Comentarii pe articolul Preturile apartamentelor vor creste cu 15-20% anual pana in 2010


Prostiti in tara noastra!!!

Mihai Alexandru la 26 Septembrie 2007, ora 09:15
Razvan, salariul mediu net a depasit deja 300 eur ;)
Ana-Maria Gusa la 26 Septembrie 2007, ora 09:54
Asa este, salariul meniu net a depasit 300 eur... insa sunt in continuare insuficienti pentru achizitionarea unei locuinte, nu credeti?! Din pacate, piata imobiliara este mult prea inflatata pentru nivelul salariilor... sa nu uitam ca cei cu salarii de 300 eur au o sansa retezata de a achizitiona o locuinta prin credit... caci altfel nici nu se pune problema... abia daca reusesc sa faca un credit de nevoi personale, dupa noile reguli...
Gabriela Grigoreanu la 26 Septembrie 2007, ora 10:12
Si eu sunt revoltata ce se intampla la noi in sectorul imobiliar. Tare astept de la un ziar o analiza comparativa a preturilor la apartamente. Dar o analiza calumea, nu 2 surcele si 3 lei. Doar asa, ca sa vada si prostul de roman ce cumpara. Sa arate de exemplu cum un apartament de 3 camere in Militari din 1960 deci vechi de 47 de ani costa 125.000E si sa arate ce-ti poti lua in Spania, Italia, Franta cu 125.000E evident tot intr-unul din marile orase. Evident, nu-ti iei ceva ultimul racnet, dar cu siguranta ceva mai de bun simt ca la noi. Dar n-au tupeu sa faca astfel de articole, caci toate articolele astea despre scumpiri si-asa mai departe sunt comandate, ei din asta traiesc, doar nu si-ar da cu traista-n cap, nu?
Numai ca domnilor ziaristi, nu ne mai prostiti la nesfarsit, caci nu mai tine figura. Cel putin noi intelectualii ne-am prins de schema. Cu toate acestea nu avem ce face impotriva cresterii artificiale a preturilor la apartamente. E o lupta pe care pe termen scurt nu o putem duce. Dar vedem cine rade la urma. Pacat la "la urma" inseamna peste multi ani. Si pacat ca tot acest "furt" la nivel national se petrece in complot cu dumneavoastra.
Cosmin Zanfir la 26 Septembrie 2007, ora 10:41
Am vrut economie de piata , nu ? Atunci trebuie sa stiti si sa aceptati efectele ce decurg din raportul cerere/oferta.Dar problema de fond cred ca este politica proasta aplicata de stat in acest segment, insa trebuie sa recunosc ca statul suntem noi nu altii , nu !?
Adriana Rotaru la 26 Septembrie 2007, ora 11:17
Ar fi bine daca ar fi un raport corect cerere / oferta, dar nu este. Cererea a ramas mult in urma pentru ca asa s-a dorit,iar preturile apartamentelor sunt ridicate artificial prin astfel de articole sau emisiuni TV.Marea majoritate a celor vizati nu isi pot permite sa ia credite atat de mari; nici nu ar fi indicat, pentru binele lor.Mai bine isi cumpara vila in UE,unde beneficiezi in plus si de infrastructura corespunzatoare si de civilizatie.In plus, apartamentele nu sunt nici pe departe construite la standarde europene, sunt foarte mici, prost impartite etc. si nu primesti garantie ca blocul sau casa vor rezista macar 50 de ani. Si atunci, cat de disperat trebuie sa fi ca sa dai atatia bani munciti (nu vorbim de cei ce nu ii pot justifica)pentru asemenea locuinte ?
Maria Roxana la 26 Septembrie 2007, ora 11:26
Ai facut tu o statistica si ai ajuns la concluzia ca salariul net mediu a depasit 300 de euro sau te iei ca romanu' dupa statisticile altora ,mai Mihai Alexandru!
