Comentarii pe articolul Isarescu: Somajul va creste in 2009


"Isarescu Somajul va creste in 2009"

Baragau Ion la 29 Noiembrie 2008, ora 15:53
"Isarescu Somajul va creste in 2009"
Domnul Isarescu este un om de exceptie,dac stam sa ne gandim,pentru ca in situatiile de criza dar si inainte,a tras numeroase semnale de larma.din pacate,la noi degeaba tipa unul singur ,dac restul se fac ca nu aud.Dupa ce ne aflam in fata faptului implinit,atunci incep sa apara si marii salvatori,dupa zicala:"dupa lupta multi viteji se arata".
Noi,romanii suntem o natie care consumam mai mult decat producem,asta inseamna irationalitate,iar de aici multe lucruri se leaga unele de altele.
Tot atat de adevarat este ca ,daca vrei sa faci agricultura si nu numai ,in tara asta orice afacere vrei sa deschizi,sar repede rechinii pe tine si,ajungi in situatia in care sa renunti.daca in tarile occidentale,autoritatile cu atributii de verificare si control daca descopera nereguli cand esti la inceput de drum ,te indeamna ce sa faci ca sa intri in deplina legalitate,la noi,sar pe tine ca taunii pe vita si incep sa te nimiceasca cu amenzi.Si uite asa,se duce totul de rapa,iar omul este nevoit sa renunte.Sunt asa de frumoase vestile legate de fondurile nerambursabile,dar de ce nu spune nimeni cat de greu sunt accesate si,nu de oricine.Asa ca mai bine pleaca romanul din tara si munceste in agricultura vest europeana si castiga si bine si vine in tara cu banii sa-si faca ce are nevoie,fara sa mai isi bata capul cu toti netrebnicii.
Aurel Chiorean la 29 Noiembrie 2008, ora 18:12
Daca statul ar sprijini industria de tractoare si utilaje agricole,pe care sa le ofere asociatilor de fermieri,a caror plata sa fie partial in produse agricole spre depozite ale statului,s-ar salva doua sectoare ale economiei.Constructorii nostri,cu un inalt grad de specializare lucreaza in strainatate ,iar noi platim firme straine sa ne faca lucrul nostru . De ce nu putem infiinta o societate de stat care sa coordoneze realizarea infrastructurii nationale cu muncitori romani.Acum 20 de ani eram marii specialisti ai lumii in constructii,iar acum aducem in tara turci si chinezi.Economia noastra nu ar trebui sa intre in colaps pt ca avem ce face si cu resurse propri,trebuie doar sa ne mobilizam si sa existe o coordonare unitara.Chiar si economia capitalista poate fi intr-un fel olanificata.
Ioan Alecu la 29 Noiembrie 2008, ora 21:53
E corect! Domnul Isarescu este un om exceptional si daca rezista si la "sugestia" cu luatul de bani de la FMI are sanse sa ajute la rezolvarea multor probleme din tara asta...

  Inapoi la articolul Isarescu: Somajul va creste in 2009

Setari Cookie-uri