Comentarii pe articolul Primul bancher care spune ca bancile din Romania au nevoie de un plan de salvare


Ajutor financiar

Ciprian la 12 Decembrie 2008, ora 09:02
Ajutor financiar
Nu cred ca acordarea unui ajutor financiar economiei si implicit bancilor din Romania este un lucru rau. Am vazut ca mai toate tarile din Vestul Europei au apelat la astfel de instrumente in vederea salvarii acestor institutii.
Personal nu vad o problema din acest lucru, atat timp cat acest ajutor financiar vine ca si un imprumut acordat bancilor. Sincer, ajutorul acordat Erste de catre statul austriac este una din cele mai bune solutii.
Nu priviti lucrurile atat de simplu: bancile sunt rele si ne imputa dobanzi si comisioane multe. Asta doar pt noi le cerem. Bancile dau credite doar la cererea noastra a tuturor. Este simplu sa spui ca o institutie de credit te jecmaneste cu costuri f mari, dar hai sa ne gandim ce s-ar fi intamplat daca aceste banci nu ar fi acordat credite. De unde am fi avut bani pentru apartament si masina?
E drept, sistemul bancar din Romania nu este nici pe departe perfect. Din contra, mai are mult pana la maturizare, dar daca nu se intervine rapid in vederea sustinerii acestuia, efectele pot fi dezastruoase pentru toata populatia tarii.
Cristina Pirvu la 12 Decembrie 2008, ora 12:38
Singurul comentariu pertinent. Nu e de dorit sa cada nicio banca. Nu poate exista economie fara banci. Si sa nu uitam ca si daca sunt banci straine, ele tot platesc statului roman taxe si impozite.

  Inapoi la articolul Primul bancher care spune ca bancile din Romania au nevoie de un plan de salvare

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile