Comentarii pe articolul Povestea unui investitor in vremuri de criza


Luxul riscului la bursa

Luminita Hasnas la 22 Octombrie 2008, ora 17:14
Luxul riscului la bursa
Chiar nu cred ca omul de rand, sau omul din patura de mijloc cum i se mai spune isi poate permite sa riscul a 8o mil vechi la bursa.
Poti fi si investitor si speculator si orice vrei la bursa cu conditia de a-ti permite luxul de a risca o suma cat de cat consistenta.
Razvan P la 23 Octombrie 2008, ora 17:59
Corect, riscul e ceea ce defineste bursa. Insa riscul gresit asumat, sau asumat pentru foarte putin castig e si mai nociv.

Pe de alta parte, la bursa, cel putin pe Forex de exemplu, intrii si cu 100 de dolari, in general prin market makers cum este Oanda, pe cand alte ramuri investitional-speculative, cum de exemplu este venture capitalism-ul, iti cer sa ai cateva milioane pe care sa fii dispus sa le risti si solide cunostinte economice, tinand cont ca poti lua decizii la firmele la care ai investit.

Majoritatea fondurilor administrate au praguri de intrare destul de ridicate, de exemplu fondul lui Andrew Lahde avea minimul la 250.000 USD, iar daca actiunile care le ai nu sunt administrate, cred ca iti asumi un risc mult mai mare decat potentialul venit care il poti face.

In concluzie, asa cum spui, bursa nu e pentru oricine. Pe de alta parte, 80 milioane ROL inseamna cam 3-4 mii de dolari. Sa incepi o afacere clasica, ai nevoie de cateva zeci de mii de dolari, iar sa incepi ceva online, doar un server costa 5-10 mii de dolari, deci as zice ca bursa e mai accesibila decat antreprenoriatul clasic.
Luminita Hasnas la 30 Octombrie 2008, ora 09:19
Interesant raspunsul. Imi poate spune cineva unde poate fi studiat ABC-ul Bursei? Chiar simt nevoia acumularii unor cunostinte minime despre bursa, insa ar trebui sa invat prima data abecadarul, notiunile elementare, explicatia termenilor etc. Ma poate ajuta cineva? Poate ca doritori sunt sute...
Multumesc
Cristi la 30 Octombrie 2008, ora 20:16
Pentru cei ce doresc a invata ABC-ul investitiilor la bursa, spun inca o data cum am spus si in articol, pe internet sunt mult mai multe site-uri care trateaza acest subiect, sunt mult mai multe surse de informare comparativ cu 2002.

Pentru a avea un punct de plecare, puteti sa cititi cele scrise pe http://www.LaBursa.ro sau sa intrati pe forumul de pe site-ul respectiv si sa discutam mai in detaliu despre ce nu gasiti deja pe internet pe diversele site-uri ce au informatie bursiera. Din acest motiv am si facut site-ul respectiv. Asa cum am invatat eu din diverse surse incepand din 2002, sper asa sa fac cautarea mai usoara pentru cei ce acum incep si sper sa capete mai repede si mai usor experienta la care eu acum deja am ajuns, insa trecand prin multe emotii si platind material de multe ori.

  Inapoi la articolul Povestea unui investitor in vremuri de criza

Setari Cookie-uri