Comentarii pe articolul Cum sustine statul roman piata de capital


Nici macar...

Stefan Mares la 25 Septembrie 2008, ora 14:31
Nici macar...
Ologul cand isi face frectie la piciorul de lemn, il curata de fapt. Deci, face ceva de folos. Dar onorabilul ministru anunta ceva ce mai degraba convinge electoratul ca am ajuns la vremea promisiunilor sterpe! Si pacat ca Varujan Vosganian transforma si codul fiscal in mod total ARBITRAR in arma electorala. Ce sa mai crezi desprei doamna Anghelache, care vazand ca ori la ce renunta, este insignifiant, ori deja dispune de un surplus la venituri pe acest an fata de cheltuielile preconizate, si hodoronc tronc sare si anunta ca si CNVM-l renunta la una dintre taxele para sau nefiscale perecepute in afara Codului Fiscal! Si ceea ce ni se spune DOVEDESTE O INCOERENTA CRASA, LA PUTEREA DOUA sau A TREIA, daca vreti. Doar pentru ca:
1.Logic si pertinent ar fi ca CNVM -ul sa fie asimilat cu o AUTORITATE DE STAT , unde lefurile sunt similare cu ale functionarilor publici, deci finantarea cheltuielior sa fie asigurat de la buget, si nivelul lor aprobat prin legea bugetului.
2. Impozitul pe veniturile de capital. LOGIC AR FI SA FIE conform cotei unice de 16%, incasat prin stopaj la sursa, din fiecare tranzactie - incasare in calitate de vanzator. Deci indiferent de durata detinerii de catre vanzator a valorilor mobiliare tranzactionate, vandute.
3.Comisionul brokeriului sa fie suportat de cumparator, platit, concomitent cu plata pretului actiunilor achizitionate.
Adica, daca se vrea modificare, atunci sa se schimbe. Dar cu rost si LOGIC!

  Inapoi la articolul Cum sustine statul roman piata de capital

Setari Cookie-uri