Comentarii pe articolul Kaspersky: Sistemele de operare sunt in mod inerent nesigure


Utilizatorul face diferenta

Cristian la 20 Octombrie 2008, ora 11:13
Utilizatorul face diferenta
Atat timp cat un calculator este legat la o retea si cat este folosit de o persoana care din cand in cand mai foloseste si programe de a caror provenienta nu e sigura, sistemul respectiv nu e sigur 100%.

Insa mereu trebuie avut in vedere relevanta costurilor asociate sigurantei. Cu cat siguranta este mai mare, creste costul asociat si practic devine ineficient economic sa asiguri o siguranta de genul celei de la o centrala atomica pentru un calculator de acasa de exemplu.

Daca nu este nimic important pe un calculator si se foloseste doar pentru cele 2-3 jocuri de catre un copil, ce conteaza securitatea? Daca se viruseaza se reinstaleaza tot sistemul de la inceput si asta e tot, in 3 ore e totul curat si se poate folosi iar. In acest caz securitatea trebuie sa fie la costuri foarte mici ca sa fie rentabil.
E adevarat insa ca niciodata nu e de dorit sa ai calculatorul virusat si asta se poate realiza simplu prin grija de a stii pe cat este posibil de unde este softul rulat pe calculator.
Cteodor la 30 Octombrie 2008, ora 17:10
Ce te faci insa intr-o tara ca UK unde sunt 20 mil de utilizatori de servicii e-banking?

Sau in US unde intr-un sondaj, 22% din respondeti spun ca au renuntat sa mai cumpere online pt ca le-au fost furate datele personale :-)

Ne mutam tot mai mult cu economia online si securitatea devine tot mai pretioasa...

  Inapoi la articolul Kaspersky: Sistemele de operare sunt in mod inerent nesigure

Setari Cookie-uri