Comentarii pe articolul Romgaz si ambasadorul Rusiei au discutat despre o colaborare in domeniul energetic


Ciudate discutii

Peter Sragher la 3 Octombrie 2008, ora 09:20
Ciudate discutii
Ambasadorul Rusiei este reprezentantul la nivel inalt al guvernului rus. Partenerul lui normal de discutii este ministerul economiei si finantelor, actionarul majoritar. Ciudat este ca se recurge la conducerea Romgaz, care nu poate lua decizii strategice, nu la autoritatea superioara a acestei firme, cea care discuta asupra deciziilor strategice.
Stim cu totii ca autoritatile ruse ar dori sa-si intensifice in mod deosebit relatiile comerciale in ce priveste livrarile de gaz cu Romania, ca aceasta sa ramana exclusiv dependenta de gazul livrat de Gazprom. Si nici macar direct de Gazprom, ci, cum este astazi, cazul de o firma intermediara, care mareste artificial pretul.
Ministerul economiei si finantelor, ca strateg al dezvoltarii economice, ar trebui sa lupte pentru alternative.
sa termine in sfarsit cei 60 de km de conducta cu ungaria, deschizandu-se in acest fel accesul romaniei spre sursele de gaz din nordul europei;
sa se imnplice mai puternic in realizarea gazoductului "nabucco", folosindu-se mai eficient de influenta germanilor recent inclusi in proiect, dar si interesul manifestat de catre americani fata de realizarea aceastei initiativa economice, sa gandeasca si o alternativa de import a gazului natural lichefiat.
In acest fel, romania va avea surse alternative de importa a gazului si va putea avea posibilitatea de negociere a pretului.

  Inapoi la articolul Romgaz si ambasadorul Rusiei au discutat despre o colaborare in domeniul energetic

Setari Cookie-uri