Comentarii pe articolul Cat pierde Statul din salariile platite la gri


Statul nu pierde nimic, doar fura mai putin!

Cititor_ la 3 Octombrie 2008, ora 12:51
Statul nu pierde nimic, doar fura mai putin!
Auzi, statul pierde! Si asta in conditiile in care tocmai am auzit azi la radio ca parlamentarii si-au votat pensii de 7000 RON (adica saptezeci milioane lei vechi!!!) Pai in cazul asta ce rost are sa cotizam noi oamenii si firmele la care lucram cu zeci de milioane la bnugetul de pensii? Doar asa, ca sa facem viata hotilor mai usoara!? Prefer de 1000 de ori sa fiu platit ca si PFA decat sa bag banii in buzunarele hotilor cu acte in regula!
Chelaru Geanina la 5 Octombrie 2008, ora 12:32
Ce motiv ar avea angajatorul si chiar angajatul sa dea bani la bugetul "hotilor"? Dupa ce ca ii cocoseaza de impozite si taxe sa mai dea si la buget bani. Pensia de stat e o mizerie mica de care s-ar putea sa nu beneficiezi. Concluzia: bani aruncati la pensiile de parlamentari, contributia pentru sanatate. Poate apar asigurarile si clinicile private de sanatate sa nu mai cersim la portile spitalelor de stat. "Statule" vrem si noi sa o ducem mai bine. "Statule" mai fa si legi pentru noi ca de legile pentru tine ne-am saturat. Degeaba vrei sa faci ceva in Romania ca iti dau in cap. Te cocoseaza de taxe si impozite ca ajungi sa vrei mai bine ajutor social decat sa dai toata munca ta lor.
Dumitrescu Marian Marcel la 6 Octombrie 2008, ora 00:08
Credeti ca bancile platesc bani la negru? Sigur, si inca bine. Pe extrasele de cont ale firmelor nu este trecut comisionul bancii. De ce trimit scrisori de somatie si cand te duci la banca? Cu scuzele de rigoare sunteti anuntat ca s-a facut o eroare? Simplu, cand sant doua registre contabile nu stie stanga ce face dreapta. Si asa putem continua.
Izabella Geapana la 8 Octombrie 2008, ora 14:00
Statul nu pierde decat ocazia de a fura de la Angajat! La un buget de 2500 lei pe angajat (brut 1925) prin salariu acesta ar primi 1386 lei. Daca ia salariul minim pentru studii superioare (1000 brut -1300 buget) primeste pe cartea de munca 741 lei + 1200 (2500-1300) alte venituri. Din cel din urma plateste impozitul de 16% 192 lei si ramane in mana cu 1008+741=1749.
Concluzia: la acelasi buget pe salariat acesta poate primi 363 lei in plus platind 70 lei in plus la impozit si 433 lei mai putin la asigurari sociale si pensii. Adica in loc de 902 lei pentru asigurari sociale si pensii 469 si in loc de 212 lei la impozit 281 lei.
Intrebare este urmatoarea acest angajat doar cu carte de munca va beneficia de servicii sociale de calitate ridicata pentru ca plateste dublu? Pentru ca nu uitati banii ii produce angajatu nu angajatorul, acesta doar decide din productia totala cat este dispus sa chetuiasca pe angajat si asta indiferent de modalitataea de plata.
Singurul dezavantaj al angajatului platit pe doua cai este pensia - avand un salariu pe cartea de munca mai mic va primi pensie mai mica - dar daca - si pune deoparte diferenta de bani; iese mult mai castigat decat cel care cotizeaza la stat.

  Inapoi la articolul Cat pierde Statul din salariile platite la gri

Setari Cookie-uri