Comentarii pe articolul Criza financiara continua - cum actionam?


Ce harababura!

Ioan Hotea la 24 Septembrie 2008, ora 19:23
Ce harababura!
Recunosc ca nu inteleg acest limbaj, nu pot sa-l numesc decat...economic. Umil, rog pe cei care pot sa ma ajute, ajutati-ma!
1. "Volatilitatea preturilor...". Inteleg ca, cresc si scad. E corect?
2. "...evolutie laterala ...". Preturile au crescut, cred. E corect?
3. "Volatilitatea crescuta arata semne de slabiciune ale tendintei din ultima perioada. Sunt in ceata. Adica, tendinta manifesta slabiciuni? Care-i treaba? Pe medie, nu-i o scadere?
4. "Criza financiara pe care o traversam in acest moment are la baza o criza ipotecara si imobiliara, ceea ce determina o desfasurare a evenimentelor mult mai ampla, deoarece activul de baza este afectat". Mai, sa fie? Adica, "ipotecara si imobiliara" afecteaza activul de baza? Adica toti banii pe care-i au firmele serioase in banci? Nu pot sa cred.
As putea continua cu slidu-ul 2 si 3. Urmaresc emisiunile cu profil economic. Degeaba. Toti economistii care apar si se pronunta - nu dau nume - de fapt, nu spun nimic, ori aproape nimic. Descriu, doar aproximativ sau cu mare aproximatie, o stare de lucruri. Te intrebi: care-i rolul lor? Poate sa-mi indice cineva unul sau mai multe site-uri sau forumuri unde aceste lucruri se discuta temeinic? De cand colind pe internet, n-am intalnit asa ceva.
Cu multumiri.

  Inapoi la articolul Criza financiara continua - cum actionam?

Setari Cookie-uri