Maria Roxana la 26 Septembrie 2007, ora 11:30
Inca ceva,cu 150.000 euro la Roma iti iei apartament cu 3 camere,terasa si garaj!!!sa faca cineva odata niste comparatii,ziarele astea care se dau mari cu articolele lor de bussines si analiza!nu stiu decat sa joace cum canta altii, si vinovati tot noi suntem ca am ramas indoctrinati si parca ne e frica sa scoatem capu' sa ne cerem drepturile si adevarul!
Cosmin Zanfir la 26 Septembrie 2007, ora 11:41
Adriana , eu le spun tutoror urmatorul lucru : fiti pragmatici si achizitionati 200,300 mp pe care sa va ridicati o casuta pe calapodul vostru .Cu tehnologiile de constructii actiale cu 60000-70000 euro te muti in casa noua. Crede-ma !Intotdeauna exista solutii , totul este cata determinare avem pentru a realiza ceva, nu ?
George Niki Uhr la 26 Septembrie 2007, ora 11:53
Lucrez la o firma multinationala. Stau intr-un bloc vechi (a fost construit acum aproape 40 de ani!!!), intr-un apartamnet de 3 camere cca 68 mp, "evaluat" la peste 100,000 de Euro intr-un cartier muncitoresc in sudul Bucurestiului. Toti - dar toti expatii fara exceptie! - sunt stupefiati de nivelul preturilor la locuinte in Romania. Ca exemplu: am o colega (austriaca) ce si-a cumparat un apartament in centrul Vienei (ce draq de oras mai este si asta?) 2 camere (cca. 80 mp) pe care a dat...80,000 de Euro si i s-a parut extrem de...scump!
Carmen Netejoru la 26 Septembrie 2007, ora 12:08
Toate informatiile (gen rapoarte de piata) se obtin contra cost. Cine credeti ca le plateste? Cei interesati :). Cu toate astea, intr-un raport(platit, se intelege) am citit ca cererea este de 20.000 unitati, anual, iar de livrat se livreaza max. 6.000 de unitati... La o astfel de diferenta...piata dicteaza. Am tot spus ca preturile sunt uriase si nu se vor mai cumpara si, cu toate astea se vand si se mai si cauta...
Carmen Netejoru la 26 Septembrie 2007, ora 12:11
Toate informatiile (gen rapoarte de piata) se obtin contra cost. Cine credeti ca le plateste? Cei interesati :). Cu toate astea, intr-un raport(platit, se intelege) am citit ca cererea este de 20.000 unitati, anual, iar de livrat se livreaza max. 6.000 de unitati... La o astfel de diferenta...piata dicteaza. Am tot spus ca preturile sunt uriase si nu se vor mai cumpara si, cu toate astea se vand si se mai si cauta...
Iulian Pelin la 26 Septembrie 2007, ora 12:33
Daca tot vorbesc in articol despre cerere si oferta, si ca cererea este mult mai mare decat oferta, si asta e motivul cresterii preturilor, sa stie ca un roman cu un salariu mediu nu poate sa ia un credit atat de mare cu care sa achizitioneze un apartament mic, anume din cauza asta cererea o sa scada mult, si SA SPERAM ca preturile sa scada cat mai repede si mai mult pentru ca nu mai sunt reale demult.
De altfel e o prostie sa cumperi un apartament la preturi atat de mari cand poti sa-ti iei locuinta in UE la preturi semnificativ mai mici. Eu cred ca le facem jocul atunci cand cumparam locuinte la preturile astea aberante....
Cosmin Zanfir la 26 Septembrie 2007, ora 12:36
George tu vorbesti despre o piata reglementata care functioneaza pe principii sanatoase.Dar acei austrieci care au vandut in Viena apartamentul cu 80000 vand in Romania cu 150000. De ce ? Findca doar ei si alti cativa au acces ieftin la finantare si cum foarte intelept spunea cineva grupurile de interese au facut in asa fel ca oferta sa ramana mult in urma cererii.
Ionel Scirlet la 26 Septembrie 2007, ora 15:16
A exprima pretul unei locuinte pur si simplu in moneda este nerelevant. O comparatie se poate face daca te raportezi la cost/metrul patrat si la starea acesteia, imprejurimi, acces, facilitati etc. In aceasta situatie am indoieli serioase ca 80 mp in mijlocul Vienei se vinde la un echivalent de 1.000 EURO/mp (??!!)
