Comentarii pe articolul Planul de salvare a bancilor, respins de Congresul american [UPDATE]


Ce va urma?

Carmen-Elena Ciobotariu la 30 Septembrie 2008, ora 02:15
Ce va urma?
E pur si simplu socant! Se pare ca au si ei "desteptii" lor in Parlament. Dupa ce au aprobat fara retinere deschiderea de fronturi de lupta in Irak, Afganistan, Iugoslavia din considerente "umanitare", desigur, bagand sume colosale de bani din bugetul public ...acum, cand economia lor e in cadere libera, refuza sa mai investeasca, deoarece "e prea riscant". Nu pot sa-i inteleg.
Alexandra Nicolae la 30 Septembrie 2008, ora 09:43
Rusine americanilor ca nu investesc in imaginea lor! Au aruncat bani pe razboaie ca sa isi arate grandoarea dar nu le pasa ca raman saraci; e ca si cum cineva arunca toti banii pe fite, pantofi, haine, cu riscul de a ramane fara bani de mancare. Sper sa restul lumi sa inteleaga cat mai repede ca americanii nu mai sunt un exemplu sau un "motor" de mult timp si ar trebui sa incetam cat mai repede sa ne mai "invartim" dupa ei.
Barstan Raul la 30 Septembrie 2008, ora 10:30
Parerea mea este ca inca nu e momentul sa cumpere, situatia nefiind inca asa grava. Stati linsititi ca atunci cand pretul bursei se va apropia de 0 trezoreria va cumpara tot, iar criza financiara se va zezolva. Si atunci monopolul ar fi al statului. Asta e si scopul.
Priviti problema mai in adancime. Criza financiara e doar o manevra de a mai potoli democratia, altfel statul ar ajunge fara nimic. Totul este planuit...
Tudorel Moraru la 30 Septembrie 2008, ora 10:36
Cineva trebuie sa plateasca. Au votat democratic si acum trebuie sa achite nota de plata. Este simplu: comanzi (electoratul alege) iar politicienii la sfarsit te pun sa achiti nota de plata. Rusinos este faptul ca cei care au produs acest colaps au averi colosale, au pensii si bonus-uri de milioane de dolari la retragere. Aveti grija romani ce votati, adica ce comandati, pentru ca la sfarsit trebuie sa platiti. Democratia inseamna de fapt libertatea de a vedea pe ce cheltuim, nu conteaza ca nu suntem de acord ca ei promit ceva si de fapt fac ce vor.
Rusine.
Ana Draghici la 30 Septembrie 2008, ora 10:57
Cand FNI a umflat activele pacalind sute de mii de romani, cine a fost afectat ? Acea parte din om numita lacomie e prezenta peste tot in lume. Necunoasterea nu te absolva de risc. Dovada ca cine vrea sa castige mai bine este cel mai expus la pierdere, se vede cel mai bine acum in SUA.
Dan Ionescu la 30 Septembrie 2008, ora 11:28
In 1999 bugetul "declarat" al US Army era de 1000 miliarde $. Cele 700 miliarde de $ necesare acestui plan - din pacate pentru ei -, nu au de unde sa-i ia. Bugetul lor e deficitar de mai multi ani, iar campaniile militare pe care le desfasoara pe glob nu aduc veniturile estimate. Aceasta criza financiara - care poate fi pusa in colectia "mari conspiratii" sau nu - este indeaproape urmarita, avand o tinta precisa: redresarea violenta a economiei USA. Grav e ca in Europa jocul american incepe sa prinda.
Victor Radulici la 30 Septembrie 2008, ora 11:45
Eu vad foarte normala aceasta respingere pentru ca e un sector privat. Daca nu au stiut sa-si gestioneze firma e problema lor si nu a statului. Cum ramane cu cei care stiu sa faca acest lucru si care stiu sa-si si pastreze banii nu doar sa-i cheltuie? Aici e o problema interna a falimentarilor, cineva nu si-a facut treaba acolo! Care e problema, cei mari nu pot sa dea faliment? Oricum cred ca le-a ramas bani si de o pizza la patroni si nu ar trebui consolati prea mult!
Lucian* la 30 Septembrie 2008, ora 12:37
Suna interesant dar foarte plauzibil sa cumpere abia dupa ce valorile pica. Se face o economie masiva. Mai precis vor cumpara doar la o fractiune din ce ar plati acum.
Eu as fi mai curios daca nu cumva Federal Reserve va reactiona si va cumpara. Pentru cine nu stie, FR este o corporatie privata chiar daca tipareste dolarii. Suna ciudat, dar asta este SUA. Cred ca ar fi mult mai plauzibil ca de fapt loby-urile corporatiilor din SUA in parlament sa fi blocat actiunea de salvare si, in final, probabil niste corporatii (5-6 maxim) vor cumpara in ceasul al 12-lea exact ca si criza precedenta din 1929-1930 si panica bancara din 1907. Acum se stie ca panica bancara din 1907 a fost declansata artificial de niste industriasi americani care la sfarsitul panicii erau si mai bogati decat inainte.
Criza din 1929-1930 se spune ca si ea ar fi fost declansata oarecum artificial si rezultatul ar fi fost doar concentrarea si mai mare a averilor in mainile corporatiilor.
Cea de acum ar putea fi ceva la fel. Stiu ca suna a teoria conspiratiei dintr-un film de seria B, dar daca este o repetare a situatiei? Pe cat facem pariu ca la sfarsitul crizei vom vedea niste averi de genul 70-80 miliarde$ care vor aparea in urmatorii 2-3 ani?
Viorel Lumperdean la 30 Septembrie 2008, ora 16:38
Interesante comentariile, insa nimeni pana acum nu a spus cauza crizei americane (cred ca cineva trage nistre sfori in favoarea sistemului financiar american). America a tiparit 50 ani hartii verzi, restul lumii a muncit pentru ele si a produs bunuri, a aparut Euro, restul lumii scapa de jumatate din hartiile verzi si-si aduna euro, iar surplusul de dolari (de fapt, moneda tiparita fara acoperire) trebuie sa se intoarca in USA creind inflatie si haos financiar. Pana cand ? Cred ca 1-2 ani dupa ce rezervele de valuta ale Chinei, Japoniei si celorlalti din restul lumii vor fi cel putin jumatate in euro.
Sfatul prietenesc: luati credite in dolari ca veti plati mai putin inapoi !

  Inapoi la articolul Planul de salvare a bancilor, respins de Congresul american [UPDATE]

Setari Cookie-uri