Comentarii pe articolul Frauda de 5 miliarde de euro la Societe Generale


FRAUDA, FRAUDA, DAR CINE E DE VINA?

Ioana Haitchi la 25 Ianuarie 2008, ora 02:02
FRAUDA, FRAUDA, DAR CINE E DE VINA?
Istoria mai cunoaste astfel de cazuri. Vezi ING BARINGS care a fost fraudata de un broker in anii '80 astfel incat societatea a dat faliment iar domnul Barings a vandut firma pe 1$ la actualii proprietari din care face parte si ING Nederlanden. Daca Societe Generale a pierdut doar atat, sa zica mersi dar ma indoiesc. Un trader la un asemenea nivel are un salariu foarte mic. 100.000 eur/an e foarte putin iar in aceste conditii acestia pot fi cumparati foarte usor. Ca sa furi atatia bani, trebuie o intreaga echipa. Un om, astazi, nu poate fura la acest nivel de unul singur. Uite asa, o incredere castigata foarte greu, se poate pierde foarte repede. Nu sunt fan Societe Generale, dar recunosc ca e o munca grea sa obtii un loc bun pe piata.O sa vedem in zilele urmatoare cu siguranta ce noutati vor mai fi in acest scandal.
Eva Panduru la 25 Ianuarie 2008, ora 11:09
Mda....seamana cu un scenariu de film.Ar fi putut sa fac si singur treaba asta ,dar atunci insemna ca e destul de tare. parca aduce cu swordfish.
Oct Oct la 26 Ianuarie 2008, ora 00:05
Problema cu cine e de vina e mai mare decat credem. Mi se pare extrem de suspect, de fapt strigator la cer ca numele unui om vinovat de o asemenea frauda sa fie ascuns din "motive de legislatie". Sa fim seriosi, probabil povestea e mult mai complicata. In fond prin lezarea intereselor bancii au fost afectate si interesele depunatorilor la aceasta banca, detinatorilor de actiuni etc. Nu sunt expert in domeniul financiar dar oricine poate sa-si dea seama ca cineva profita extrem de mult de situatia creata nu doar de banii furati! Asta e motivul pt care ni se ascunde identitatea "angajatului vinovat".

  Inapoi la articolul Frauda de 5 miliarde de euro la Societe Generale

Setari Cookie-uri