Comentarii pe articolul Patriciu: BNR trateaza economia romaneasca de guturai, cand aceasta are ciuma


Accesul greu la finantare va reduce cresterea PIB

Marcu Ionut la 8 Octombrie 2008, ora 10:22
Accesul greu la finantare va reduce cresterea PIB
Revin deoarece am mai transmis un articol aferent restrictiilor de creditare impuse de BNR. Economia romaneasca are nevoie de capital pentru investitii. Multe proiecte pentru modernizarea societatilor comerciale stau nepuse in practica datorita accesului dificil la finantare. Sistemul romanesc trebuie sa aibe un grad de bancarizare mult mai ridicat iar costurile, atat comisioanele aplicate de banci cat si dobanzile existente, depasesc inclusiv dobanda de referinta a BNR, depasesc cu mult realitatile economiei romanesti cat si comparativ cu dobanzile practicata in tarile UE.
ec. Marcu Ionut - Timisoara
Camelia Dorobantu la 8 Octombrie 2008, ora 17:48
Romania nu este bolnava nici de ciuma si nici de guturai. Romania avea nevoie de ceea ce se numeste un profesionist, adica omul potrivit la locul potrivit. Si iata consecintele n-au incetat sa apara. Romania sufera de prostie si din pacate, prostia este nemuritoare. Ce dorim oare sa se mai intample ? Euro a crescut, bursa se inchide pentru a nu pierde mai mult, BNR nu stie ce sa faca sa sensibilizeze cetateanul pentru a nu-si retrage economiile, piata imobiliara s-a redus, bugetarii fac greva, chiar nu se observa ca suntem aproape de colaps?!
Andrei Busurca la 11 Octombrie 2008, ora 18:45
Dle Ionut Marcu,
Romania nu are nevoie nici de "capital pentru investitii", nu are nevoie nici de "grad de bancarizare mult mai ridicat", nu are nevoie de costuri bancare mai mici, adecvate, cum spui, realitatilor economiei romanesti !
Cornelia Dorobantu are ceva adevar in spusele ei dar, ca mai tuturor celor care scriu aici ii este frica sa spuna lucrurilor pe nume : Romania trebuie daramata si reconstruita de la temelie.
Cand spun Romania nu ma refer la tara profunda, adevarata. Nu ma refer la cei care muncesc pentru salariul minim, nu vorbesc despre cei care primesc 100 de kile de grau pentru hectarul dat arendasului, nu scriu despre pensionarii cu 2-300 de lei pensie. Tara nu mai este a lor, desi o duc pe umerii lor din veac.
Romania este a "tagmei jefuitorilor", a celor care "cu averea si marirea se-ngradira in cercul lor de legi". Romania este a celor care sunt denumiti generic "clasa politica" si "oamenii de afaceri". Prin urmare Romania are o populatie aproximativ o suta de mii de OAMENI.
Noi, ceilalti, sunt iarba, plevusca, viermii, neica-nimeni, niste nea Ion care vrem sa vorbim crezandu-ne oameni.
Un OM este cel care i poate valorifica i supravalorifica orice merit cci i se face credit prin simpla ascenden familial sau apartenena la un grup. Dintre OAMENI s-au recrutat/se recruteaz/se vor recruta parlamentarii din oficiu, minitri de profesie, bussinesmanii de top 300, membrii a.g.a. si membrii consiliilor de administraie ale firmelor si administratiilor statului, funcionarii superiori din ministere i regii ale statului, vedetuele TV, starletele din showbiz i propaganditii capitalismului. (50.000 de euro per month va spune ceva ?)
Un OM are dreptul s fie unde este chiar dac altul aduce soluia. Acum civa ani un ministru de trist amintire, scit de ziariti, a zis c el nu are soluii i a invitat pe cei care le au s i le dea. Nu s-a gndit nici o clip c dac nu are soluii n-are dreptul s fie ministru, cci el se tia pe sine OM. Ceilali nu suntem OAMENI pen

  Inapoi la articolul Patriciu: BNR trateaza economia romaneasca de guturai, cand aceasta are ciuma

Setari Cookie-uri