Din cite am vazut si in alte orase pretul pleaca de la 1.000-1.200 euro/mp in functie de imobil. Corect avind in vedere ca suntem pe deplin aliniati la preturi, poate chiar peste - de ce nimeni nu se scandalizeaza ca pretul benzinei este acelasi?. In rest toata lumea construieste unde, cum si cit poate - fapt iarasi normal avind in vedere ca de cca. 15 ani nu am facut nimic. Firesc, preturile explodeaza. Probabil ca aceste cresteri - despre care nu cred ca sunt reale - se vor tempera in cca 4-5 ani. Rabdare, tutun si... nu luati de bun tot ce apare in media.
George Preduca la 26 Septembrie 2007, ora 16:45
Sunt enervant de scumpe si imi va fi greu sa cumpar un apartament bun cand va veni momentul. Cu toate astea nu pot sa zic ca sunt prostit ca nu ma obliga nimeni si nici sa caut o lege care sa ma apere. Daca as avea un apartament de vanzare nu as vrea sa imi spuna cineva cu cat sa il dau. Probabil s-ar regla lucrurile daca nu s-ar mai cumpara apartamente la un pret nejustificat de mare ("evaluat" la peste 100,000 de Euro intr-un cartier muncitoresc in sudul Bucurestiului) dar se cumpara.
la 27 Septembrie 2007, ora 01:12
Avem dreptate fiecare.Dar ar fi bine sa nu ne mai plangem de mila... ba ca salariul mediu e de ,,,, Ba ca cererea e mai mare decat oferta,,, ba ca ziarele spun minciuni... etc.
Acceptam fara reactie- pret la benzina(comentat mai sus) egal cu cel din UK,Fr si mult mai mare ca cel din germania. Pret la o paine aproape egal cu cel din vest. cazari la peste 40 euro in conditii necenzurabile, servicii infecte, plus riscul de a fi si usurat de bunuri. Ok am povestit de sectorul privat,e o veriga in economia de piatza!
Daca mai povestim si de problemele cu baietii de la guvern , poate ca o sa cada netul! Ar fi bine sa lamurim o chestiune. Acces la miere vor avea si viespii. De ei nu ducem lipsa. Avem nevoie de oameni care sa si faca ceva, nu doar sa bata din gura. Daca acum, romanii si romancele plecati in occident ridica preturile, tot ei, la intoarcere, vor ridica si preturile pe piata muncii. Iar preturile la apartamentesia lte cele tot de ei vor fi dictate.Din pacate cine mai poate schimba mentalitatea in privinta muncii sunt ei, capsunarii, constructorii si totzi cei care nu au avut chef sa mai bata din gura.
Eugen Baluta Cepareanu la 27 Septembrie 2007, ora 14:37
Hmmm... Adevar, partial sau total este in tot ceea ce s-a scris mai sus.
Eu unul nu cred in multe "studii si analizae" efectuate de mai toate publicatiile de la noi, mai mult sau mai putin avizate sau experimentate. Totusi este un adevar crunt la noi, in Romania, preturile sunt "nesimtit" de mari. La acestea unora incearca sa le gaseasca justificari (juste) economice, legale, (mai nou riscul de tara) si din multe alte domenii....care evident nu pot sustine decat partial realitatea...Eu am ocazia sa plec in deplasari in strainatate in Europa cel putin si pot spune ca exista o similitudine in ceea ce priveste preturile Euro/Mp. De fapt de aici se si formeaza pretul corect. NU la cat este evaluata (confrom unor criterii mai mult sau mai putin obiective) locuinta si care este costul total /mp suportat de beneficiar. In tari ca Cehia, Polonia, Italia sau Germania preturile sunt in medie situate la un nivel de 1200-1400 euro/mp. Pretul nu include costul terenului. Un aspect destul de important. Sunt si preturi mai avantajoase, mai ales in cazul "locuintelor" care se asambleaza la "fata locului". Si nu sunt o alternativa care trebuie ocolita. DAR aceste preturi sunt pentru constructii noi sau cu un grad de uzura care sa nu depseasca ca timp, in medie 5-7 ani.
