Comentarii pe articolul Schreiner, Volksbank: Doar timpul va rezolva lipsa de incredere dintre banci


Clienti pacaliti de Volksbank Romania

Jakie la 7 Ianuarie 2009, ora 10:50
Clienti pacaliti de Volksbank Romania
Metoda de pacalire: comisionul RMO (rezerve minime obligatorii)
Dragos la 7 Ianuarie 2009, ora 12:53
Articolul pare interesant dar nu spune mare lucru. Ce masuri a luat banca pentru a diminua impactul crizei ? Care sunt dobanzile rele ale bancii in Austria la diferite credite? O politica agresiva de creditare in franci elvetiei pe care ati avut-o anul trecut a facut ca multi oameni sa faca credite la sucursalele bancii.De cateva luni francul elvetian a crescut intr-un ritm alarmant ajungand sa creasca de la 1,9-2,0 lei la peste 2,7 lei.Euro sau dolarul nu au avut o astfel de crestere in ultimul an. Libor CHF a scazut foarte mult.La banca domnului Schreiner nu sa vazut nimic. Banca percepe un comision de risc care este destul de consistent.Nimeni nu stie care este rostul acestui comision.De ce se percepe pe toata perioada creditarii? La un credit cu ipoteca riscul este al celui care se crediteaza si nicidecum al bancii.Nu banca pierde ipoteca ci cel ipotecat in caz ca nu mai poate achita banca.Poate asta este politica prin care banca isi mareste capitalul.
Domnule Presedinte banca pe care o conduceti acepta renegocierea unui contract de credit pe cale amiabila sau numai prin instanta.
De ce SUA a trecut la relaxarea fiscalitatii iar la noi nici vorba de asa ceva.
Radu Lucian la 16 Martie 2009, ora 16:17
Si eu am un credit ipotecar la Volksbank si am observat ca acest comision de risc este in primii 15 ani cat dobanda la suma imprumutata. Nu inteleg ce reprezinta accest comision de risc. Este perceput legal, se incadreaza in normele BNR, sau VB aplica reguli proprii de creditare (in conditiile in care finantarile se fac tot prin BNR),
In contract spune: "Comision de risc: pentru punerea la dispozitie a creditului, imprumutatul datoreaza bancii un comision. Modul de calcul este stipulat in conditii speciale".
Nu inteleg ce se intamplla cu acest comision. Daca eu nu am nici un risc pe o perioada (onorandu-mi dobanda), de ce mi se percepe si mai mult nu mi se returneaza.
Daca ma poate ajuta cineva i-as fi recunoscator.
Merci
Remus la 17 Martie 2009, ora 17:45
VolskbankPe langa pacaleala cu comisionul RMO, Volskbank mai are cateva metode de a jegmani clienti.

[b]Volskbank[/b] a facut o practica in promiterea de imprumutri cu dobanda fixa dupa care mareste dobanda fara nici-o justificare clara, iar faptul ca nimeni nu a reusit sa obtina un draft al contractului pentru analiza acestuia inainte de semnare, ma face sa cred ca acesta este politica bancii.

Si eu sunt unul din cei care am luat teapa cu astfel de imprumut, si care am primit scrisoarea tipizata de la conducerea [b]Volskbank[/b], ca va mari dobanda datorita cresterii EURIBORUL-ui, desi nu contractul are astfel de prevederi legate de EURIBOR sau alti indici de acest fel.

Ce este drept, EURIBORU-ul in 2007 a crescut de la 4.5% la aprox 5%, dar din data cand am luat imprumutul pana in data cand au marit dobanda, adica 2 luni, nu a fost nici-o variatie a EURIBOR-ului.
Mai mult de la sfarsitul anului 2007 pana in prezent EURIBOR-ul a scazut continuu, ajungand de la 5% in 2007 la 2.2% in ianuarie 2009 si astazi la 1.5%.
Atunci am intrebat pe [b]Volskbank[/b] sa-mi spuna daca vor sa schimbam dobanda fixa in variabila sau sa daca au de gand macar sa respecte conditiile contractuale, adica dobanda fixa, mai ales ca nu aveau motiv sa faca nici-o marire de dobanda.

[b]Volskbank[/b] nu vrea sa discute cu mine in nici-un fel.
Am scris la filiala care a semnat contractul. Am scris la conducerea [b]Volskbank[/b]
Din Bucuresti. Am trimis e-mail-uri si am incercat sa discut fata in fata sau telefonic cu o persoana capabila sa-mi raspunda la aceste intrebari.
Nu am reusit sa obtin nici-un raspuns si toti au refuzat sa discute.

Acum am demarat reclamatii la:

- ANPC
- BNR
- Asociatia Romana a Bancilor
- Consiliul Concurentei

Si va urma probabil in maxim 1-2 luni si atacarea in justitie.

Personal sunt foarte dezamagit de politica [b]Volskbank[/b] care nu face decat sa publice continue cresteri de profit dar clienti sunt doar tinte de jegmanit.
La cate legi am constatat ca au incalcat [b]Volskbank[/b] pana in prezent, consider ca ar trebui sa li-se ridice autorizatia de functionare imediat.

Sa auzim de bine!

Corina la 31 August 2009, ora 14:00
Buna ziua
si eu am un credit cu un comision incredibil de risc... de ce l-am acceptat poate nici nu mai conteaza dar acum ca s-au lansat produse gen prima casa ma gandesc ca poate nu ar fi rau sa ni-l reduca cai per total portofoliu le cam scade riscul oadata ce noile credite suna garantate de stat. Daca stie cineva vreo cale legala de atacare si diminuare a minunatului comision derisc va rog sa imi spuneti si mie..Thx
Corina
Mihaela la 27 Octombrie 2009, ora 17:36
Am aceeasi problema cu volsbank ca si remus. Am inaintat plangere catre anpc pt ca la 1 luna dupa contractarea creditului cu dobanda fixa mi s-a marit dobanda. Acum 2 zile(23 oct a.c) am primit adresa de la volskbank sa vin sa modificam dobanda astfel incat sa fie clar modul de calcul. Anexa la contract pe care am primit-o prevede dependenta de euribor. Inca ma gandesc daca e bine sau nu.Acum sunt atenta la fiecare punct si virgula....Insa mai am o problema mareee ... legata de comisionul de risc. In conditii generale este prevazut faptul ca se percepe pe o perioada de 12 luni sau inca 12 daca se intarzie cu plata ratelor, ceea ce nu a fost cazul, iar in conditii speciale se prevede fapul ca se percepe pe toata durata creditului. Nu mai inteleg nimic. Intr-u contract sunt 2 prevederi contradictorii. Pot sa fac ceva in privinta asta ? II pot obliga pe cei de la Volskbank sa renunte la acel comision?
Chitic Dan la 30 Iunie 2010, ora 16:57
Pentru a rezolva aceasta nesimtire a comisionului de risc,ar trebui sa ne unim toti,si sa dam in judecata banca Volskbank.Daca platim comision de risc de percep penalizari de intirziere incepand cu prima zi .


Adi Toma la 5 Iulie 2010, ora 15:19
Salut. Si eu m-am confruntat cu problema modificarii dobanzii la un credit in euro cu ipoteca, desi aceasta era fixa. Am trimis cateva e-mailuri catre banca care nu mi-a raspuns, apoi am scris o astfel de reclamatie si am depus-o la sucursala la care am semnat contractul de credit, luand si nr. de inregistrare.
Am primit intr-un final raspuns cu revenirea la rata si dobanda initiala, dar pentru cele 6 luni pentru care mi-au luat rata mai mare, nu au vrut sa revina, fapt pentru care i-am notificat din nou printrun cabinet de avocatura, amenitandu-i cu judecata.
Intr-un final am recuperat si suma pe care banca o incasase in plus prin cresterea ratei lunare, ceea ce va sfatuiesc si pe voi s-o faceti in acest mod.
Bafta.
Dan Dumitru la 11 Iulie 2010, ora 19:45
Problema mea este comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului.
este cineva care a scapat de acest comision, care este reteta?
Cristina V la 12 Iulie 2010, ora 17:17
pt eliminarea acestui comision trebuie se pare sa depui o cerere justificata de OUG 50/2010. ar trebui teoretic ca aceasta sa fie suficienta. in contractul nostru e stipulata plata pe 12 luni cu prelungire inca 12 in caz de intarzieri. nu a fost cazul. azi am depus si solicitarea pt returnarea sumelor necuvenite institutiei deoarece aceasta nu s-a sesizat privind intreruperea acestuia dupa primele 12 luni. in cluj deja lumea depune astfel de cereri.
mult noroc!
Mihai la 13 Iulie 2010, ora 12:09
pt. Cristina V - te rog sa-mi trimiti si mie pe misuluc2002@yahoo.com modelul de cerere pe care l-ai facut; si eu sunt din Cluj si as dori sa iau masuri de limitare/eliminare a abuzurilor VBR; poate stii vreun avocat bun care sa ne ajute, cu siguranta vom mai gasi in Cluj si alti oameni jecmanici de camatarul VBR, si impreuna sa scapam de birurile VBR.
multumesc anticipat!

Cu stima,
Mihai
Mihai la 13 Iulie 2010, ora 12:11
pt. Cristina V - te rog sa-mi trimiti si mie pe misuluc2002@yahoo.com modelul de cerere pe care l-ai facut; si eu sunt din Cluj si as dori sa iau masuri de limitare/eliminare a abuzurilor VBR; poate stii vreun avocat bun care sa ne ajute, cu siguranta vom mai gasi in Cluj si alti oameni jecmanici de camatarul VBR, si impreuna sa scapam de birurile VBR.
multumesc anticipat!

