Comentarii pe articolul Tiberiu Roth, Hiperdia: Libertatea de a alege furnizorul de servicii medicale este o fictiune


privatizarewa sistemului de sanatate

Apetrei Cristina la 10 Ianuarie 2008, ora 15:58
privatizarewa sistemului de sanatate
Privatizarea sistemului de sanatate va fi ca multe alte activitati desfasurate de marii moguli ai afacerilor. adica va fi din nou o teapa ce va aduce in conturile unora multe zerouri, iar populatia va trebui sa se descurce cu spaga de rigoare pentru a putea fi bagat in seama de un medic, de un asistent, si chiar de oamenii de serviciu din spitalele romanesti.
Florentina-Anca Mesina la 10 Ianuarie 2008, ora 18:30
Nu este chiar adevarat si realist ce spui tu, Cristina. Aici este gresala noastra: cum auzim despre vreo privatizare, investitie sau vanzare, una-doua sarim in sus in loc sa gandim ce am putea face noi, platitorii de taxe. Discordanta consta tocmai in faptul ca Romania nu este inca pregatita pentru un asemenea fenomen, cum nu este pregatita de peste 17-18 ani sa-si faca o reforma adevarata in nici un sistem. Asta ne bulverseaza de fiecare data pe noi, romanii, faptul ca lucrurile se misca incet in tara asta, dar nu in favoarea noastra si nici in sensul dorit de noi. Dar stau de multe ori si ma intreb: stiu, oare, romanii (poporul) ce-si doresc, ce sa astepte si ce-ar fi bine pentru noi toti? Ca de la Revolutie incoace tot se sta cu mana intinsa (unii ca sa dea si altii ca sa primeasca), fara ca absolut nimeni sa faca nimic pentru a schimba ceva. Ma corectez: nu generalizez, s-au facut si cateva lucruri bune in tara asta, dar sunt atat de putine, ca oamenii de rand ar trebui sa poarte lentile imense pentru a le vedea cu atentie. Sa ne gandim putin si la beneficiile pe care le poate aduce privatizarea unui asemenea sistem: unul ar fi, printre altele, faptul ca nu vom mai fi nevoiti sa ungem cu spaga tot personalul unui spital (de la portar pana la director)... Se va merge, in general, pe sistem de carduri (vezi Medlife, Medicover etc., la care au acces si oameni simpli, nu numai platitori de asigurari private, iar preturile nu sunt chiar exagerate, ba, daca stau sa ma gandesc mai bine, intr-o asemenea clinica privata serviciile te costa chiar mai putin decat spagile indesate in buzunarele medicilor de stat). Oricum pana se va ajunge la aceasta privatizare va mai fi cale lunga... Privatizarea unui intreg sistem nu se face asa, cu una cu doua, intervin multi factori si deja banuiesc ca guvernul nu va renunta chiar usor la "gaina cu oua de aur" in favoarea oricaror mari corporatii, decat daca acestea vor umple bine conturile, incat si urmasii guvernantilor nostri sa traiasca linistiti pana la adanci batraneti. In concluzie, cred ca vor mai trece multi ani inca pana ne vom dezbraca de mentalitatile rigide si vom gandi mai lucid, mai democratic si, de ce nu, chiar mai... capitalist.
Marius Draghia la 10 Ianuarie 2008, ora 19:36
Acea firma, corporatie capitalista ar avea un singur interes dupa ce a umplut buzunarele alesilor pentru a avea acces pe piata serviciilor de sanatate sa-si recupereze banii ca doar nici o firma capitalista nu presteza nimic fara a avea un castig.cum recupereaza presteaza numca sub standarde asa cum se intampla in america .
Neagu Mihai la 10 Ianuarie 2008, ora 20:25
Pentru a va face o idee despre cum functioneaza asigurarile de sanatate private (cel putin in America) va recomand vizionarea documentarului SICKO de Michael Moore.

  Inapoi la articolul Tiberiu Roth, Hiperdia: Libertatea de a alege furnizorul de servicii medicale este o fictiune

Setari Cookie-uri