Comentarii pe articolul Guvernul a aprobat proiectul privind performanta energetica a cladirilor


De ce este aberanta o asemenea initiativa?

Stefan Mares la 2 Octombrie 2008, ora 18:44
De ce este aberanta o asemenea initiativa?
Pi, este. Pentru ca: daca vand un apartament intr-un bloc de locuinta bilantul energetic al apartamentului meu este strict legat de apartamantele cu care ma-nvecinez, dededubt, deasupra, in dreapta, in stanga etc. si care pot suferi reamenajari, termoizolatii noi, fara ca eu sau cumparatorul apartamentului meu sa fi aflat! Iar daca vand o casa - ma rog fiind suprafata construita sub 1000 mp poate legea nu se aplica - dar totusi, daca vand o casa de 40-50 de ani, daca nu chiar de 80-90 ani, atunci s-ar putea ca cel cumpara sa nu-l intereseze de loc auditul energetic, pentru ca dumneralui oricum demoleaza si o reconstruieste! Deci, aceasta chestiune a auditului energetic pe nici un vanzator nu priveste pentru ca nu-i mai este de folos. Daca o fi, o fi necesar doar pentru cumparator sau investitorul care are de gand sa o inchirieze dupa reamenajare sau reconstruire!
Deci cei care o promoveaza ca lege au in vedere nu interesele vanzatorului, nici al cumparatorului, ci doar a unor "auditori" care nu si-au gasit loc pe piata, oferta lor neraspunzand nici unei nevoi reale. Si atunci, intr-adevar va fi ca si o taxa: EU vand , pentru atat! Pe dumneata cumparator te priveste sa platesti notarul, auditorul, consultantul si dactilografa! Si atunci ori eu vanzator voi fi pagubit, ca nu voi primi toata suma ceruta, ori tu, cumparator, vei fi pagubit, pentru ca vei plati pentru 4-5 pagini dactilogafiate, stampilate, scrise cica de un auditor, de a carui lucrare nici n-ai avut nevoie, nici nu-ti foloseste, ca deh, loc de autorizatie pentru constructie si reamenajare nu tine!
Emil Valeanu la 28 Octombrie 2008, ora 23:47
Nu ma pot abtine! Consider opinia d-lui Stefan Mares total deplasata, provenind de la cineva ignorant care sta pe margine, mananca seminte si arata cu degetul. Saracul vanzator, sub un strat de poleiala a incorporat in constructie te miri ce, cere de 10 ori pretul si chiar nu-l intereseaza ca peste un an sau doi acel beneficiar va platii cota de energie depasita cu de 5 ori pretul. Si-l desconsidera pe auditorul energetic care v-a pune stapila numai ca sa inchida cercul intr-o procedura dictata de lege. Banuiesc ca d-l Mares vorbeste atat de usor despre acest subiect chiar grav si complicat pentru ca nu este implicat in a castiga bani necesar pentru a iesii din "cursa sobolanului", sau nu trebuie sa-si faca bugetul pentru castiguri si cheltuieli, Posibil este ca nu a auzit de criza energetica - care este deja aici - nici de poluare, nici de incalzirea globala ci doar de ..... taxe. Scuze daca am sarit calul , Cu stima ing Valeanu

  Inapoi la articolul Guvernul a aprobat proiectul privind performanta energetica a cladirilor

Setari Cookie-uri