Cu stima,
Mihai
Anamaria la 14 Iulie 2010, ora 00:17
Si eu am aceeasi problema, comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului. Este cineva care a reusit sa determine banca sa renunte la acest comision? As avea si eu rugamintea daca as putea sa primesc un model de cerere care as putea sa o depun in Cluj pt a se lua masuri. Adresa este miana2@gmail.com
Multumesc
Ciorbea Iulian la 14 Iulie 2010, ora 17:54
Si eu am aceeasi problema, comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului. Este cineva care a reusit sa determine banca sa renunte la acest comision? As avea si eu rugamintea daca as putea sa primesc un model de cerere care as putea sa o depun in m-ciuc pt a se lua masuri. Adresa mea este iulianciorbea_131181@yahoo.com
Multumesc
ANTICIPAT
Ana la 15 Iulie 2010, ora 14:41
Am depus si eu sesizare la Volksbank Cluj pt. eliminarea comisionului de risc de 0.19% perceput pe toata durata creditului incepand cu 21.iunie ,ziua in care intra in vigoare OUG 50/2010.In acelasi timp am cerut formula de calcul a dobinzilor stabilita in data intocmirii conventiei deoarece imi aduc aminte ca mi-a spus ca este in functie de evol. LIBOR CHF(credit ipotecar in CHF),iar LIBOR din momentul incheierii conventiei a scazut dela 2.5 la aprox.0.1.Mai astept 1 saptamina sa treaca cele 30 zile de raspuns si inaintez sesizare la ANPC .As vrea sa intreb pe cineva din domeniu ce se intimpla daca la scadenta din iulie nu platesc acel comision.Ma poate baga Banca pe listele rau platnicilor.
Groza la 16 Iulie 2010, ora 09:28
Am acelasi comision de risc in valoare de 0.1% perceput pe toata durata creditului si as dori sa cer eliminarea sau scaderea lui. As putea primi un model de cerere? a reusit cineva sa determine banca sa reduca macar acest comision sau sa recalculeze dobanzile ca urmare a scaderii Libor Chf?
Va rog .Multumesc pentru raspuns(model cerere).cristi_dana_groza@ yahoo.com
Maria la 18 Iulie 2010, ora 09:14
Uite ce am gasit pe OPC Prahova

Sfaturi pentru contractele de credit existente:
• - refuzati comisioanele pentru unele operatiuni cu numerar pe care bancile le percep pentru plata ratelor (comision de plata a ratei in avans, comision pentru plata prin intermediar etc.)
• - CERETI BANCII SA STOPEZE INCASAREA COMISIOANELOR AFERENTE CREDITULUI CARE NU SUNT PREVAZUTE IN OUG 50/2010;
• - in maxim 90 zile (incepand cu 21.06.2010), institutiile de creditare va vor trimite acte aditionale de modificare a contractelor existente; verificati daca modificarile sunt in conformitate cu prevederile OUG 50/2010, creditorul nu are voie sa va propuna altceva decat prevede actul normativ - daca aveti obiectii, notificati in scris creditorul altfel se prezuma acceptarea tacita;
• - in aceasta perioada, e posibil sa primiti de la banci si oferte de modificare a contractelor de credit existente care NU AU LEGATURA cu asigurarea conformitatii contractului cu dispozitiile OUG 50/200; poate fi vorba de trecerea de la dobanda variabila la dobanda fixa sau alte modificari, NU SUNTETI OBLIGATI sa acceptati aceste oferte; chiar daca vi se propune o dobanda mai mica, interesati-va de nivelul actual al dobanzilor de pe piata pentru a vedea cat de avantajoasa este oferta;
• - daca doriti sa rambursati anticipat un credit, in conditiile OUG 50/2010 (fara comision de rambursare la creditele cu dobanda variabila sau cu comision de 1% pentru dobanda fixa), o puteti face chiar daca institutia de credit nu a modificat contractul pe care il aveti; din 21 iunie 2010, orice prevedere din contract referitoare la un comision de rambursare ce contravine OUG 50/2010 este nula de drept; creditorul trebuie sa va calculeze suma de rambursat conform OUG 50/2010 si sa includa doar comisioanele acceptate de ordonanta de urgenta si nu pe acelea existente in contractul de credit;
• - utilizati notificari scrise in relatia cu creditorul (notificari depuse la registratura institutiei de credit cu numar de inregistrare sau trimise prin posta cu confirmare de primire); exista situatii in care consumatorii ce doresc sa beneficieze de noile reglemantari legale (rambursare anticipata a creditului sau eliminarea unor comisioane) sunt refuzati verbal de creditorii care se prevaleaza fie de termenul de gratie de 90 zile pentru actualizarea contractelor fie de motivul fals ca OUG 50/2010 nu a intrat in vigoare; corespondenta scrisa cu creditorul, urmata eventual de un refuz al acestuia de a aplica prevederile OUG 50/2010 constituie suportul legal pe baza caruia puteti sa sesizati Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor sau sa initiati o actiune in instanta.
Claudia la 19 Iulie 2010, ora 10:13
Si eu am aceeasi problema, comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului. As avea si eu rugamintea daca as putea sa primesc un model de cerere care as putea sa o depun pt a se lua masuri. Va multumesc anticipat. Adresa mea este muntean_bianca_claudia@yahoo.com
Rodica Groza la 19 Iulie 2010, ora 12:28
Am un contract de credit, in CHF, cu comision de risc pe toata durata contractului, prevazut atat la clauze generale cat si la clauze speciale. desigur ca mi se pare nedrept si as dori eliminarea lui, mai ales ca de 3 ani nu am avut nici o intarziere la rate...Ce ma sfatuiti? pls...
Lori la 22 Iulie 2010, ora 10:57
Sunt in aceeasi situatie cu voi (credit ipotecar in CHF), cu comision de risc. Va rog sa-mi trimiteti si mie un model de cerere pt. VBR de eliminare a comoisioanelor abuzive. Adresa mea este: loredana_gheorghisor@yahoo.com.
Multumesc.
Chiorean Sanda la 23 Iulie 2010, ora 12:14
Evident ca sunt si eu, ca si voi toti, in situatia de a achita un comision de risc pe care il consider abuziv si caruia nu-i inteleg rostul. Am inteles insa ca nu exista un act normativ care sa reglementeze acest comision si ca nu se poate elimina. Stiti cumva voi alte modalitati prin care i-am putea determina sa renunte la el? Dintr-o rata de 630 de franci comisionul de risc e de 200 de franci. Este exagerat din punctul meu de vedere. Si daca la sfarsitul perioadei de rambursare se va dovedi ca de fapt nu a existat nici un risc, eu achitandu-mi ratele conform graficului, imi da cineva banii inapoi? Oricum faptul ca am acceptat o ipoteca pe apartament ar trebui sa elimine comisionul de risc. Daca aveti ceva informatii va rog spuneti-mi si mie. Am inteles ca acum au ceva sedinta mare la Bucuresti.
Multumesc.
Stoian Nicoleta la 23 Iulie 2010, ora 20:01
am un credit la aceeasi banca si voi face cerere scrisa ptr eliminarea comisionului de riscsi modificarea dobanzii functie de evolutia LIBOR CHF, saptamana viitoare, cum spune Maria.
Liviu la 25 Iulie 2010, ora 13:05
Sunt in aceeasi situatie cu dumneavoastra.... Am un credit ipotecar la VBR si lunar dau aproximativ 30% comision de risc.
Daca exista vreo posibilitate sa scapam de el va rog sa ne spuneti si noua.
A primit cineva raspuns la cererea de renutare a comisionului de risc?

