Comentarii pe articolul 2009 Anul deflatiei si al managerilor talentati


Inflatie , deflatie si economiia romaneasca

Gheorghe Buhac la 5 Ianuarie 2009, ora 10:08
Inflatie , deflatie si economiia romaneasca
Pe masura ce economia planificata a sucombat cu ajutorul acestor afaceristi care au aparut in economia romaneasca si care au facut averi din distrugerea ei , descompunand-o si impartind-o in cele doua mari componente fier vechi (Petre Roman sa traiasca ) la export si imobiliare pentru marii desvoltatori unii seriosi altii care lucrau cu smecherii bancare si care azi au sucombat , conceptul de economie romaneasca este pur si simplu unul abstract , pentruca in fapt acest numai exista .Romania este o piata libera si la intamplare .
Am spus-o si o repet , schimbarea cifrelor dintr-o patratica in alta nu insemna economie si nici schimbarea peste noapte a scarii valorilor nu asigura progres , dar cei care ar trebui sa asculte , priceapa si sa actioneze , nu au minimul de cunostinte necesare intelegerii , pentru ei economia de pe capota masinii sau urcatul cu Jeepul in copac este mai interesanta decat - productia , productivitatea munci , programarea productiei , pregatirea de fabricatie , pregatirea fortei de munca etc .
Niciun analist economic nu poate sa spuna care este cu adevarat situatia pe fiecare ramura a economiei romanesti , pentruca pur si simplu acest lucru nu mai intereseaza pe nimeni . Statistica este facuta de diversi oameni influienti .
Tara este condusa de cei ce stapanesc masmedia si este indreptata spre scopurile lor - castigarea luptei politice , cu tinta finala -folosirea puterii in interesul persoanei , grupului sau familiei .
Luatii la mana pe toti marii afaceristi si vedeti cati din ei se preocupa de produsul romanesc - conceptie romaneasca , materie prima romaneasca , forta de munca romaneasca , etc .
Asistam neputiinciosi la degradarea invatamantului romanesc si a actului medical , pentruca a disparut constiinta romaneasca urmare desvoltarii unui capitalism salbatic de acum doua sute de ani , unde puterea pumnului , glontului si a batei este mai mare decat cea a mintii .
Iliescu si Roman , trebuie sa fie mandri de ce au reusit si sa priceapa acum in ultimul ceas ca atunci cand esti in fruntea tarii : cuvintele pe care le spui , deciziile pe care le iei au efecte pe termen lung si de aceeia trebuiesc bine fundamentate si aplicate tinand cont de situatia reala si de perspectivele pe termen lung .
Toti ceilalti de dupa ei sunt produsele lor ambalate mai bine sau mai putin bine , vezi Patriciu si Becali , si ca ei sunt deja sute .
In rest in colo sa auzim de bine .
Cu stima
Gheorghe Buhac

  Inapoi la articolul 2009 Anul deflatiei si al managerilor talentati

Setari Cookie-uri