Comentarii pe articolul Isarescu: Vom lua masuri drastice impotriva 'raspandacilor' de zvonuri legate de banci


Sa spunem lucrurilor pe nume

Mircea Lamurean la 14 Octombrie 2008, ora 11:14
Sa spunem lucrurilor pe nume
Aici sunt intru totul de acord cu Dl. Isarescu. Practica aceasta cinica de raspindire de zvonuri im momente cheie ale unei piete, este imorala dar destul de raspindita. Sa-l lovesti pe adversar pentru ca apoi pe cadavrul lui sa te ridici, e o tehnica buna daca nu afla clientul. Caci daca afla, s-ar putea ca rezultatul sa fie altfel. A fost de ex un caz cu industria laptelui. Fara sa dau nume, o firma noua, intrata pe piata, a atacat liderul de piata pe iaurturi, prin acelasi mecanism. Rezultatul : ce nu te omoara te intareste.
In cazul bancilor, se observa ca deja se creeaza monopolul in servicii de asigurari (austriecii) si ne apropiem de acelasi lucru in sistemul bancar. Erste BCR si Raiffaisen pe de o parte, respectiv Volskbank pe alta parte, se chinuie sa ia un segment de piata foarte dinamic, (al IMM urilor) ocupat de liderul segmentului : Banca Transilvania. In loc ca strategia de atac sa fie axata pe calitatea serviciilor si apropierea de client, ei - bazati pe capitalurile destul de mari, detinute - incearca practici neortodoxe atit in interoir cit si in afara tarii. Vor avea succes ? NU, evident. Ce ofera ei in schimb : prima impresie = o atmosfera de tirg, la ghise de cele mai multe ori lipseste operatorul tau, la caserii stai dupa un traficant de valuta sau un mosulica care invirte 10 lei de o jumatate de ora.., daca vrei sa deschizi un cont stai minim 1-2 ore, daca vrei sa folosesti pos-urile lor nu merg, daca vrei e-banking ramii cu vrutul sau eventual primesti tot felul de mici aparate stranii pe care nu le intelegi...etc. Personalul ? nu mai spun nimic. Vin din vechiul sistem, cu racilele si defectele lui (aroganta, lipsa de profesionalism ), li se cere sa faca norme de tot felul de servicii bancare si toti iti arunca in fata tot felul de oferte si te roaga sa-i treci pe ei acolo, ca fiind initiatori. etc etc.
Lucrurile desii nu sunt generelizate, sunt vizibile.
In aceste conditii ei adopta strategia de introducere a soricioaicei ? E normal sa esueze si Dl Isarescu si nu numai, sa fie revoltat si sa ia masuri.
Liviu la 20 Octombrie 2008, ora 22:05
Dl Lamurean nu vrei sa ne lamuresti ce vrei sa spui? Sau mai bine unde lucrezi si cu cine ai facut limba romana? Nu lucrez intr-o banca, dar tot in lumea serviciilor si zilnic ma intalnesc cu tot felul de destepti care nu cunosc nici limba romana, insa sunt destepti, acuza si dau in judecata fara sa aiba habar pe ce lume traiesc. Daca te duci la locul lor de munca ai ocazia sa vezi ca sunt total neprofisionisti, dar stiu sa comenteze despre altii. O tara de analisti..........asta e. Apropo: Romania va creste prin bun simt si responsabilitate.

  Inapoi la articolul Isarescu: Vom lua masuri drastice impotriva 'raspandacilor' de zvonuri legate de banci

Setari Cookie-uri