Multumesc!
Bianca la 26 Iulie 2010, ora 09:55
buna ziua.
vreau si eu modelul pentru eliminarea comisionului de risc. la mine este de 6845 euro la credit de 40.000 euro.
trimiteti pe adresa: biancastanescu@yahoo.com
Leo la 27 Iulie 2010, ora 16:18
Va rog sa postati daca ati incercat sau daca ati rezolvat ceva cu eliminarea comisionului de risc. Sunt multi in acesta situatie...
Gheorghe la 30 Iulie 2010, ora 18:48
E vrajeala ... nu se poate scapa de comisionul asta.
Stoian Nicoleta la 3 August 2010, ora 15:26
am facut cererea de eliminare a comisionului de risc miercuri si vineri m-au sunat sa se duca sotul sa ia raspunsul (el este titular de credit), dar nu e in tara .Am cerut sa-mi citeasca raspunsul dar nu au vrut, pe motiv ca plicul este sigilat.Va anunt cand il ridic.
Leontina la 3 August 2010, ora 15:44
Eu am primit raspuns oficial de la banca in care i-mi propun sa-mi schimbe comisionul de risc in comision de administrare si vor scadea dobanda cu nu's cat ! Ce sa fac ? sa accept sau sa inaintez ceva in instanta ?
Cristina la 3 August 2010, ora 22:44
Si eu am doua credite la banca cu pricina, unul cu dobanda initial fixa si unul cu dobanda variabila. Pentru a mi se reduce dobanda am semnat actul aditional. Dar am vazut multe actiuni de anulare in instanta presupun ca a clauzelor abuzive si am inceput deja sa redactez actiune in justitie. Nu stiu daca este cazul sa ma adresez autoritatilor cu petitii. Ramane de eu cred ca este mai practic in instinsa vroiam sa stiu daca se intampxa de timbru.
Are cineva hotararii pronuntate de instante va rog sa imi trimeteti pe adresa cristina_escu@yahoo.com. Sau exista constituita o asociatie ceva.Multumesc
Ania la 4 August 2010, ora 08:52
pt. Leontina: Nu trebuie sa accepti. Ti-au propus si trecerea de la dobanda fixa la variabila? cat era dobanda si cu ce propunere au venit ei ?
Ana la 5 August 2010, ora 11:13
Am primit raspuns de la volksbank in legatura cu eliminarea comisionului de risc si cu recalcularea dobanzii functie de evol.LIBOR CHF care a scazut foarte mult de la semnarea conventiei(da la aprox. 2,5 la o.1) si returnarea sumelor incasate ilegal.Raspunsul celor de la Volksbank Cluj a fost unul pot spune nesimtit .Au recunoscut indirect ca rata este variabila ,specificand ca in momentul in care costurile le permit vor trece la modificarea ratei dobanzii, si ca deocamdata ei nu considera ca modificarile pietei monetare sunt suficient de mari astfel incat sa ia masuri.Cu toate ca in cazul creditelor ipotecare cu dobanda variabila ,variatie este obligatorie in functie de indicele de referinta al monedei in care s-a luat creditul( LIBOR CHF)Deci recunosc indirect ca dobanda este variabila dar ei ,,nu au chef sa modifice ratele ", incasand ilegal bani de la mine. Despre comisionul de risc au spus ceva de genul ,,ai semnat n-ai decat sa platesti pana la capat" , ordonanta 50/2010 nu este facuta pentru ei . De 2 saptamini am depus si plingere la OPC Cluj si la BNR .De asemenea am luat legatura cu un avocat .Voi face tot posibilul sa-mi recuperez banii platiti in plus, precum si comisionul de risc.
Ancacj la 5 August 2010, ora 11:52
Buna Ana, sunt si eu din Cluj de la ce agentie ai primit raspunsul?Eu inca nu am primit nici un raspuns si vreau sa depun o reclamatie la OPC nu ai un model de reclamatie pentru OPC?
Multumesc
Adresa mea de mail e:anca_cj_pdg@yahoo.com
Cipri la 10 August 2010, ora 23:45
le-am adresat cerere celor de la VBK Cluj pt anularea incasarii comisionului de risc si respectarea OUG 50/2000. La mine este perceput pe toata durata creditarii. Inca nu am primit raspuns oficial. Intre timp nu am platit comisionul de risc la rata din iulie. Am achitat anuitatile compuse din suma principala si dobanda. Am fost sunat de doua ori de la Bucuresti pentru a plati suma diferenta. Le-am spus ca inca astept pozitia lor oficiala in raport cu un act normativ in vigoare. Am primit scrisoare cu confirmare de primire prin care ma ameninta ca ma baga pe lista rauplatnicilor. Nu ma intereseaza pt ca nu mai iau credit in urmatorii 4 ani. Acum, Inainte de plata urmatoarei rate doresc sa le trimit o adresa, inregistrata la registratura lor, prin care le voi explica ce platesc si ce nu. Bine-nteles ca nu voi achita comisionul de risc. Astept respectarea OUG 50. Intre timp ei probabil vor face presiuni si vor ajunge in cateva luni pana la scrisoare de executare silita. Ceea ce este un lucru bun, deoarece ai dreptul sa o contesti in instanta gratuit. Altfel, daca doresti sa descizi actiune impotriva lor, instanta incaseaza taxa de timbru la valoarea comisionului de risc pentru toata creditarea. Cam mare suma. Deci putem avea o infatisare gratuit, doar onorariu avocat, in care sa ne aparam cauza. Daca, prin absurd se pierde procesul exista dreptul la recurs. Daca voi pierde si recursul, voi plati comisionul de risc. CEEA CE NU CRED CA SE VA INTAMPLA! vezi portalul instantei de judecata dosar 22627/300/2009 Judecatoria sectorului 2 Bucuresti http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?i...DAwMDAxMDA5Nzk*
Eu acum voi depune ce-a de-a doua adresa>
Către,

VOLKSBANK ROMÂNIA S.A.
Sos. Mihai Bravu nr. 171, sector 2, București
SUCURSALA CLUJ
str. Regele Ferdinand nr. 18, Cluj-Napoca, jud . Cluj


În atenția doamnei/domnului director și director de sucursală


Stimate Domnule Președinte,
Stimate Domnule Director,

Având în vedere Convenția de Credit nr. încheiată între subsemnatul și S.C. Volksbank România S.A. și publicarea în MO a Ordonanței de Urgență nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori cu intrarea în vigoare a acesteia în data de 21.06.2010, vă precizez următoarele:
• Rata nr. 32 a fost achitată în întregime conform punctului 6 din condiții speciale în care se specifică faptul că lunar se rambursează anuități în valoare de 446,85 CHF, sumă compusă din suma principală și dobânda;
• Rata numărul 33 va fi achitată în aceleași condiții, adică va fi achitată suma de 446,85 CHF reprezentând suma principală și dobânda;
• Subsemnatul, Cornea Ciprian, sunt dispus să depun toate diligențele pentru a rezolva pe cale amiabilă litigiul între părți conform pct. 12.1 din condiții generale;
• Nu voi achita comisionul de risc din moment ce OUG 50/2010 este în vigoare din 21.06.2010 iar VOLKSBANK ROMÂNIA S.A. încă nu a dat dovadă de intenție pentru a intra în legalitate și nu a transmis raspuns adresei înaitate de subsemnatul, înregistrată la VOLKSBANK ROMÂNIA S.A., SUCURSALA CLUJ str. Regele Ferdinand nr. 18, Cluj-Napoca, jud . Cluj cu numărul 1953 din 13.07.2010.
• Consider abuzivă încasarea comisionului de risc având în vedere prevederile art. 36 din OUG nr. 50/2010, “pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiză dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensație în cazul rambursării anticipate, costuri aferente asigurărilor, după caz, penalități, precum și un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor”;
• Consider abuziv faptul că VOLKSBANK ROMÂNIA S.A., SUCURSALA CLUJ str. Regele Ferdinand nr. 18, Cluj-Napoca, jud . Cluj, calculează/încasează comision de penalizare și dobândă pentru suma restantă atâta timp cât nu respectă prevederile art. 95 alin. (1) din OUG nr. 50/2010, “Pentru contractele aflate în curs de derulare, creditorii au obligația ca, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, să asigure conformitatea contractului cu dispozițiile prezentei ordonanțe de urgență.”;
• Conform art. 12.3. convenția încheiată între cele două părți este guvernată de legea română. Menționez că menținerea comisionului de risc este abuzivă atâta timp cât nu se respectă prevederile legale ale OUG nr. 50/2010 și, clauzele privind aplicarea comisionului de risc, intra sub incidenta Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianți și consumatori.


Astfel, ca urmare a intrării în vigoare a ordonanței nr. 50/2010 precum și a recomandării făcute de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor prin comunicatul oficial de pe pagina proprie de internet, Banca dumneavoastră are obligația de a elimina acest comision de risc din cadrul convenției de credit și din scadențar și de a stopa încasarea acestuia o data cu intrarea în vigoare a respectivei Ordonanțe de urgență.


Cu stimă, Data
13.08.2010
Cluj-Napoca

Cam ata pentru moment.
Eu am vb cu un avocat care e in aceeasi situatie si suntem 6 familii momentan dispuse sa mergem mai departe.
Ivan la 12 August 2010, ora 19:12
cipri ma poti contacta la tel.0723654886,da bip te sun eu.
Ana la 17 August 2010, ora 09:29
pentru Cipri : impreuna cu sotul meu avem un credit de la Volksbank Cluj b-dul Eroilor nr 19 ,cu aceleasi probleme : comision de risc 0.19% perceput pe toata perioada de derulare a creditului si rata dobanzii in functie de evolutia pietei monetare ( in cazul creditelor cu dobanda variabila evol. este functie de LIBOR CHF).Am cerut bancii anulare comision de risc cf. OUG 50 si totodata recalc. rata dupa evol LIBOR .Raspunsul Bancii ceva de genul ai semnat trebuie sa platesti la comision de risc iar referitor la modif. rata functie de indice LIBOR CHF ei considera ca ,,evolutia pietei monetare si a pietei financiar -bancare s-au desfasurat normal fara a exista modificari fata de conditiila initiale convenite de parti la incheierea conventiei.Avind in vedere aspectele de ordin economic si financiar in ceea ce priveste mentinerea nivelului actual al dobanzii va asiguram cu privire la faptul ca in masura in care nivelul costurilor va permite bancii sa procedeze la diminuarea nivelului ratei dobanzii curente la produsele sale de creditare in CHF acest lucru va fi facut cunoscut deindata clientilor sai.."In consecinta am depus sesizare la OPC si la BNR.Totodata am vorbit cu un avocat si le-a trimis celor de la banca o chemare la conciliere. Poate ca ar fi mai bine ca mai multi nemultumiti Volksbanc de la Cluj sa ne unim si sa lucram cu acelasi avocat. Ai putea te rog sa -mi spui cam cat te costa avocatul si cum am putea sa intram si noi in grupul vostru in cazul in care avem aceleasi probleme derezolvat.Cu multumiri.
Cipri la 19 August 2010, ora 00:22
din fericire pentru noi, avocatul are credit la VBK si are comision de risc de 0.22% pe toata perioada creditului. Eu stiu deja aproape 10 familii in aceeasi situatie si nici nu cred ca ar fi o problema sa nu ne reprezinte.
Asteptam sa apara VBK cu actul aditional. Acolo avem dreptul sa nu semnam ce nu ne convine. Vor vrea sa faca ceva artificii. Intre timp am primit raspuns de la VBK prin care spuneau ca ar fi bine sa platesc comisionul de risc, ca ei se incadreaza in termenul prevazut de OUG si ca e foarte dificil sa schimbe sistemul informatic si sa-l actualizeze conform OUG.
Am instiintat si Biroul de credit ca nu am platit acel comision, iar daca ma vor raporta la ei, nu inseamna ca eu sunt rau platnic atat timp cat platesc anuitatile, suma principala si dobanda.
La Bucuresti s-au constituit intr-un grup si chatuiesc. Sunt mai mult de 500.
Cipri
flo68 la 19 August 2010, ora 18:05
Am facut plingere la ANPC si acestia au amendat Volksbank si au notificat banka sa remedieze aspectul privitor la coeficientul de risc, in conformitate cu prevederile OUG50. Voi trimite o adresa bancii prin care ii voi anunta ca la urmatoarea rata, dupa cele 90 de zile nu voi mai plati acest comision...........sa alerge ei dupa mine si nu eu dupa ei. In acelasi timp voi depune o cerere prin care voi cere returnarea comisionului de risc platit dupa intrarea in vigoare a OUG50. In cazul in care banca va refuza acest lucru, voi sesiza din nou ANPC, amenda este considerabil mai mare, intre 80000 si 100000 RON.
flo68 la 19 August 2010, ora 18:17
Am reclamat Volksbank Romania la ANPC cu privire la continuarea perceperii comisionului de risc. ANPC a amendat Volksbank Romania si le-a cerut sa remedieye aceste deficiente , in concordanta cu prevederile OUG 50. Voi depune o cerere la sediul bancii prin care voi cere restituirea comisionului de risc perceput dupa intrarea in vogoare a OUG 50. Totodata voi anunta banca ca nu voi mai plati comisionul de risc.........sa alerge ei dupa mine si nu eu dupa ei. Si daca ma vor introduce in baya de date ca rau platnic ii voi da in judecata si voi cere daune morale si materiale. Raspunsul primit de la ANPC imi da dreptate in totalitate si chiar ma incurajeaya sa continui actiunile impotriva lor.
Rox_I la 20 August 2010, ora 09:49
Pentru toata lumea: se pare ca ieri, 19.08 s-a schimbat ceva:

http://www.legalis.ro/2010/08/19/bancile-au-castigat-cea-mai-importanta-prevedere-a-ordonantei-502010-nu-se-mai-poate-aplica.

Noi nu avem un avocat in apropiere, suntem in aceeasi situatie cu comisionul de risc de care vrem sa scapam, dar se pare ca nu se mai poate scapa pana la urma.

Mai am o rugaminte : imi poate spune cineva unde este grupul de 500 din Bucuresti / adressa de chat ?

Merci,
Aurel la 20 August 2010, ora 14:14
Vreu si eu un model de plangere catre Volksbank, e vorba tot de comisionul de risc. iordacheaurel@gmail.com

Va rog ca arde tare aceasta problema.
Cta la 22 August 2010, ora 21:08
mi-a fost eliminat comisionul de risc,in urma notificarii facute si mi-au fost restituiti banii opriti pt com de risc dupa primul an de credit.Volksbank a fost fair play.Si-a recunoscut greseala referitoare la contradictia dintre cond speciale si cond generale!
la 22 August 2010, ora 23:42
flo68, te rog, poti sa-mi trimiti si mie un model de sesizare ANPC si banca pentru comision de risc: cryis_2007@yahoo.com
Andra la 22 August 2010, ora 23:49
flo68: te rog, trimite-mi si mie un model de sesizare ANPC pentru comisionul de risc: cryis_2007@yahoo.com
Radu Florescu la 23 August 2010, ora 08:52
Si eu am aceeasi problema, comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului. As avea si eu rugamintea daca as putea sa primesc un model de cerere care as putea sa o depun pt a se lua masuri. Va multumesc anticipat. Adresa mea este Radu1Florescu@yahoo.com
Oprea Gabriela la 23 August 2010, ora 15:24
Voi sunteti fericiti eu am un comision de risc de 0.26% la sold pe toata perioada.
Ce sa fac vreau si eu formular pentru acdresa aia. Creditul este tot in CHF.
Pufi la 23 August 2010, ora 21:40
Salut, celor inrobiti de VB. Observ ca unele persoane primesc raspuns de la ANPC. Eu am depus reclamatie la ANPC dar, dupa trei saptamani, primesc raspuns ca mi-au trimis reclamatia la OPC Bucuresti. Acelasi lucru s-a mai intamplat si altora? Sau ANPC-ul trage de timp pentru a fi modificata Ordonanta?Este cumva asaltat de prea mult reclamatii impotriva VB-ului?
Adina la 24 August 2010, ora 11:12
buna ,
am si eu acel comision de risc de 0.19% platibil lunar si doresc sa fac o sesizare catre VB sa cer eliminarea acelui comision si restituirea sumei incasate pentru acest comision.
doresc daca se poate da imi trimiteti si mie un model de cerere pe biroadina@yahoo.com
multumesc frumos
Stefan la 24 August 2010, ora 18:30
salutare!
Am un credit ipotecar la VB si am un comision de risc destul de mare si as dori sa scap daca se poate de acesta.Cum rugaminte catre cei in cauza poate imi trimiteti acel model de plangere, sesizare, cerere catre hotii de la VB pe adresa stefanadrianpaul@yahoo.com
Va multumesc!
Ion la 31 August 2010, ora 11:36
Buna ziua,
Si eu am aceeasi problema, comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului. As avea si eu rugamintea sa primesc un model de cerere pe care as putea sa o depun pt a se lua masuri. Va multumesc anticipat. Adresa mea este ion.perpegel@gmail.com
Crina la 1 Septembrie 2010, ora 09:22
v-as ruga daca se poate sa postati pe site un formular de adresare catre banca pentru scoaterea comisionului de risc si unul de plingere catre opc astfel incit toata lumea sa-l poata descarca si sa-l foloseasca.Va multumesc
Sin Cristina la 1 Septembrie 2010, ora 11:39
Am un credit in CHF si as dori sa scap de comisionul de risc care e de 150 CHF din 550 CHF rata lunara e mare acest comision si nu e legal. Va rog din suflet sa imi trimitei si mie un model de plangere, sesizare, cerere cate VB si pentru ANPC pe adresa sin_cri@yahoo.com
Va multumesc mult!
Iulia la 1 Septembrie 2010, ora 12:26
as dori si eu cerere sau alte documente pe adresa iulia.vlaicu@gmail.com
Multumesc,
Iulia la 1 Septembrie 2010, ora 12:30
Dragii mei eu am comision de 3.048% pe an , deci 0.254% pe luna, nu stiu voi de ce il aveti mai mic :)
Ramona Burduf la 1 Septembrie 2010, ora 17:52
Buna ziua,
Si eu am aceeasi problema, comisionul de risc,care este prevazut in conventia de credit pe toata durata contractului. As avea si eu rugamintea sa primesc un model de cerere pe care as putea sa o depun pt a se lua masuri.
Am sunat la banca si m-au invitat la discutii.
Inainte de discutii vreau sa depun aceasta cerere de eliminare a comisionului de risc si de recalculare a dobanzii.
Adresa mea este ramonaburduf@yahoo.com
Va multumesc anticipat.
Vespasian la 1 Septembrie 2010, ora 19:38
Am si eu un imprumut in CHF cu un comision de risc de 0,22% pe luna din valoarea soldului (aproximativ 155 CHF) . Sunt disperat. Va rog sa-mi trimiteti si mie un model de cerere,pentru VB si ANPC. Multumesc anticipat. O zi buna la toti

adresa : vespasian_moisa@yahoo.com
Perta la 1 Septembrie 2010, ora 20:39
Buna.Si eu sunt in aceeasi situatie ca si voi cu acest comision de risc.Si avand in vedere ca francul a luat o razna m as bucura daca as reusi sa scap de acest comision de risc .Va ros sa mi trimiteti si mie vreun model de cerere pe care as putea s o depun la banca si eventual vreun model de reclamatie catre ANPC.
Perta la 1 Septembrie 2010, ora 20:43
va ros sa mi trimiteti si mie model de cerere pe adresa mirela79predescu@yahoo.com
Adi la 1 Septembrie 2010, ora 21:00
si eu am comision de risc ... platesc 50 de euro/luna. Daca ma poate ajuta cineva cu cereri, documente, sugestii v-as fi recunoscator: adi_mosutiu@yahoo.co.uk
multumesc
Nicu B la 2 Septembrie 2010, ora 00:28
Ma numesc Nicu B din Craiova am un credit in CHF cu garantie imobiliara la Volksbank,la care comisionul de risc este de o.22%. De 2 ani si 8 luni platesc la timp, mai tot timpul asta aveam 2-3 rate in cont, asigurarea la apartament este facuta, deci unde este riscul ?????
Am inteles ca pana pe 20 septembrie trebuie sa semnam un act aditional, iar daca nu mergem banca are acordul nostru tacit, deci ce trebuie sa fac mai intai......
Unde trebuie sa reclam, mai am inca 5-6 prieteni, colegi ca si mine, daca mai sunt si altii care vor sa dea banca in judecata ne putem alatura si noi. Imi trebuie TOATE modelele de sesizare la ANPC.....etc
nnicusoare@yahoo.com
Popescu Petrica la 2 Septembrie 2010, ora 10:40
Buna! Am si eu aceeasi problema cu VBR,comisionul de risc care este de 0,26%,va rog cine poate sa-mi trimita si mie un model de plangere,sesizare,cerere pe adresa sor_0471@yahoo.com. Va multumesc!
Giurascu la 2 Septembrie 2010, ora 13:08
va rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre volksbank si ANPC pe adresa giurascu@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc perceput abuziv si nefundamentat.
Adela la 3 Septembrie 2010, ora 13:34
Va rog , cineva sa-mi trimita si mie modelul de cerere de eliminare a comisionului de risc , volskbank si de sesizare catre opc. multumesc
Sorina la 3 Septembrie 2010, ora 15:19
Buna ziua, as dori sa ma alatur si eu grupului de clienti nemultumiti de Volksbank. Daca se poate, as dori un model de sesizare catre ANPC pe adresa de mail sorina_v2003@yahoo.com. Daca se initiaza un proces colectiv, as dori sa ma alatur. multumesc
Alinar la 3 Septembrie 2010, ora 21:57
Vreau si eu un model de cerere va rog!
Si am mai gasit asta. Poate ajuta.
Procedura de Urmat pentru Actele Aditionale

1. Cititi cu atentie contractul pe care il aveti acasa; daca nu il mai aveti, mergeti la banca si solicitati o copie a acestuia (probabil veti fi taxat pentru aceasta, insa merita investitia);
2. Daca vi se pare greu de parcurs contractul, este momentul ideal sa convocati un consiliu de familie; asigurati-va ca toate cele trei generatii sunt la masa de studiu si ca cei tineri au in permanenta acces la internet pentru eventuale clarificari necesare;
3. Identificati care este marja trecuta in contract si orice alt detaliu legat de felul in care variaza dobanda;
4. Identificati care este lista comisioanelor aferente creditului;
5. Mergeti ASTAZI la sucursala bancii de la care ati luat creditul/creditele (chiar daca ati primit o notificare prin posta/e-mail/sms/telefon) si solicitati actul aditional pentru contractul dvs. In baza OUG 50/2010;
6. Daca nu vi se ofera Actul Aditional, insistati oricat este nevoie, cereti sa discutati cu Directorul Sucursalei; daca nici la acest nivel nu gasiti solutionare, obtineti datele de contact ale persoanei careia Directorul de Sucursala ii este direct subordonat; daca Actul Aditional refuza sa apara, depuneti sesizare la sediul Sucursalei (atentie! cereti o copie si numar de inregistrare); apoi mergeti si faceti sesizare si la ANPC;
7. Cand ati obtinut Actul Aditional, verificati noua marja; daca aceasta nu corespunde cu cea din contractul initial, solicitati in mod expres modificarea acesteia in Actul Aditional conform cu cea din Contract in baza OUG 50 / 2010; insistati pana obtineti trecerea marjei neschimbate in Actul Aditional;
!Atentie: depuneti o solicitare de pastrare in Actul Aditional a marjei din Contract; faceti o copie si luati numar de inregistrare pentru a va asigura ca puteti demonstra intentia dvs. de a pastra marja in Actul Aditional.
8. Daca vi se refuza pastrarea marjei in Actul Aditional depuneti o sesizare la ANPC si demarati actiunile legale prin care puteti obtine dreptul conferit de Lege in instantele abilitate;
9. Suplimentar, verificati lista initiala de comisioane si eventuale noi comisioane aparute in Actul Aditional; in cazul in care, pe langa disparitia comisioanelor limitate prin OUG 50 / 2010 (exemplu: comision de risc), apar noi comisioane pe care nu le aveati initial in Contract (exemplu: comision de administrare lunar/anual) solicitati institutiei bancare sa scoata din Actul Aditional eventualele noi comisioane in baza Legii care asigura clientului pastrarea conditiilor din contract pe intreaga perioada de rambursare a creditului;
10. Povestiti si prietenilor experienta avuta, postati pe internet toate aventurile prin care ati trecut; astfel veti putea ajuta si alti consumatori aflati in situatii similare.
Camelia la 3 Septembrie 2010, ora 23:37
Pentru doritori,atasez alaturat un model de adresa pentru eliminarea comisionului de risc....

Bucuresti, 18 august 2010

CĂTRE
S.C VOLKSBANK ROMÂNIA S.A
Sos. Mihai Bravu nr. 171, Sector 2, București

In speranta rezolvarii pe cale amiabila, va inaintam prezenta

SOLICITARE
Subsemnatii,
XXX, domiciliat in XX, identificat cu CI, seria XX, nr.XXX, eliberat de XXX, la data de XXX, CNP XXX, in calitate de Imprumutat si

YYY, domiciliat in XX, identificat cu CI, seria XX, nr.XXX, eliberat de XXX, la data de XXX, CNP XXX, in calitate de Codebitor,

casatoriti si semnatari ai Conventiei de Credit nr. NNNN/DDMMYYY, incheiata cu Volksbank Romania (sucursala XXX),

solicităm conform OUG 50/2010 incetarea imediata a incasarii Comisionului de Risc mentionat la sectiunea 5 lit a) din Conditii Speciale - „0.165 % aplicat la soldul creditului, platibil lunar in zile de scadenta, pe toata perioada de derulare a Conventiei de credit”, precum si rambursarea sumelor aferente acestui comision, incasate dupa data de 21.06.2010.

Pentru comunicare, va transmitem datele de contact: XXXX, telefon NNNN, e-mail: XXX@yahoo.com.

Cu stima,


XXX YYY
Cotfas Toma Daniel la 5 Septembrie 2010, ora 13:30
Buna.Si eu sunt in aceeasi situatie ca si voi cu acest comision de risc .Am un comision de risc de 0,26% la sold aproximativ 360 CHF PE LUNA . Platesc din 2008. Si avand in vedere ca francul a luat o razna m as bucura daca as reusi sa scap de acest comision de risc .Va ros sa mi trimiteti si mie vreun model de cerere pe care as putea s o depun la banca si eventual vreun model de reclamatie catre ANPC.

Multumesc anticipat cu multa recunostinta!


adresa mea este davylua@yahoo.com
Nicoleta la 5 Septembrie 2010, ora 18:06
Buna ziua, as dori sa ma alatur si eu grupului de clienti nemultumiti de Volksbank. Daca se poate, as dori modele de cerere catre volksbank si ANPC pe adresa de email nicolserea@yahoo.com. Daca se initiaza un proces colectiv, as dori sa ma alatur. multumesc
Daniela la 5 Septembrie 2010, ora 20:09
Buna ziua ,sunt si eu unul dintre pacalitii sistemului. Daca vom face front comun si schimb de informatii sunt convinsa ca vom reusi sa ne castigam drepturile.

Daca nu se poate pe cale amiabila,cred ca este buna ideea unui proces colectiv.
Ar trebui sa incercam si o reclamatie colectiva.
Daniel la 6 Septembrie 2010, ora 10:54
Sunt in aceeasi situatie cu voi (credit ipotecar in CHF), cu comision de risc pe toata perioada contractului. Va rog sa-mi trimiteti si mie un model de cerere pt. VBR de eliminare a comoisioanelor abuzive. Adresa mea este: danibruda@gmail.com. Daca se initiaza un proces colectiv, as dori sa ma alatur.
Multumesc.
Ioan Mut la 6 Septembrie 2010, ora 11:42
va rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre volksbank si ANPC pe adresa n_mut@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc eliminat prin OU.50/2010.
Maria la 6 Septembrie 2010, ora 14:25
Am un credit la VB la care numai comisionuul de risc este de 400 franci pe luna.
Vreau sa ma alatur voua.
Cum sa procedez?

multumesc,
Maria
Adrian la 6 Septembrie 2010, ora 21:04
Am si eu acelasi comision de risc de 0.22% la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului. As dori si eu modele de cerere catre volksbank si ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive. Adresa mea de mail adrian2978@gmail.com
Multumesc.
Sorin la 7 Septembrie 2010, ora 00:00
Buna.
Sunt in aceeasi situatie cu voi.
Dintre cei care a-ti depus cererea, cati a-ti primit un raspuns favorabil?
In tot comentariul apare un singur raspuns :
Adela la 8 Septembrie 2010, ora 16:39
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit pe care il am la volskbank.Am inteles ca vor sa redenumeasca comisionul de risc -comision de administrare. Multumesc din suflet.
Cris la 8 Septembrie 2010, ora 16:48
Atentie. VBR redenumeste comisionul de risc, comision de administrare. Pentru mine este un comision nou. Eu nu am avut comision de administrare la incheierea contractului.
Tanase Dan Nicolae la 8 Septembrie 2010, ora 18:36
si eu sunt tot in aceeasi situatie ca si voi cu comisionul de risc la vb
si nu stiu ce sa fac.
spunetimi si mie ce sa fac.
vreau sa ma alaturi voua.
cum sa fac?
transmiteti si mie modele de cerere pentru VB si pt ANPC.
Tanase Dan Nicolae la 8 Septembrie 2010, ora 18:51
si eu sunt in aceeasi situatieLaci la 9 Septembrie 2010, ora 13:33
Am si eu aceeasi problema cu voi: comision de risc de 0.22% la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului.
As dori si eu modele de cerere catre Volksbank si ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive.
Adresa mea de mail: radlac77@yahoo.com
Iulian la 9 Septembrie 2010, ora 15:36
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit
Multumesc
mail: dumbravai@yahoo.com
Iulian la 9 Septembrie 2010, ora 15:38
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit.
Multumesc

mail: dumbravai@yahoo.com
Adela la 9 Septembrie 2010, ora 15:40
Va rog un model de refuz act aditional volskbank. E-mail Byt_jr_99@yahoo.com
Iulian la 9 Septembrie 2010, ora 15:41
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit.
Multumesc

mail: dumbravai@yahoo.com
Ioana la 9 Septembrie 2010, ora 16:03
sunt din cluj, clienta a Volksbank , haideti sa facem un demers colectiv impotriva acestora la fel ca cei din bucuresti.
incep demersuri in acest sens. cine vrea sa-mi scrie .
av_ioanailea@yahoo.com
Ica la 9 Septembrie 2010, ora 19:08
sunt din arad ,am un credit ipotecar in chf pt care platesc in continuare comision de risc,sunt sigura ca cei de la banca nu-l vor elimina decat daca ajungem in instanta si as dori sa ma alatur si eu celor pacaliti de volksbank pt un proces colectiv
icabondarenco@yahoo.com
Corina la 9 Septembrie 2010, ora 22:00
Sunt si eu in aceeasi situatie ca si voi,cu un comision de risc pe toata perioada creditului.(CHF).Ce ma sfatuiti sa fac.Va rog daca exista un formular ptr. banca sau ptr ANPC ajutatima.Multumesc. corina03calina@yahoo.com
Voica la 10 Septembrie 2010, ora 09:27
si pe mine m-a pacalit volksbank
Bologea la 10 Septembrie 2010, ora 20:15
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit
Multumesc
mail: marian>bologea@yahoo.com
la 11 Septembrie 2010, ora 08:27
va rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre volksbank si ANPC pe adresa marian_mare_boss@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc eliminat prin OU.50/2010
Adrian la 11 Septembrie 2010, ora 13:07
buna ziua
Sunt din timisoara si am si eu un credit in CHF la volksbank
Am depus cerede de eliminare a comisionului de risc si am primit raspuns ca nu se poate, ca acest comision este in contract si ca va fi redenumit ca si comision de administrare in noul contract.
Eu am credit cu dobanda fixa.
Imi puteti trimite si mie un exemplu de plangere la OPC?
Va multumec mult.
email: nicapetru@yahoo.com
Adrian la 11 Septembrie 2010, ora 13:09
buna ziua
as dori si eu un model de refuz act aditional volksbank
email : nicapetru@yahoo.com
multumesc
Cornelbro la 12 Septembrie 2010, ora 09:57
Salut...si eu fac parte din categoria clientilor Volksbank care lupta pentru drepturile lor...v-as ruga sa-mi trimiteti si mie daca se poate cate un model de sesizare catre Volksbank si catre Anpc pe e-mail cornelbro@yahoo.com...Deasemeni m-as bucura daca am reusi sa ne strangem mai multi clienti din Suceava(cornelbro@yahoo.com)...bafta tuturor...
Georgiana la 13 Septembrie 2010, ora 00:15
Va rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre Volksbank si ANPC pe pufuletx@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc perceput abuziv si nefundamentat
Luminita la 13 Septembrie 2010, ora 16:52
Va rog daca se poate sa postati cate un model de sesizare catre Volksbank si catre Anpc deoarece suntem multi in aceeasi situatie. Eu nu am primit notificare de la vbr acasa si am mers la ei unde mi s-a dat o notificare pentru care trebuia sa semnez ca am primit un exemplar, am refuzat sa o iau si sa semnez. Am intrebat cand i-mi dau actul aditional si au spus ca dupa ce iau notificarea. Am scos un grafic nou si deja de luna viitoare (octombrie) e schimbat cu noua dobanda.
Catalin la 13 Septembrie 2010, ora 17:24
si eu sunt unul din cei pacaliti de vlk.....
astazi am depus o notificare prin care le solicitam restituirea dobanzii majorate abuziv si stoparea platii comisionului de risc. totodata le-am solicitat in scris actul aditional pe care pana acum nu l-am primit desi in 21 septembrie se implineste termenul de 90 de zile. Astept.............
la 13 Septembrie 2010, ora 17:46
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit
Multumesc
mail: letitiaduna@yahoo.com
Pop la 13 Septembrie 2010, ora 18:25
eu am facut o adresa la vb cluj
unde am scris 1. incetarea incasarii comisioaneleor care nu sunt prevazute in OUG 2. neintroducerea comisioanelor noi pe durata contractului de credit
3.stoparea incasarii comisionului de risc care sa transformat in comision de adminnistrare .

sa vedem ce raspuns voi primii
mie mi sa propus dobanda fixa de 3,49% ,pana in 2017 care e f f bun. zic eu
Burtoiu Adrian la 14 Septembrie 2010, ora 08:41
Si eu am un credit cu dobanda fixa la Volksbank si tocmai am primit actul aditional . Va rog daca detine cineva un model de refuz al acestui act sa-mi transmita si mie pe mail burtoiu_adrian@yahoo.com
Petru la 14 Septembrie 2010, ora 10:43
Buna ziua, sunt si eu, ca toti cei de pe acest forum, client al VB, si urmeaza sa ma lupt cu ei pe tema asta a comisioanelor. Am rugamintea sa-mi trimiteti si mie acele formulare pentru OPC si banca. Adresa de mail: petru_c62@yahoo.com
Bogdan la 14 Septembrie 2010, ora 11:33
Sunt din Iasi si la fel ca voi am aceeasi problema cu comisionul de risc de aceea as vrea sa ne unim mai multi clienti din Iasi penru rezolvarea problemei care ne afecteaza tel 0764175778
Zimbru la 14 Septembrie 2010, ora 13:42
Vreau si eu formularul de care vorbeati. Va rog trimiteti pe zimbru_satumare@yahoo.com
Andreea la 14 Septembrie 2010, ora 14:37
va rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre volksbank si ANPC pe adresa ana_petcu_vma@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc eliminat prin OU.50/2010. Cum pot sa ma alatur si eu acelui grup de peste 500???

Trimis De Hirtie la 14 Septembrie 2010, ora 14:49
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit
Multumesc
mai-l hirtie_doru@yahoo.com
Cristina la 14 Septembrie 2010, ora 19:24
si eu sunt in aceeasi situatie ca si voi,comision de risc 0.22% la un credit ipotecar din 25.06.2008.,notificarea trimisa de vbr este scadenta in 17.09.2010 daca nu ma prezint impreuna cu sotul la banca se considera acceptul nostru .platim in plus la rata 86 de chf lunar ,ar trebui sa platim 201 chf dar banca ne impune 286 chf iar valoarea creditului SCADE cu 1 chf la 7 LUNI....LA 7 LUNI FRATILOR.....ROG pe cine este din oradea sa ma anunte daca cumva s-a format un grup care vrea sa de-a banca in judecata ca sa ma alatur si eu .
va multumesc si rog contact pe adresa: pasc_cristina@yahoo.com
Dragos la 14 Septembrie 2010, ora 20:58
Salut,
Ca toti ceilalti si eu am o problema cu acest comision de risc de la VB pe care vor sa-l transforme in comision de administrare credit. Va rog sa-mi trimiteti si mie documentele necesare (formulare, cereri) pentru notificarea VB si ANPC. A castigat cineva in instanta eliminarea comisionului de risc?
Este cineva din Pitesti?
Multumesc mult.
e-mail: acnidsogard@yahoo.com
Cristi la 14 Septembrie 2010, ora 21:27
trimiteti-mi va rog si mie modelele de refuz act aditional si sesizare catre ANPC
multumesc
acfaur@gmail.com
Marian la 14 Septembrie 2010, ora 22:11
Buna ziua, sunt si eu, ca toti cei de pe acest forum, client al VB, si urmeaza sa ma lupt cu ei pe tema asta a comisioanelor. Am rugamintea sa-mi trimiteti si mie acele formulare pentru OPC si banca. Adresa de mail av.marian @yahoo.com
la 14 Septembrie 2010, ora 22:39
buna seara, si noi avem un credit in CHF cu doabnda variabila iar ceea ce mi s-a oferit de catre banca mi se pare pur si simplu o bataie de joc la adresa clientilor: astazi mi-au zis cei de la volksbank ca imi ofera doabnada fiza pana in 2017 de 4,75% iar comisionul de risc o sa-l redenumeasca in comision de administrare.......iar daca nu ris ca la fiecare 3 luni sa mi se recalculeza doabanda in functie de EUROBOR , si nu inteleg de ce din moment ce rata mea este in franci ....
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pt ca noi suntem doi bugetari si ni s-au redus foarte mult salariile iar rata deja ne-a crescut de la 830 ron la 1210 ron
Multumesc
Ciuriiburii la 14 Septembrie 2010, ora 23:06
Catre ANPC si VOLKSBANK faceti solicitari cu caracter cat mai oficial, mai sus sunt 2 exemple catre banca. Nu sunt tipizate pentru asta. La fel si catre ANPC, am depus mai demult o sesizare, dar nu este nevoie de nimic special, iti prezinti oful si gata, bagi cuvinte de genul "catre", "subsemnatul" s.a.m.d.

Exista constituit, in Cluj-Napoca" vre-un grup de "rezistenta" impotriva abuzurilor VOLKSBANK? Daca da, va rog prezentati aici o adresa de e-mail prin care se poate lua legatura. Vorba ceea, unde-s multi puterea creste si as dori sa fiu unul in plus.
Nicolae A la 15 Septembrie 2010, ora 08:52
Suntem in "Patria hotilor".......asteptam ceva mai bun de la banci ?
Solutii nu-ti ofera nimeni ....ori platesti ...ori platesti....
am de la VB doua oferte .Evident ca comisionul de risc este redenumit in comision de administrare (inexistent in contractul initial ).Ca si un domn de mai sus am propunere de dobanda fixa( abia acum se stipuleaza felul dabanzii!) pana in 2017....
Astept si eu formulare OPC si de notificare catre banca nicoadriana@gmail.com
Multumesc...
Claudiu la 15 Septembrie 2010, ora 11:07
STOP
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit. Adresa de mail: clau.unic@yahoo.com
Razvan Muresan la 15 Septembrie 2010, ora 14:53
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa razvan.muresan1@gmail.com.

