Comentarii pe articolul Decizia CCR, catastrofala? Analistii vad un curs de 4 lei/euro


Analistii vad tot timpul ceva

Cititor_ la 16 Octombrie 2008, ora 10:16
Analistii vad tot timpul ceva
Imi amintesc atunci cand euro a inceput sa scada, erau analisti care vedeau un curs de 2,3 RON pt EURO... Nu cred ca cineva ar trebuii sa dea crezare unei predictii exacte. Iar un titlu de genul asta "Analistii vad un curs de 4 lei euro" e doar tentativa... Jurnalistii ar trebuii sa fie mai rezervati si sa spuna "Analistii vad un curs mai mare pentru euro" sau "Analistii vad o depreciere a leului". E greu de crezut ca euro va avea un curs super stabil la o valoare sau alta.
Teodor Radu la 16 Octombrie 2008, ora 15:01
=)) ce tare! am comentat ca prea va folositi de ticuri verbale cum ar fi "analistii" si repede ati sters... un site minunat...
Cristian la 17 Octombrie 2008, ora 11:19
De acord Teodor, oricum isi face iluzii cine crede ca dezinformarea prin ziare si TV mai tine. Si de la tara poti accesa netul si citi orice.
Emil Moldoveanu la 19 Octombrie 2008, ora 12:59
Analisti?
NU alarmisti. Interesati. Cui foloseste lansarea acestor zvonuri fara nicio baza de aritmetica economica? NU cetateanului de rand. Cui folosesc aceste jocuri "de-a cursul euro/leu"? Nu cumva speculatorilor financiari? Cand BNR a reusit sa modifice substantial cursul cu doar 40 de milioane euro, cat de real (adica bazat pe economie) este acest curs si cat dirijat de "detinatorii de valuta"? Nici macar nue nevoie de sume mari!
Apoi 50%? De unde? Legea cu marirea salariilor in invatamant se o refera la o crestere cu putin peste 40% si asta incluzand cresterea deja discutata in Guvern!
Deficit?
Oare investitiile nu se pot face decat cu sumele de pana acum? Oare cei platiti din bani publici sa incheie diverse contracte cat de bine isi fac datoria?
Se stie (la nivel de zvonuri macar), faptul ca exista deja comisioane pentru incheierea unor contracte!
Cineva comenta numirea lui Adomnitei (inginer constructor) la Ministerul Educatiei :stie cu cine trebuie incheiate contractele pentru infrastructura si cat "se da"!
Dincolo de furtul din banii publici, aceste contracte duc aproape automat la inflatie prinstabilirea unor costuri umflate!
De ce nu se discuta (cu masurile de rigoare) toate aceste lucruri?
De ce se aduce in permanenta in fata de catre sectorul privat nivelul "costurilor de productie"? Ce fac ei, capitalistii nostri, pentru a le reduce?
Apoi impozitul de 16% suna bine. Dar, ca orice chestiune in principiu. In realitate sumele imense lasate la indemana unor patroni de 2 (doi) bani cum sunt marea majoritate a celor din economia romaneasca nu s-au dus in cresterea economica (calitativ si cantitativ). Care este, spre exemplu, nivelul de eficienta energetica in Romania? Ce au facut cu banii? Au investit pentru a reduce costurile? Prea putin! Cei mai multi au cheltuit aiurea pentru o viata sfidatoare la adresa tarii!Mai domol cu DEZASTRUL!

Domnul Isarescu este o persoana respectabila! Din nou Domnia sa, si cei din jur, au dreptate in PRINCIPIU!
Dar, va amintiti cand ne sfatuia sa nu
Emil Moldoveanu la 19 Octombrie 2008, ora 13:00
continuare (nu a incaput)
Dar, va amintiti cand ne sfatuia sa nu facem imprumuturi in euro iar domnia sa tocmai facuse un astefel de imprumut?

Ce vreau sa spun cu toate astea? Doar atat:
Costurile transformarilor care au loc in aceste zile, se trec automat in contul salariilor. Nimeni nu prea face eforturi pentru EFICIENTIZAREA muncii si a cheltuielilor.
Am auzit-o zilele trecute pe Norica Nicolai marinimoasa oferindu-se sa DUBLEZE salariile in invatamant. Punea conditii (firesc). In 5 (cinci) ani vrea sa vada rezultate mari! Oare a reusit cineva in lumea asta ca in 5 ani sa schimbe un sistem care, prin natura sa, are o inertie foarte mare?
Ioan Negru la 19 Octombrie 2008, ora 16:04
Ce este intr-adevar ingrijorator este aceasta imixtiune de neinteles a unor asa zisi juristi de la CCR (nu cred ca un jurist adevarat nu isi cunoaste limita competentei!) in probleme care nu ii privesc si nici nu le pot intelege.

Guvernul a trimis la CCR o lege adoptata in parlament privind majorarea salariilor considerand-o neconstitutionala pentru ca nu indica sursele de finantare.

Si ce fac desteptii de la CCR: in loc sa ceara Parlametarilor sa defineasca sursa, conform solicitarii, isi dau ei cu parerea ca s-ar putea folosi rezerva bugetara, etc. E o imixtiune nemaipomenita si idioata a acestei institutii in guvernarea tarii.

Mai grav e ca astia se cred Dumnezei, nimeni - nici macar Dl. Presedinte - nu poate contesta prostiile evidente facute de ei, chiar daca sunt absolut absurde!

  Inapoi la articolul Decizia CCR, catastrofala? Analistii vad un curs de 4 lei/euro

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile