Comentarii pe articolul Povestea unui investitor in vremuri de criza


bursa

Gabi la 22 Octombrie 2008, ora 21:12
bursa
La inceputul anului , mai precis in luna ianuarie 2008m am cumparat din putinii bani care s-au strans din alocatia copilului timp de 4 ani, un mic numar de actiuni la BCR ASSET .Am facut cea mai proasta alegere pe care o regret enorm.Am pierdut 30% din investitie.Ma doare ca am avut incredere in toti acesti popesti , vosganieni , vladesti si am irosit micile economii ale copilului.
Ce pot sa fac acum ?
Cristi la 26 Octombrie 2008, ora 16:02
Pai cum ziceam, ar fi trebuit sa investiti doar banii pe care stiti ca puteti sa-i pierdeti.
Insa ati luat actiuni la societatea BCR ASSET Management sau la unul din fondurile mutuale pe care le are in grija?

Este o diferenta mare intre cele 2 variante.
Daca aveti actiuni la societatea care face managementul fondurilor, aproape sigur nu ati pierdut bani pentru ca lunat, fie ca fondul mutual creste sau scade, societatea de administrare isi primeste o taxa de administrare si e castigatoare.

Daca ati investit intr-un fond mutual, s-ar putea sa fi pierdut daca fondul are o parte investita in actiuni. Daca ati fi ales un fond cu investire in obligatiuni sau alte instrumente cu venit fix, probabil ca nu ati fi pierdut, chiar daca ati fi castigat putin.

Din cele ce spuneti probabil ca nu v-a explicat nimeni diferenta la momentul achizitiei sau nu vi s-a parut important. Din pacate e o lectie dura insa trebuie sa intelegeti ca sunt persoane care au pierdut 50/80 sau chiar mai mult din investitiile pe care le-au facut in urma cu 1 an. Deci fata de acestea dumneavoastra stati bine.

Ca si sfat, acum, pot doar sa va indemn sa incercati sa intelegeti mai bine ce decizii ati luat, sa cititi hartiile pe care le aveti si sa vorbiti cu cei de unde le-ati luat si sa-i rugati sa va explice mai bine cum stau lucrurile.
Probabil ca banii deja pierduti nu o sa-i puteti recupera. Trebuie sa intelegeti ca la investitii nu exista garantii. Dumneavoastra va asumati riscurile in functie de cate cunostinte aveti, cau cel putin asa ar trebui.

  Inapoi la articolul Povestea unui investitor in vremuri de criza

Setari Cookie-uri