Multumesc
Tina la 15 Septembrie 2010, ora 17:30
Buna tuturor,
sunt intr-o situatie similara multora dintre dvs.: client VB, credit ipotecar cu dobanda fixa, comision de risc (0,22%) pe toata durata contractului de credit.
Va rog sa-mi transmiteti un model de cerere catre banca si ANPC pe adresa tina.anastase@yahoo.com si categoric vreau sa ma alatur grupului din Bucuresti ce doreste reclamarea acestei banci in justitie.
multumesc!
Viorel Jachean la 15 Septembrie 2010, ora 22:02
a rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre Volksbank si ANPC pe j_mediplant@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc perceput abuziv si nefundamentat
Multumesc mult

Tina la 16 Septembrie 2010, ora 09:13
Buna tuturor,
sunt intr-o situatie similara cu dvs.: client VBR, credit ipotecar in CHF, comision de risc pe toata durata contractului de credit.
Va rog sa-mi transmiteti un model de cerere catre banca si ANPC pe adresa tina.anastase@yahoo.com. Si categoric vreau sa ma alatur grupului de 500 din Bucuresti! Cum se procedeaza?!
Multumesc, Tina
Alina la 16 Septembrie 2010, ora 15:41
si eu am credit ipotecar in CHF,am mers azi la banca insa deja in 2 procese intentate bancii a castigat banca nu stiu ce sanse vom avea .eu am facut o cerere ca nu sunt de acord cu modificarile si nu am semnat contractul.nu stiu insa ce sanse am
Ciprian la 16 Septembrie 2010, ora 18:28
Buna tuturor,
sunt intr-o situatie similara cu dvs.: client VBR, credit ipotecar in CHF, comision de risc pe toata durata contractului de credit, redenumit comision administrare credit si dobinda care brusc devine variabila. Caut pe cineva din GALATI care a luat legatura cu un avocat. Adresa mea de mail este:armandcyp@yahoo.com
Ciprian la 16 Septembrie 2010, ora 18:31
Buna tuturor,
sunt intr-o situatie similara cu dvs.: client VBR, credit ipotecar in CHF, comision de risc pe toata durata contractului de credit, redenumit comision administrare credit si dobinda care brusc devine variabila. Caut pe cineva din GALATI care a luat legatura cu un avocat. Adresa mea de mail este:armandcyp@yahoo.com
Armasu Armand Ciprian la 16 Septembrie 2010, ora 18:41
Buna tuturor,
sunt intr-o situatie similara cu dvs.: client VBR, credit ipotecar in CHF, comision de risc pe toata durata contractului de credit, redenumit comision administrare credit si dobinda care brusc devine variabila. Caut pe cineva din GALATI care a luat legatura cu un avocat. Adresa mea de mail este:armandcyp@yahoo.com
Iulian la 16 Septembrie 2010, ora 19:38
Va rog trimiteti-mi si mie un model de formular de refuz al actului aditional contractului de credit. Adresa de mail: iulianbalau@gmail.com
Razvan la 16 Septembrie 2010, ora 22:44
Salut,
Sunt intr-o situatie similara multora dintre dvs.: client VB, credit ipotecar in Lei cu dobanda fixa pe toata perioada creditarii, comision de risc (1.5%) pe toata durata contractului de credit.
Va rog sa-mi transmiteti un model de cerere catre banca si ANPC pe adresa tanasescurazvan@yahoo.com si categoric vreau sa ma alatur grupului din Bucuresti ce doreste reclamarea acestei banci in justitie.
multumesc!
levis36 la 16 Septembrie 2010, ora 22:56
ce sa fac acuma?

am contractat un credit in euro , dobanda 5,7 fixa pe 7 ani in 2007 la doua luni a crescut dobanda cu 2 procente deci 7,7 dupa 2 ani si ceva (2010 ian) am primit o notificare sa ma duc sa o semnez un act aditional ca miau scazut dobanda la 5,69, dar o dobanda variabila in functie de eurobor iar cresterea sa fie maxim cat am avuto marita deci 7,7 daca creste eurobor.

normal ca am semnat, ca miau scazut dobanda si oricum nu mai creste mai mult decat am avuto, ca sa aflu ca era bine sa refuz semnarea actului aditional si sa cer restituirea banilor incasati ilegal iar dobanda ar fi scazut la cea initiala de 5,7.

ce mai pot face acuma?

daca nu cresteau dobanda nu aveau nevoie sa imi scada dobanda ulterior si nu as mai fi semnat porcaria aia. DAR CRED CA E O PRACTICA A vbr.
acum as vrea sa revin la dobanda initial fixa de 5,7
Laza Dan la 17 Septembrie 2010, ora 13:40
va rog sa-mi transmiteti si mie modele de cerere catre volksbank si ANPC pe adresa ana_petcu_vma@yahoo.com, intrucat ma aflu in aceesi situatie ca si voi si doresc sa incep demersurile pentru clarificarea situatiei comisionului de risc eliminat prin OU.50/2010. Cum pot sa ma alatur si eu acelui grup de peste 500??? Multumesc anticipat . M-ail laza_daan@yahoo.com
Mihai Popescu la 18 Septembrie 2010, ora 20:11
Salut,
Sunt intr-o situatie similara dvs.: client VB.
Va rog sa-mi transmiteti un model de cerere catre banca si ANPC pe adresa micc2611@gmail.com si categoric vreau sa ma alatur grupului din Bucuresti ce doreste reclamarea acestei banci in justitie.
multumesc!

Mihai la 18 Septembrie 2010, ora 20:44
Salut tuturor,
sunt intr-o situatie similara cu dvs.: client VBR, credit ipotecar in CHF, comision de risc pe toata durata contractului de credit. As dori sa scap de comisionul de risc.
Ar putea posta cineva un model de adresa?
Rusan Mihaela la 19 Septembrie 2010, ora 20:45
Am si eu acelasi comision de risc de 0.22% la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului. As dori si eu modele de cerere catre volksbank si ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive.Ma alatur voua!!!
Adresa mea de mail mihaelarusan@yahoo.com
Multumesc.

Trimis de Mihaela
Popaecu Adrian la 19 Septembrie 2010, ora 23:24
Am si eu acelasi comision de risc de 0.15 la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului. As dori si eu modele de cerere catre volksbank si ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive.Ma alatur voua!!!
Adresa mea de mail adi68pop@yahoo.com
Multumesc.
Soti la 20 Septembrie 2010, ora 10:41
Pentru cei din cluj -credit in CHF cu dobanda 4.25%fara a se preciza daca este fixa sau variabila, comision de risc pe toata durata conventiei .Propunere in act adit. de redenumirea comis. de risc in comision de administrare si schimbat formula de calcul in functie de LIBOR CHF de 0.1+ 3.65 % marja. In cond. creditarii din oct.2007 cand LIBOR CHF era 2.25, reiese o rata a dobanzii de 5.9% fata de 4.25 % cat a fost negociata. Am trimis refuz semnare act aditional si am contactat un avocat.Cine vrea sa se alature unui proces comun la CLUJ pentru a scadea chelt. de judecata si a avea putere mai mare sa ma contacteze urgent pe adresa de mail :ani_costin@yahoo.com
Gal la 20 Septembrie 2010, ora 14:15
Salut tuturor,
sunt intr-o situatie similara cu dvs.: client VBR, credit ipotecar in CHF, comision de risc pe toata durata contractului de credit. As dori sa scap de comisionul de risc.
Ar putea posta cineva un model de adresa?
Balaure Claudiu la 30 Septembrie 2010, ora 14:02
Am si eu acelasi comision de risc de 0.19 la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului. As dori si eu modele de cerere catre volksbank si ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive.Ma alatur voua!!!
Adresa mea de mail balaureclaudiu@yahoo.com
Multumesc.
Razvan la 30 Septembrie 2010, ora 23:25
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa p_razvan@k.ro
Multumesc

Patru Lenta la 3 Octombrie 2010, ora 16:45
Buna ziua,

Pentru inceput vreau sa va multumesc pentru sprijinul acordat tuturor celor carora isi pun speranta intr-un ajutor din partea Dumneavoastra in rezolvarea sau mijlocirea rezolvarii problemelor lor atat de spinoase, datorate mediului economic al unei tari aflate iin urma multora atat din punct de vedere moral, educational, politic si economic, dar un mediu atat de propice pentru „oamenii destepti” si lipsiti de scrupule, marii bancheri si afaceristi.

Ma numesc Patru Vasile si sunt posesor(„victima-inconstienta sau nu”) al unui credit de nevoi personale cu garantii imobiliare in CHF (franci elvetieni) obtinut de la Volksbank in anul 2008, numele produsului fiind Credit cu garantii reale imobiliare, cu ipoteca. Valoarea creditului este de 104.900CHF. Anuitatea de plata este 643.98CHF. Comisionul de risc variaza de la 230,78CHF pana la 1.41CHF la finalul perioadei de rambursare.Total de plata lunar=anuitate+comision de risc.Suma finala reprezentand totalul comisionului de risc se ridica la valoarea de 30.850.97CHF(enorm).

In cadrul acestui credit sunt obligat sa platesc un comision de risc (=pentru punerea la dispozitie a creditului, conform contract) pe toata perioada de rambursare in valoare de 0.22% aplicat la soldul creditului, platit lunar.

Problema mea este urmatoarea:

De ce trebuie sa platesc acest comision?

Cum pot sa fortez banca sa renunte la acest comision?

Cum pot sa-mi recuperez sumele platite deja sub forma acestui comision?

Dupa mai multe interpelari fara succes facute catre banca in ideea de a-si justifica plata comsionului, m-am decis sa apelaz la Dumneavoastara pentru a primi un sfat.


Care este justificarea acestui comision atat timp cat riscul implicat in acordarea creditului de catre banca este asigurat de existenta garantiei imobiliare, garantie asupra careia exista si asigurare
concesionata in favoarea bancii, platita tot de mine, client. Valoarea creditului nu depaseste 85% din valoarea de evaluare a garantiei imobiliare! Conform contract de credit.

De asemenea precizez ca exista si comision de penalizare pentru neplata la timp a ratelor. In concluzie riscul bancii, oricare ar fi acesta, este acoperit total. Precizez faptul ca nu au existat niciodata probleme de rambursare a ratelor.Deci comisionul de risc nu se justifica si este abuziv! Desi este impropriu spus risc al bancii, singurul care isi asuma riscul in acest caz fiind clientul si nu banca.

Pentru detalii suplimentare va raman la dispozitie.

