Comentarii pe articolul 2008 - Anul in care cea mai grava criza din 1929 a lovit si Romania


Zeitgeist II ;)

Adrian Damalan la 30 Decembrie 2008, ora 22:57
Zeitgeist II ;)
Sigur ca ar fi trebuit sa intelegem mai multe cand a aparut documentarul Zeitgeist, in 2007, dupa ce a avut loc primul semn major in piata americana.
Nu uitati ca pentru a acoperi deficitul bugetar Statul Roman (prin Banca Nationala) se imprumuta de la bancile private fie din interior fie din exterior. dar asta , cumva, conteaza mai putin pentru ca bancile private au capital strain cu mici exceptii (parca Banca Transilvania are numai capital autohton). Mai precis daca o Banca Privata are nevoie de lichiditati intara de provenieinta , credeti ca o sa intereseze pe cineva executia Statului Roman. Mai mult, in aceste conditii Statul Roman va fi in pozitia de a face diferite concesii si facilitati bancii de la care a luat credit. Credeti ca Banca Natioanala poate rezista unei actiuni concertate a bancilor straine sau a fondurilor de la care Statul Roman a contractat credite? Ce anume ne-a mai ramas de vandut ca sa iesim din impas? Petrol ... hmm... . s-a dat! Otel... s-a dat! Auto ... s-a dat! Aero ...s-a dat! Electrica... s-a dat! Altceva...s-a dat! Speranta ne este intr-o capacitate extraordinara de manevra a Bancii Nationale. Sper ca multi au inteles ce a vrut sa spuna guvernatorul despre "atcuri ale unor banci straine asupra monedei nationale" (poate nici eu nu inteleg pe de-a intregul!).
Recomandarea de a ne orienta catre consumul de produse si servicii romanesti nu este una patriotarda ci una de supravietuire. La fel si stimularea exporturilor de produse si servicii.
Nu uitati ca transnationalele/multinationalele isi pot face oricand bagajul si sa se mute mai la est.
Cat despre articol: o istorie succinta, lapidara a evenimentelor premergatoare crizei in care Romania abia intra.
Asteptam articole care sa ne arate "familii de viitoruri posibile".
Dorinel la 2 Ianuarie 2009, ora 21:27
Curios este ca acest documentar a aparut exact odata cu "primele semne ale asa-zisei crize financiare". Ce coincidenta! Am toata convingerea ca este conceput exact de aceste "interese financiare monetare". Este o utopie ce gasim acolo, ca si comunismul dealtfel.
Neimportant la 30 Ianuarie 2009, ora 12:07
Pai ce mai e de zis…. Zeitgeist…. sau orice alt film conspirationist…. toate duc la aceeasi idee…. controlul populatiei…. si reducerea “personalului” (sclavilor) planetei cu vreo 90 % din cate se aude…. E vb de CRESTEREA PROGRESIVA….. Treziti-va…. crede-ti ca planeta va ajunge la 50 miliarde de oameni….. Ha ha
Deja se controleaza telefoane, internetul , avem cipuri pe pasapoarte…… Deja filmele nu mai suna a teorii conspirationale….. Avem atetea religii si atatia dumnezei…. e clar….. ne trezim ca nu mai suntem niste oi proaste….. duse acum spre exterminare sau reducere semnificativa a numarului……
Sa vedeti de la anu cu noul CODEX ALIMENTARIUS ce o sa fie….
In China deja 300000 de copii otraviti…. ca nu pot spune astfel…..
Credeti ca va pune cipuri pentru control….

  Inapoi la articolul 2008 - Anul in care cea mai grava criza din 1929 a lovit si Romania