Comentarii pe articolul Cerbul de Aur aniverseaza 40 de ani de la debut cu un buget de 1,2 mil. de euro


Sa nu uitam prima editie 1968 "Cerbul de aur"

Remy la 6 Septembrie 2008, ora 21:27
Sa nu uitam prima editie 1968
Sa nu uitam ca in anul 1968 a fost Prima editie a festivalului "Cerbul de aur" Brasov. Prima distinctie din partea Romaniei a fost obtinuta de Margareta Paslaru, de fapt prima deschizatoare spre recunoastere a muzicii usoare romanesti. Si iar, sa nu uitam restrictiile care se impuneau pe vremea aceea: nu era voie sa te misti mai lejer, sa interpretezi melodii impuse, toalete sobre si prestabilite. Invitatii se simteau in largul lor, degajati si liberi in desfasurare. Aceasta distinctie de recunoastere a valorii artistice i-a inlesnit invitatiile care au urmat la Concursuri si Festivaluri internationale, cucerind premii si distinctii, fiind inclusa in randul vedetelor internationale.
Smaranda Oteanu: Ieri a fost si ultima zi in care concurentii s-au intrecut pe podiumul de concert. Printre ei Margareta Paslaru s-a impus aducand in toata prezentarea ei o nota sobra, demna de inalta tinuta a acestui festival international. Alaturi de ea a fost apresiat si Josef Laufer, un tanar cantaret ceh plin de vivacitate. (Scanteia 10 martie 1968)
Margareta Paslaru: "Sant fericita de reusita stradaniilor mele, cu atat mai mult cu cat socotesc ca am avut concurenti cu o tinuta artistica de valoare. Sant fericita mai ales ca am reusit sa castig o mentiune la primul concurs-festival international tinut in tara noastra.(17 martie-23 martie 1968)
MARGARETA PASLARU: "In 1969 am participat in calitate de laureata a primei editii, fiind invitata in recital. Era o recunoastere care imi dadea acel "plus" de libertate, pe scena. Interpretand 13 melodii- de la piese de respiratie pana la slagare ritmate si folclor - am fost acompaniata de propria-mi formatie condusa de Rolf Albricht, un muzician talentat si serios. Impreuna atinsesem un alt platou. (Radio Romania Atualitati - Andrei Partos/2008)
Ecouri din presa "Cerbul de aur" 1969 C.F. (despre Cerbul de Aur): "Am urmarit mai intai recitalul Margaretei Paslaru. Exemplu de munca asidua, de dorinta de perfectionare, Margareta Paslaru, insusindu-si o remarcabila miscare scenica, largindu-si repertoriul; nu este numai o actrita cu mari posibilitati expresive, dat si o excelenta cantareata. Recitalul de aseara e, in acest sens, o cununa de succes".("Scanteia"-duminica 9 martie 1969)
Mariana Parvulescu: "Numai intr-un singur an, tanara noastra cantareata a trecut de la incercarile concursului, pe podiumul vedetelor. Si Margareta de azi, aminteste si ea de un basm: crestea intr-un an cat altii in sapte". ("Romania libera"- sambata, 8 martie 1969)
Ecaterina Oproiu - (Contemporanul 1969: "... ea a trecut peste voga altora si a ei, reinnoita de folclor, sacaita de insuccesul brasovean, revitalizata de recital, adica de maratonul acela temerar cand un ceas, doua ceasuri, interpretul ramane in mijlocul multimii neajutorat si insingurat, in acea alba insingurare a alergatorului de cursa lunga. Cu galetile in mana gafaind ambitios, ea a jucat cel mai important rol al vietii ei. Rolul de self-made-man, ar spune unii. Noi l-am numi altfel. Noi am spune ca rolul ei e de fapt un rol dublu, pentru ca pe rand sau in acelasi timp ea a fost de-a lungul carierei sale si Pygmalion si statuia."
S. Maximilian si Tr. Catincescu: In aceeasi seara au dat recitaluri Margareta Paslaru, Gigliola Cinquetti si Frankie Avalon, care au fost calduros aplaudati de public. (Munca-9 martie 1969)
Blog: Admiratori forever...Margareta








  Inapoi la articolul Cerbul de Aur aniverseaza 40 de ani de la debut cu un buget de 1,2 mil. de euro

Setari Cookie-uri