Comentarii pe articolul Cea mai recenta versiune de Linux ar fi costat 10 mld. dolari


E siI bine si rau ce se intampla

Cristian Vrabie la 27 Octombrie 2008, ora 08:31
E siI bine si rau ce se intampla
E si f bine si un pic rau ce se intampla cu OpenSource-ul. Pe de o parte ajungem sa avem solutii foarte bune si inovative care ajung gratuit sau la preturi foarte mici la consumatorul final.

Insa parerea mea e ca neavand o coodronare axata pe marketing si studii ale clientului (cum face Microsoft de ex) produsele ajung sa fie mult mai greu de inteles marii majoritati ale userilor care nu stiu si nu au nevoie decat de functiile de baza sa fie accesibile foarte usor.

Din acest modiv si din faptul ca dezvoltatorii de software nu produc de obicei decat o versiune pentru windows, s-a ajuns la un contrast atat de mare intre nr de utilizatori de Windows (platis) si Linux (gratuit si din unele puncte de vedere mai bun).
Adrian Rauta la 28 Octombrie 2008, ora 10:34
Ce spui tu, tine de o "parere de trend". Legat de Microsoft care face studii ale clientului . . . sa fim seriosi !
Iti pot da exemplu Ubuntu Linux, care ofera doar ceea ce are nevoie un user normal: chestii simple, usor accesibile si care functioneaza impecabil.
Un contra-exemplu iti pot da prin Windows Vista: multe lucruri simple din XP le-au complicat de doar de dragul imbunatatirii, vezi setarile de retea, optiunile de configurare ale desktop-ului, etc. . . .
B Csaba la 18 Noiembrie 2008, ora 08:29
Cei care lucreaza la interfetele grafice pt Linux, cum ar fi KDE, Gnome, Xfce etc, au si ei oameni care executa activitati de tip marketing (stiu ca pt inceput suna ciudat sa vorbim de marketing fara bani, dar cand vorbim de piata nu trebuie neaparat sa intre in discutie si factorul financiar), in special cei de la KDE. KDE e.v. are si oameni care fac studii de gen "usability research". In plus, interfetele se dezvolta in mare parte sub influenta utilizatorilor, nu a dezvoltatorilor cum este in cazul Microsoft.
Insa trebuie sa recunosc ca lansarea Kubuntu 8.10 Intrepid a fost o gafa. Pute ca si Vista.
Beardude la 27 Decembrie 2008, ora 02:03
@Adrian "Legat de Microsoft care face studii ale clientului . . . sa fim seriosi !"

Cand cei de la Windows scriau noul kernel au trebuit sa il faca "compatibil inapoi" si astfel au luat cateva dintre soft-urile cele mai utilizate printre care si jocul sims si au observat ca nu functiona corect.S-au chinuit in toate felurile sa isi dea seama de unde provine eroarea,intr-un final au decompilat jocul si si-au dat seama ca se dezaloca o bucata de memorie si ulterior era inca folosita informatie dinauntrul ei.S-a ajuns la solutia ca special pentru acest joc,sa poata fi folosita si memoria dezalocata. Evident ca cineva care si-ar fi instalat noul Windows si observa ca jocul ii crapa ar fi spus ca noua versiune nu e buna si ramanea la vechiul Windows.
Aici s-a intamplat sa existe un bug in cod,cineva la reparat si s-a observat ca un joc cu o mare popularitate nu mai functiona. Sunt tare curios daca in Linux pentru o aplicatie cu deasemenea o mare popularitate cum s-ar fi procedat. ::)

Deci nu, nu este adevarat ce a scris Adrian, se fac "studii ale clientului" existand chiar si un intreg departament pentru "backward compatibility".

  Inapoi la articolul Cea mai recenta versiune de Linux ar fi costat 10 mld. dolari