La noi obtii aceste costuri si la o garsoniera de 32 mp intr-un bloc de prin 1950 in Dristor, de exemplu. Eu unul mai astept si prefer sa cumpar in alta tara decat in Romania, daca situatia continua asa. Platesc chirie la garsoniera, dar nici nu-mi convine sa fac credit pentru o locuinta de acum 40-50 de ani, oricat de aranjata si dichisita ar fi. Cine e chiar "fortat" sau nerabdator sa cumpere, mai bine ar cumpara pamant si isi va construi ce si cum si in cat timp doreste. Opinia mea. Chiar nu sunt de acord cu anumiti cumparatori. Pentru o parte din vina este a lor. Vina nu e a vanzatorului care cere (chiar daca de multe ori nejustificat), ci a celui care "isi permite" ..cumparatorii. Clar piata nu este reglementata cum trebuie iar politica statului a fost (multe probleme vin din trecut si efectele ne-au "ajuns din urma" acum) si este total inadecvata. Deci mai asteptati sau cumparati in alta tara (europeana)...sau cumparati pamant! Numai bine.
Catalina Buzdugan la 1 Octombrie 2007, ora 21:20
Adevarul este ca piata imobiliara se indreapta hotarat catre o cadere majora odata ce
a. cererea solvabila se va diminua
b. creditele de refinantare se vor scumpi ca efect la ingrijorarilor internationale pornite de la situatia de pe piata creditelor ipotecare in SUA
O socoteala simpla arata ca nu exista prea multa putere de cumparare pentru numarul mare de apartamente scoase la vanzare, iar investitorii speculativi si cei care cumpara pentru a inchiria vor avea de ales intre a pierde si a stabili chirii medii de ordinul 50% din venitul mediu; chiar si dezvoltatorii neputand vinde se vor resemna sa inchirieze la preturi care vor aduce o rambursare a investitiei mult mai lenta decat estima initiala; criza va determina destule falimente si ar putea zdruncina si unele banci
Codrut Popescu la 12 Octombrie 2007, ora 15:09
Hmm.. chiar vroiam sa vad ce s-a mai comentat pe-aici. Ca sa mai demonstrez inca o data ca preturile din Bucuresti sunt mari va recomand sa vizitati:

http://www.frenchentree.com/french-property/63741/Paris-Ile-de-France/Essonne-91/apartments-near-Paris-Investment--private

Si asta doar asa la o cautare rapida. E adevarat ca nu e in centrul Parisului dar cred ca e mai bine decat in Pipera. Si vorbim despre Paris. La noi intr-un complex nou de apartamente din Pipera un astfel de apartament costa 120.000 EUR.
Iulia Tudor la 26 Octombrie 2007, ora 15:14
Comentariile dvs. domnilor si doamnelor releva faptul ca nu intelegeti nimic din principiile de baza ale economiei de piata: pretul este facut de cerere si oferta.vorbiti de comploturi la nivel national......Sunt mai ieftine la Viena? cumparati acolo, suntem in UE, sunteti liberi...Si nu in ultimul rand as vrea sa va vad pe voi cei de acum in postura de cumparatori, cand veti dori sa vindeti. veti fi la fel de vehementi?, veti vinde sub pret ptr. ca sunt ' imorale'?
George Preduca la 1 Noiembrie 2007, ora 15:14
Doamna Tudor, sunteti foarte amabila cand spuneti celor 20 persoane care au scris aici ca nu inteleg nimic din principiile de baza ale economiei de piata. Am spus si eu mai sus cam aceleasi lucruri ca si dvs despre faptul ca nu ne obliga nimeni, ca ar trebui sa ne gandim la momentul in care am vrea sa vindem ceva...
Oricum multumim mult!

  Inapoi la articolul Preturile apartamentelor vor creste cu 15-20% anual pana in 2010

Setari Cookie-uri