Comentarii pe articolul Romanii si bulgarii au cel mai lung program saptamanal de lucru din Europa


Sclavie

Negrut Cristi la 9 Septembrie 2008, ora 17:33
Sclavie
In timp ce unii se straduiesc sa reduca saptamana la 37 ore de lucru, NOI ne straduim prin sefii nostrii cu salarii GRASE sa aducem si sambata ca si o zi normala de lucru si asta in conditiile in care pe vremea LUI, aveam saptamana de lucru de 52 de ore medie. Atunci era politica de partid...acum Banul dicteaza.
Bogdan Moscu la 9 Septembrie 2008, ora 19:37
Da, sigur, d-le angajat, ce bine ar fi sa fie doar 20 ore de munca saptamanal, salariu mai mare si concediu cat cuprinde. Uiti insa de productivitatea muncii si alti indicatori la care media in Romania e de peste 5 (cinci) ori mai mica decat cea europeana. Adica am vrea sa muncim si putin si fara rezultate, sa uitam de eficienta si eficacitate.
Ma rog, in fond e normal, asta isi doreste oricine; dar sa nu pierdem din vedere ca la bunastarea actuala a angajatilor din vest au contribuit ei insisi prin zeci de ani de munca asidua, intr-un capitalism veridic care a stimulat munca si performanta, nu lenea. Ei merita sa aiba mai mult timp liber caci au muncit din greu pentru asta si, in plus, ei aduc patronilor lor, anual, mult mai multe mii de euro decat un angajat roman. Asta e realitatea, nici un patron n-are sa scada voit timpul de lucru cand productivitatea oricum e infima.
Petre Dafin la 13 Septembrie 2008, ora 11:12
Eu nu zic sa se lucreze 20 ore de munca saptamanal dar nici ca mine 5o ore de munca saptamanal si salariul de ras, de concediu nu mai zic - 10 zile pe an, tanand cont ca mai sunt si la facultate, pentru ca la noi in tara chiar daca ar fii niste conditii date prin lege si tot nu s-ar respecta, domnilor. De vina este dictatura in care am trait atatia ani. Multi romani pleaca din tara sa lucreze si asta voi face si eu la anul cand voi termina facultatea. Si or sa mai plece chiar cei mai buni constructori, ingineri, fel si fel de profesionisti si cine va mai lucra in tara noastra? A, vor veni strainii bineinteles, dar si ei vor cere conditii, salariul ca in Europa, etc., etc. Pacat de aceasta tara - ca urata nu este - si pacat de noi romanii pentru ca prosti nu suntem ca meseriasi; suntem si noi doar nemultumiti de felul cum suntem tratati in propria tara. Mai degraba esti tratat mult mai bine de un strain.

  Inapoi la articolul Romanii si bulgarii au cel mai lung program saptamanal de lucru din Europa

Setari Cookie-uri