Comentarii pe articolul Leul se apreciaza masiv, pe fondul cererii speculatorilor [Update]


Dobinzile mari (overnight) oferite a saltat cererea Leului!

Florinl la 20 Octombrie 2008, ora 10:25
Dobinzile mari (overnight) oferite a saltat cererea Leului!
Dobinzile overnight (interbancare) a atras speculatorii si cererea Leului pe piata (si nu viceversa;) Autorul cestui articol s-a incurcat putin.
Marean sector5 la 20 Octombrie 2008, ora 15:13
Lipsa leului de pe piata a atras dobanzile mari pt "overnight". Speculatorii au mizat pe deprecierea leului deschizand pozitii de cumparare euro "la termen".
In momentul scadentei speculatorii aveau nevoie de lei pt a-si inchide pozitiile de cumparare euro la pretul prestabilit in contractul la termen, lei pe care i-au imprumutat de pe piata ceea ce a dus la cresterea dobanzilor overnight. Unii dintre cei care i-au imprumutat, pt a avea lei au vandut euro sau chiar cei care luasera pozitii de cumparare euro au decis sa-si minimizeze pierderea vanzand euro pt lei in conditiile in care varianta aceasta era mai ieftina decat sa-i imprumute tot acest cerc ducand la aprecierea leului. Peste asta s-a suprapus inchieierea unui trimestru fiscal fiind nevoie de lichiditati pt platirea taxelor la buget.
BNR a jucat super tare, avand in vedere si faptul ca in operatiunile speculative " la termen", oricand cineva castiga altcineva pierde.

  Inapoi la articolul Leul se apreciaza masiv, pe fondul cererii speculatorilor [Update]

Setari Cookie-uri