Comentarii pe articolul Discutiile dintre Fannie Mae, Freddie Mac si guvernul SUA devin tensionate


Companiile private nu fac greseli

Bulqa la 9 Septembrie 2008, ora 10:12
Companiile private nu fac greseli
Este unanim recunoscut: companiile private sunt cei mai buni adminstratori; guvernul american face o greseala daca preia controlul. Sa le lase sa piara, "pe limba lor", de ce sa suporte cetateanul, greseala unui privat ?
Galit Ion la 9 Septembrie 2008, ora 15:15
Companiile private pot face greseli si inca "engros" datorita lacomiei celor aflati la conducerea acestor companii. Tinta lor (targetul cum le place unora sa spuna acum) este maximizarea profitului, iar dupa noi potopul.
Greseli a facut si statul american, "BNR-ul" americanilor. In loc sa supravegheze indeaproape piata si sa emita reglementari, s-a inspirat din practica unor arbitri de fotbal si a "lasat jocul liber". Consecintele se vad. Pana la urma responsabilii politici americani trebuie sa analizeze si sa vada ce il costa mai mult pe "cetateanul de pe strada" si sa decida in consecinta. Uitati-va in Romania! Guvernatorul cu un ochi vigilent scruteaza piata romaneasca si emite unele atentionari. Cu celalt ochi este pe piata americana si de aiurea si pentru ca bancile romanesti si in general piata financiara sa nu pateasca ce au patit cele din S.U.A. a luat masuri severe de restrictionare a creditului (vorba ceea "doar cu buletinul") si s-a trezit cu critici si reprosuri din partea conducatorilor bancilor, acestia neputand in noile conditii sa mai atinga nivelele de profit prognozate. Se poate aplica vorba ceea din cartile sfinte "precum in cer asa si pre pamant".

  Inapoi la articolul Discutiile dintre Fannie Mae, Freddie Mac si guvernul SUA devin tensionate

Setari Cookie-uri