Comentarii pe articolul ING intra in grupul bancilor salvate de Stat [Update]


ING inregistreaza pierderi

Simona la 20 Octombrie 2008, ora 17:35
ING inregistreaza pierderi
Recomanda prin Y!M Font
ING intra in grupul bancilor salvate de Stat [Update]
Cititi si varianta in limba engleza a acestui articol:
Dutch government pumps 10 billion euros in ING Groep NV as part of the bailout plan

Fii primul care comenteaza
Claudiu Vrinceanu, 20 Octombrie 2008

ING Groep NV, cel mai mare grup financiar olandez, prezent si pe piata din Romania, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar, va primi 10 miliarde euro (13,4 miliarde dolari) din partea guvernului olandez, dupa ce compania a anuntat anterior ca va afisa primele pierderi trimestriale de la infiintare.


Slide-ul 1 din 3
Click pe imagine pentru a ajunge la slide-ul dorit: Vezi slide-ul urmator

Guvernul olandez sare in ajutorul ING


[Update]: “Aceasta tranzactie este comerciala si are ca scop atragerea de capital de pe piata. Nu a fost determinata de rezultatele financiare sau de pierderile estimate pentru Q3 2008. In ultimele 2 saptamani, ING a analizat optiunile pe care le are la dispozitie privind o injectie de capital iar facilitatea oferita de guvernul olandez a fost cea mai avantajoasa – in termeni pe pret dar si datorita faptului ca tranzactia nu dilueaza drepturile actionarilor si nu ofera drept de vot. Din suma totala de 10 miliarde EUR, 5 milarde vor fi alocate bancii pentru a-si creste rata capitalului propriu (Tier 1) la 8%”, a declarat Misu Negritoiu, Director General al ING Bank Romania.

Grupul financiar va vinde guvernului actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut ieri seara de ministrul olandez al Finantelor, Wouter Bos, de catre directorul executiv al ING, Michel Tilmant si de catre presedintele bancii centrale a Olandei, Nout Wellink (foto: de la stanga la dreapta).

Tot in cursul zilei de ieri, Sunday Times anunta in premiera ca grupul financiar ING negociaza cu guvernul olandez acordarea unui ajutor de stat estimat la circa 9 miliarde euro.

Televiziunea publica olandeza NOS a informat, de asemenea, ca ING lucreaza la un plan de consolidarea a capitalului sau, proiect despre care in curand s-ar putea afla mai multe informatii.

ING Groep NV este prezent si pe piata din Romania, pe segmentele de asigurari, fonduri de pensii si bancar.

ING Bank Romania, a zecea banca din banking-ul romanesc, are statut de sucursala a ING Group, fiind astfel supervizata direct de banca centrala a Olandei.

Criza financiara a obligat mai multe Guverne din Europa sa sara in ajutorul unor banci puternice, cele mai recente cazuri fiind resuscitarea financiara a unor grei precum Royal Bank of Scotland, a doua mare banca din Marea Britanie, si UBS, cea mai mare banca din Elvetia.
Vezi slide-ul urmator
Mai multe slideshow-uri in GALERIA Wall-Street
Slide-ul 1 din 3
Click pe imagine pentru a ajunge la slide-ul dorit:

  Inapoi la articolul ING intra in grupul bancilor salvate de Stat [Update]