Comentarii pe articolul Cei mai mari 10 castigatori ai crizei financiare


10

Laurentiu Caimac la 5 Noiembrie 2008, ora 14:52
10
locul 10 suna interesant. probabil vand produse de curatenie in urma crizei.
Banceanu Vasile la 5 Noiembrie 2008, ora 20:59
Pentru cine este curios sa inteleaga mecanismele acestei crize mondiale si factorii care au declansat-o , le recomand sa citeasca de pe internet PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI si se vor edifica in mare masura.
La 16 iulie 1990, în localitatea balneară Jeleznovodsk, din Peninsula Crimeea, avea loc o întîlnire istorică între cancelarul Helmut Kohl și președintele Mihail Gorbaciov. Acordul încheiat atunci între cei doi lideri „a avut efectul unei bombe“, producînd surpriză în întreaga lume, inclusiv în cadrul ierarhiei politice și militare sovietice, întrucît contrazicea o linie de conduită anterioară Kremlinului. Întîlnirii de la Jeleznovodsk i-au urmat convorbirile de la Geneva (septembrie 1990), unde soviet icii împreună cu germanii au căzut de acord asupra următoarelor chestiuni:
1) Să nu se opună divizării Cehoslovaciei;
2) Republica Cehă va deveni parte a sferei de influență economică a Germaniei, cu scopul posibil de încorporare politică a regiunii în urmă torii 12-15 ani în Germania;
3) În schimb, Germania va compensa Rusia pentru daunele economice suferite prin pierderea influenței în Europa de Est;
4) Ungariei i se va permite urmărirea scopului de a-și recîștiga teritoriile pierdute după primul război mon dial prin Tratatul de la Trianon (1920);
5) Germania va spori ajutorul economic acordat Ungariei pentru a asigura acolo un standard al vieții mai ridicat decît cel din Slovacia, făcînd astfel mai atractivă ideea unificării Slovaciei cu Ungaria;
6) Să nu se ridice obiecții la divizarea Iugoslaviei, să fie de acord cu intrarea Croației și Sloveniei în sfera de interese economice a Germaniei și să susțină intrarea Ucrainei Transcarpatice în Ungaria, dacă naționaliștii Ucrainei ar desfășura „activități distruc tive";
7) În afară de compensația economică pentru pierderile suferite, Germania se angaja s㠄nu fie activ㓠în chestiuni privind Ucraina și Statele Baltice și să nu le considere parte a sferei de influență economică a Germaniei.
Marlen la 6 Noiembrie 2008, ora 11:12
Castiga si tarile arabe bogate...oamenii de afaceri din europa isi vor muta afacerile acolo. Asta da atac terorist ! Poate fi o teroare mai mare decat criza economica si cea financiara ? A auzit cineva ca aceste crize se manifesta si pe acolo ?
Alexandru Trandu la 6 Noiembrie 2008, ora 15:02
pt Vasile.. in primul rand ai scris niste aberatii.. cehia, slovacia si tarile baltice sunt state independente care pot fi incluse in constructia de tip federal a UE, nicidecum in alte state.. Ucraina se indreapta si ea spre UE si se indeparteaza de Rusia.. nu stiu de unde ai debitat tu informatiile astea, dar nu prea sunt realiste..

pt Marlen.. inafara ca pretul barilului de petrol a scazut la jumatate si deci profiturile lor s-au injumatatit, nu sunt afectate deloc tarile arabe..

mai ganditi inainte sa spuneti ceva si sa lansati conspiratii din astea..

  Inapoi la articolul Cei mai mari 10 castigatori ai crizei financiare