Comentarii pe articolul Primul bancher care spune ca bancile din Romania au nevoie de un plan de salvare


Obraznicie

Mihnea Graur la 11 Decembrie 2008, ora 12:07
Obraznicie
In conditiile in care toate aceste banci au de ani de zile niste rate ale profitului efectiv uriase, aceasta cerere este o obraznicie nemaipomenita.
Diferenta dintre dobanda la credite si cea la depozite este de ani de zile 15-20% la o inflatie de o cifra (din 2004 incoace), prostesc oamenii cu grad scazut de educatie cu "oferte" pentru care platesc ani de zile dobanzi uriase si comisioane inventate, modifica prevederile contractuale unilateral, nu anunta clientul ca a modificat dobanda pentru a pastra cat mai jos nivelul cheltuielilor, etc.
Ei bine, toate aceste practici rezista in RO pentru ca nu exista concurenta suficienta in sistemul bancar, iar ei au liber sa faca orice pentru a-si maximiza profiturile. Acum vin vremuri in care marjele de profit vor scadea pentru fiecare produs pe care il ofera.
5 mld. pentru sistemul bancar din RO, in conditiile in care la privatizarea BCR s-au dat 3.75 mld de catre Erste pt 62% din ditamai banca. BCR avea la privatizare o cota de piata de 25%.

  Inapoi la articolul Primul bancher care spune ca bancile din Romania au nevoie de un plan de salvare

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile