Comentarii pe articolul Parc industrial, de vanzare pentru 3,5 mil. euro


Parc Industrial

Adrian la 24 Septembrie 2008, ora 11:30
Parc Industrial
La prima vedere pare totul frumos si destul de interesant, dar pretul de mai bine de 850 Euro/m2 construit pentru modul sau hala este extrem de mare. Dar in Romania totul este posibil ar spune un bastinas, desi la asemenea constructii preturile sunt undeva pe la 375-450 Euro/m2 la vanzare si intre 4 si 5,5 euro/m2 la inchiriere.
Florin Maravela la 24 Septembrie 2008, ora 13:19
Imi pare rau sa te contrazic dar pretul de vanzare este cam acolo. Pretul de constructie pentru o hala de peste 7 m inaltime si cu sistem de detectare al incendiilor si sprinklere porneste de la 450 euro pe mp. Nu uita sa adaugi si costul platformei betonate si al celorlalte costuri (cel mai important fiind al bransamentului electric) si ajungi la un cost de peste 600 euro pe mp. La urma vrei sa scoti si profit ca doar nu muncesti degeaba.
A, si nu uita sa-ti platesti ratele la banca cu dobanda de 12%.
Succes
Adrian la 6 Octombrie 2008, ora 17:01
Te costa 450 Euro/mp, daca esti dispus sa platesti slaba protuctivitate a muncitorilor, preturile nebunesti ale betonului (in toata lumea civilizata betonul este intre maxim 50 si 60 euro/m3) si in special proiectarea supra-dimensionata dupa standarde invechite si prafuite. Unde esti tu Eurocode 3 si altele?
Afacerea bransamentului electric sau la gaz, este o alta discutie! Daca dupa privatizare, acesti jucatori de "lux" din domeniul gazului si al energiei electrice ar fi facut investiile la care s-au obligat prin contract dupa cumpararea pachetelor majoritare de la fostele firme de stat, totul ar fi normal acum si nu s-ar inflationa costurile si preturile la vanzare, toate dupa cortina neputinetei noastre. Cat crezi ca trebuie sa fie un profit rational in constructii? Hai ca iti spun eu: undeva intre 4 si 7% este foarte bine! Dar pentru asta trebuie sa muncim, nu sa fuserim si sa jefuim. Cred ca dumneata ai nevoie de succes daca ajungi la costuri de 600 euro/m2 de constructie industriala!

  Inapoi la articolul Parc industrial, de vanzare pentru 3,5 mil. euro