Comentarii pe articolul Salariul minim brut al unui muncitor roman din constructii in 2008: 570 lei/luna


Amaraciune, numele tau e Romania

Liliana Armeanca la 2 Decembrie 2007, ora 09:07
Amaraciune, numele tau e Romania
Sincer? Cred ca dintre "muritorii de rand" doar cei care n - au avut bani de drum sau griji prea mari acasa ( de alta natura - copii prea mici, parinti prea bolnavi, etc) n - au plecat! MA TOT MIR cum de mai sunt 4,5 milioane de romani activi, platitori de biruri in nefericita noastra tara. Desi pare paradoxal, nu salariile sunt problema la noi, ci CEEA CE SE FACE CU BANII DIN DARILE PUSE PE SALARII! Suntem contribuabili si sunt sigura ( nimeni nu ne da o structura clara a veniturilor la bugetul statului!) ca cei mai multi bani provin de la noi. Si? Unde se duc? Si in alte tari exista fiscalitate ridicata! Dar acolo se vad investitii serioase in infrastructura, in intretinerea institutiilor publice ( scoli si spitale, nu parlamente, ministere, resedinte gratis!) Pe cand la noi? Daca se fac investitii, ele sunt castigate de un antreprenor general cu cifra de afaceri>10 MIL. EURO ( c - asa - i conditia de eligibilitate!) si el lucreaza, la randu - i, cu sub - sub - subantreprenori, astfel incat pana la amaratul care sapa santul nu mai ramane nici un sfert din pretul contractat prin devizul - oferta! Trepadusi cu initiativa sunt, plin de ei, abia apuc sa vad ziua cand o sa putem pleca TOTI, sa vad pe seama cui or sa mai huzureasca, ei si statul care inghite milioane de euro si lei noi si nu face NIMIC pentru populatie, nici macar nu o trateaza cu bun - simt, care nu costa.
Gabriel Matei la 8 Februarie 2008, ora 18:59
Cu aceste articole ce se intampla ? Au ele impactul necesar asupra autoritatilor in masura sa elaboreze acele masuri care sa elimine actiunea factorilor cu actiune negativa ? Personal cred ca raman pe acest site, raman in randul celor care l- au accesat si atat ! Rolul managementului unui asemenea site nu presupune numai abonamente si lasa-i pe "fraieri" sa- si dea cu parerea ci mai mult, lunar se poate face o sinteza pe principalele probleme, cu propunerile celor care au un raspuns si cu solutiile pe care acestia le ofera. Nu caut sa iau apararea guvernantilor, dar si in acele institutii lucreaza oameni, cu diverse pregatiri, care au si ei o anumita exeprienta in domenii, dar care nu pot fi contactati permanent la realitatea sau mai bine zis la subterfugiile pe care participantii la procesele economice le gasesc. Nici- o lege din lume nu poate sa prevada ceva care n- a existat, ea intotdeauna este izvorata dintr- o experienta acumulata din activitatile anterioare.
Haideti sa pornim de la ceea ce realitatea ne ofera zilnic !
Site- ul dvs ar avea implicit un impact si mai mare asupra tuturor accesatorilor, fie ei patroni, salariati, studenti, elevi sau liber profesionisti.
Orice guvernare are nevoie de semnale, ori daca acestea nu vin, atunci cum se doreste o imbunatatire !
Personal sunt dispus sa ma implic in aceasta actiune, mai ales ca si pregatirea mea de baza, economist absolvent al facultatii de Cibernetica preum si experienta acumulata in 35 ani de activitate, poate fi valoricata.
Cu stima
Gabriel Matei gaby_consult@yahoo.com

  Inapoi la articolul Salariul minim brut al unui muncitor roman din constructii in 2008: 570 lei/luna