Comentarii pe articolul BNR a majorat dobanda cheie. Cresc dobanzile la credite?


CE-AR MAI FI DE SPUS?

Ioana Haitchi la 8 Ianuarie 2008, ora 03:19
CE-AR MAI FI DE SPUS?
Toate aceste majorari ale dobanzii de referinta a BNR erau practic "anuntate" la sfarsitul anului 2007 si cine a avut urechi de auzit...a auzit.
Eu personal ma bucur ca BNR isi asuma aceasta responabilitate. Face exact ceea ce trebuie.
Anul 2008 va fi un an lipsit de privatizari spectaculoase. Va fi oarecum "un an normal" in care se va vedea mult mai bine adevarata fata a economiei romanesti. Povestea asta cu "ingrijorarea" fata de aceste majorari ale dobanzii de referinta, din punctul meu de vedere este falsa. Bancile si IFN-urile se asteptau fara indoiala la asemenea masuri si au practicat preventiv dobanzi la credite destul de ridicate astfel incat aceste modificari ale dobanzii de referinta a BNR sa nu modifice practic dobanda creditelor in derulare si nici oferta pentru creditele noi. Povestea cu "Doamnelor si domnilor, panicati-va, se va mari dobanda la credite!!!", e veche domnilor ziaristi, "Veniti repede sa luati credit acum ca in februarie dobanda va fi mai mare!!!", nu mai tine! Lasati-va de glume proaste daca va considerati cu adevarat profesionisti.
Piata creditului in Romania se va dezvolta, va stagna sau va fi regres si fara asemenea comentarii. Cine va avea nevoie de credit si va indeplini conditiile de creditare, va avea credit. Punct.
Ovidiu Croitoru la 8 Ianuarie 2008, ora 21:44
Daca leii ar ramane ieftini si valutele ar fi scumpe (dobanda creste si pe valuta in pietele externe), "guess what?" : imprumuturi in lei care cumpara marfuri din import care se cumpara cu valuta care se cumpara de pe piata valutara . Iar cursul ? Iar inflatia ?
O masura luata la timp.

  Inapoi la articolul BNR a majorat dobanda cheie. Cresc dobanzile la credite?

Setari Cookie-uri