de cei neinitiati. Oricum este mai bine acum decat in oranduirea socialista, unde lenea era in floare. Toate cele bune !
Ludwig Schauppe la 9 Septembrie 2008, ora 02:12
Pentru Octavian Dumitru: chiar crezi ca din cauza lenei nu o duceam bine in regimul dinainte de "89 ? Amice esti confuz, mai umbla si tu prin tara si casca bine ochii sa vezi ce s-a construit in 20 ani de comunism (cand se lucra cu planseta si mistria) si compara cu cei 20 ani de asa-zis capitalism, timp in care ne-am platit datoriile catre occident, mai sti ? Ca in industrie si agricultura se muncea zi lumina ai uitat? Romanii nu au fost niciodata lenesi dar smecheri din plin, si acum sunt tot asa - chestia cu cresterea economica "reala sau ireala " e tot o smecherie cu impact electoral.

  Inapoi la articolul Salariul mediu net a crescut la 365 euro

Setari Cookie-uri