Comentarii pe articolul Isarescu: Legislatia muncii, rigida si total depasita, trebuie reformata rapid


Isarescu: Legislatia muncii, rigida si total depasita, trebuie reformata rapid

Camelia Dorobantu la 29 Septembrie 2008, ora 16:27
Isarescu: Legislatia muncii, rigida si total depasita, trebuie reformata rapid
Nu este tarziu dar nici foarte devreme pentru acest lucru. Acest proces trebuia initiat cu cel putin 10 sau 12 ani in urma cand Romania a inregistrat un sold migratoriu fara precedent. Ne-am bucurat atunci cand rata somajului se diminua, insa nu pe un fond sanatos al crearii de noi locuri de munca ci pe cel al migratiei fortei de munca, total, total gresit. Am inceput multi dintre noi sa nu avem cu cine lucra. Ne-am trezit cu zece ani mai batrani cu puteri diminuate si dorinta nebuna de a gasi un tanar care sa vina chiar si fara experienta. Nimeni nu s-a gandit atunci ca libertatea cainelui este data de lungimea lantului. Ne-am bucurat ca pleaca, ca ramanem lejeri, si acum strigam cat ne tin plamanii cine sustine sistemul de pensii. Faptul ca se mai mareste minimul pe economie incepand cu octombrie nu inseamna nimic. Sa mearga toti sa mai sustina inca odata examenul la Docrina Economica, sau daca nu sa mai citeasca inca o data Keyns.
Catalin Burlacu la 29 Septembrie 2008, ora 19:37
Trebuiesc infiintate sindicate puternice in sectorul particular. Patronii exploatatori vor sa ne bage pumnul in gura. Nu le convine ca s-a desteptat clasa muncitoare. Avem nevoie de un partid care sa apere interesele salariatilor. Parlamentul si guvernul nu reprezinta decat o adunatura de patroni exploatatori.

Graur Serban Florin la 5 Octombrie 2008, ora 08:13
Domnule Burlacu, poate nu stiti, in actualul Parlament este un partid al sindicatelor - BNS. 10 deputati, intrati pe lista PRM si migrati alaturi de actuala putere. Migrarea a fost platita cu un secretar de stat si un Presedinte - Director General la o companie nationala.
Rezultate:
1) Salvarea Cosmote cca 35.000 abonamente de cate 10 minute, inclusiv telefoanele respective;
2) O carja puternica pentru Eurom Bank, cca 32.000 persoane x 13 ron (130.000 rol).
Comentariile vi le las dumneavoastra.
Stanciu Razvan la 6 Octombrie 2008, ora 10:57
Parerea mea este ca problema este productivitatea, nu salariile. Atata timp cat exista un management defectuos si forta de munca nepregatita nu se poate vorbi de o schimbare majoritara in perioada imediat urmatoare. Ar mai fi ceva... mentalitatea.

  Inapoi la articolul Isarescu: Legislatia muncii, rigida si total depasita, trebuie reformata rapid

Setari Cookie-uri