Comentarii pe articolul Pana unde pot ajunge dobanzile la creditele de consum?


dobanzi la credite

Absolute Mix la 23 Octombrie 2008, ora 10:27
dobanzi la credite
well... nu inteleg un lucru. Bancile, in afara de costurile operationale nu inlcud in dobanzile practicate si riskul operational? (inclusiv cel referitor la cresteri de dobanzi, valorizari/devalorizari de moneda). Ce vreau sa spun... cand te duci si ceri un credit banca iti ofera suma respectiva de bani cu conditia ca tu sa iti asumi niste costuri suplimentare (dobanda+ exasperant de multe comisioane). O data semnat si agreat contractul respectiv de creditare banca se duce in piata si obtine banii pe care ti-i da tie (ii poate lua din fonduri proprii daca are chef sau se imprumuta din piata la costuri mai mici decat iti ofera tie).

Daca aasa stau lucruile ma intreb atunci ce legatura are dobanda interbancara curenta cu dobanda la un cerdit contractat acum nu stiu cat timp in urma? Ideea e ca pentru aplicatiile de credit curente (noi) pot sa accept ca dobanda la respectivul credit are legatura cu dobanda interbancara actuala.
Holom Elena la 23 Octombrie 2008, ora 12:44
Perfect de acord cu intrebarea...pentru un imprumut vehi se presupune ca deja s-a "finantat" deja banca din alta parte...deci pentru un imprumut deja luat nu se mai finanteaza in continare....ci asteapta "doar" sa-si ia "n-spe mii " de comisioane+ dobanda,desigur. Deci de ce s-ar majora dobanda...comisioanele...etc..ptr.un imprumut deja contractat si deci in derulare??? ..pentru noi profituri ale bancilor, pentru noi "gauri" acoperite cu banii nostri ,celor multi,care oricum esti obligat sa-ti platesti rata,daca nu vrei sa-ti pierzi casa,masina..etc.......se gandeste vreun bancher la aceste aspecte????nuuuuuuuu,doar nu o sa "scape" ocazia de a vea noi profituri,noi laude,....noi mariri de salariu...doar au obtinut profit maxim in situatii de criza,nu????
Yo la 24 Octombrie 2008, ora 10:51
in acelasi timp insa d. Baltazar ne explica de ce nu cresc si dobanzile la depozite . adica bancile trebuie sa penalizeze toti clientii si pe aceia care cer bani , si pe fraierii care le dau bani . asta tocmai ca sa creasca spiritul de solidaritate intre cetateni . in plus guvernul are grija sa impoziteze dobanda cu 16% ca doar e venit . d. Vosganian nu a aflat inca un amanunt esential : venit este doar diferenta intre dobanda si inflatie . si cum in marea majoritate a cazurilor dobanda nu reuseste sa fie real pozitiva guvernul ar trebui sa compenseze diferenta , nu sa-si traga spuza pe turta proprie .

  Inapoi la articolul Pana unde pot ajunge dobanzile la creditele de consum?

Setari Cookie-uri