Va multumesc pentru ajutorul acordat si astept solutii la adresa de e-mail patru.george@yahoo.com

Patru Vasile.
Marian la 4 Octombrie 2010, ora 16:03
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision risc, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa marian_ladau@yahoo.com
Multumesc.
Marian la 4 Octombrie 2010, ora 16:05
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision risc, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa marian_ladau@yahoo.com
Cristian la 5 Octombrie 2010, ora 16:49
Salut. Am si eu un credit ipotecar pe 30 ani si am un comision de administrare lunara de 0.15% ( adica 85 Euro + rata). Pot sa scap de acest comision sau macar sa-l diminuez ( Banca Europe Credit Bank). Merci
Alex la 10 Octombrie 2010, ora 10:21
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa alex_ili81@yahoo.com
Multumesc
Elisabeta la 12 Octombrie 2010, ora 16:39
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa elisabetastoica@yahoo.com

Multumesc
Dobreanu Gabriel la 21 Octombrie 2010, ora 18:42
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa gabigabi1967@yahoo.com

Multumesc
Flori la 21 Octombrie 2010, ora 20:46
am si eu aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank si ANPC pe adresa :flori_vochide@yahoo.com

Multumesc
Teo la 25 Octombrie 2010, ora 12:54
Am si eu acelasi comision de risc la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului. As dori si eu modele de cerere catre ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive.Ma alatur voua!!!
Adresa mea de mail theodra_andreea@yahoo.com
Multumesc.
Calin la 26 Octombrie 2010, ora 15:36
am primit raspuns la sesizarea facuta la VBR.(privind comisionul de risc) rezumatul e in genul;partile au convenit de la inceput plata unui comision pe tot parcursul creditului.As dori si eu un model de sesizare(cerere) la OPC ANPC sau unde mai trebuie pe adresa gl_78_pcr@yahoo.it Va multumesc
Andreea la 28 Octombrie 2010, ora 09:17
Sunt si eu un client VB si intampin aceeasi problema.
Va rog sa-mi transmiteti si mie toate formularele pentru volksbank (refuz comision, refuz act aditional, etc) si ANPC pe adresa andrelusha07@yahoo.com

Multumesc!
Victor la 21 Noiembrie 2010, ora 18:46
Te rog sa-mi trimiti si mie pe dumitrache_victor_costin@yahoo.com modelul de cerere pe care l-ai facut pt eliminarea comisionului de risc si dobanzii fixe . As dori sa iau masuri de limitare/eliminare a abuzurilor VBR. Am fost saptamana aceasta la banca pentru negocierea dobanzii de 3.49%. Raspunsul a fost ca nu poate mai jos de 3.99% ,iar comisionul de risc de la 0.22% pe care l-am avut la 0.11% minimul la care am negociat (mai mic nu se poate ) spunandu-mi ca trebuia sa vin mai de vreme deoarece acum politica bancii nu poate sa-mi mai ofere o noua negociere .Ce as putea face in acest moment deoarece nu am semnat nimic
multumesc anticipat!

Cu stima,
Victor
Nicu Valeriu la 24 Noiembrie 2010, ora 11:17
A castigat cineva anularea comisionului de risc(comisionul de risc pe toata durata creditului si nu cel de pe 12 luni) in instanta?
Mario la 29 Noiembrie 2010, ora 15:00
diseara am sa va trimit practica judiciara, eu am cistigat definitiv si irevocabil, urmeaza sa vad daca le mai deschid un nou proces pt. banii din urma, la cimisionul de risc au renuntat de luna aceasta
Adrian Musat la 1 Decembrie 2010, ora 14:33
da, de luna aceasta mi-au scos comisionul de risc si au reglat si la anuitate unde ma pacaleau cum dealtel va pacalesc si pe voi nu respecta formula potrivit careia se calculeaza anuitatea pe care o gasiti la conditiile speciale ale conventiei de credit la Definitia AUITATII
Mario la 1 Decembrie 2010, ora 14:35
v-am trimis la toti cei care ati avut afisate ID cu practica pe care v-am trimis-o am cistigat si eu definitiv si irevocabil
Mirela Cretu la 2 Decembrie 2010, ora 21:07
1. poate cineva sa-mi trimita si mie practica judiciara prin care s-a reusit eliminarea comisionului de risc?
.2. cine mai are credit la VBR la care nu se specifica felul dobanzii --- fixa sau variabila? .
3. care e pacaleala vis a vis de anuitati?
Tatiana la 6 Decembrie 2010, ora 12:06
Am aceeasi problema cu comisionul de risc(transformat in comision de administrare) , ca de altfel toti cei ce au scris aici si am o mare rugaminte pentru Mario: te rog, poti sa imi trimiti si mie pe mail cum ai reusit sa castigi anularea acelui comision? Sper din suflet sa mai intri sa vezi mesajul meu! In cazul in care am ghinion si nu mai intri, dar cineva care este in posesia elementelor ajutatoare (judiciare sau nu) in vederea eliminarii comisionului, VA MULTUMESC DIN SUFLET ANTICIPAT
Gheorghe la 8 Decembrie 2010, ora 16:13
Am si eu acelasi comision de risc de 0.22% la creditul in CHF(ipotecar) pe toata perioada contractului care ulterior a fost transformat de catre banca in comision de administrare. As dori si eu modele de cerere catre volksbank si ANPC de eliminare a comisioanelor abuzive. Pentru Mario: te rog, poti sa imi trimiti si mie pe mail cum ai reusit sa castigi anularea acelui comision?
Adresa mea de mail mgdr21@yahoo.com
Multumesc.
Marian la 8 Decembrie 2010, ora 21:52
Buna, sunt si eu client VB am aceleasi probleme ca toti cei de aici.
Am rugamintea pentru Mario daca poti sa-mi trimiti si mie practica judiciara la
e-mail av.marian@yahoo.com nu sunt avocat dar as putea deveni daca mai studiez mult problema.
Multumesc anticipat.
Manana la 9 Decembrie 2010, ora 14:42
Salut!Sunt clienta VB si am refuzat printr-o adresa scrisa si inregistrata la VB, actul aditional, dar aici s-a oprit totul nu am mai primit nimic.A trecut aproximativ o luna.Doresc sa ma duc la ANPC sa depun o plangere sau cum se numeste.Mario imi trimiti te rog si mie practica judiciara ca nu stiu cum sa procedez mai departe.Doresc si eu eliminarea comisionului de risc, dobanda o am fixa nu se pot atinge de ea.Adresa de e-mail: barbumanana@yahoo.com
Cristina la 10 Decembrie 2010, ora 12:25
Pt Mario sau pt cei care aveti sentinta lui Mario

Va rog sa-mi trimiteti si mie la adresa vrbctln@yahoo.com
Eu sunt deja in proces cu Volksbank si mi-ar prinde bine practica judiciara.
Va multumesc
Cornea Ciprian la 14 Decembrie 2010, ora 23:06
Pt Mario sau pt cei care aveti sentinta si practica judiciara a lui Mario

Va rog sa-mi trimiteti si mie la email cor_cip@yahoo.com

Eu am obtinut la negocieri cu VBK Cluj dobanda fixa 3.75% pt 84 de luni dupa care dobanda variabila Libor + 3.65%, si CR de la 0.19% la 0.09%. DAE 5.08%. Nu am semnat pt ca ei nu renunta la clauzele abuzive si nu imi convine dobanda variabila care o vor aplica. Cand am contactat creditul dobanda era 4.25% iar Libor 2.80%, deci marja lor era 1.45%. Ei vin acum si pun ca nesimtitii 3.65%. Vor sa faca mai multi bani in conditii de criza.

In cluj-Napoca sunt 2 avocati pe care-i stiu care se vor ocupa de procese contra VBK.

Merci mult, Cipri
Cornea Ciprian la 16 Decembrie 2010, ora 01:11
Am facut si eu rost de practica judiciara din judetul Olt si Dolj. Sunt cate doua sentinte irevocabile. Cine le doreste, sa ma contacteze la cor_cip@yahoo.com si le voi trimite cu placere.

Sper ca ne vor folosi si noua in Cluj.

Cipri
Catalin la 13 Ianuarie 2011, ora 04:56
sunt si eu unul din clientii vb dar acum este prima data cand intru pe blog si vreau sa va spun ca am fost la negocieri in urma refuzarii de a semna actul aditional si am avut surpriza ca pe langa schimbarea denumirii comisionului de risc in comision de administrare sa fie schimbat si tipul de dobanda.toate adunate(libor si noul tip de dobamda)duc la cresterea costurilor cu 0,5% pe an.am intocmit o plangere catre serviciul credite al Volksbank Romania S.A si vreau sa spun ca nici pana in prezent nu am primit un raspuns scris asa cum era normal ci doar invitatii la negocieri pt ca ei sunt constienti ca orice scris poate fi folosit in instanta si de aceea se scuza sa dea asemenea raspunsuri.drept urmare am mers la ANPC si am facut plangere vis a vis de schimbarea abuziva a dobanzii si de introducerea comisionului de administrare pe timpul derularii unui contract semnat de ambele parti si care la intrarea lui in vigoare nu avea acest comision cuprins.cert este ca romanii au fost o masa de clienti necunoscatori si am cazut in plasa dobamzii mici in CHF dar ei au stiut foarte bine ca vanzandu-si moneda o vor intari si prin urmare crescand de la 1,75 cat era acum 3 ani la 3,4 cat este acum eu efectiv platesc 200%PESTE DOBANDA SI COMISIOANELE BANCII .astept un raspuns din partea ANPC dar te rog Mario sa i-mi dai si mie tipul de cerere pe adresa syryanys@yahoo.com pt a scapa de acest comision abuziv.

catalin piatra neamt
la 27 Ianuarie 2011, ora 16:13
Pentru Mario sau Cipri sau pentru cei ce aveti sentinta si practica judiciara

Buna , sunt si eu client Vb , am aceleasi problme ca toti de aici. Am rugamintea sa-mi trimiteti si mie practica judiciara pe adresa bodnar_elena@yahoo.com


Elena -Roman
Vali la 21 Februarie 2011, ora 23:07
trimiteti-mi si mie va rog practica judiciara pe adresa valentina.filimon@yahoo.com, nu am semnat actul aditional , iar acum am observat ca rata incepe sa-mi creasca si nu mai corespunde graficului de rambursare. Trebuie sa fac o sesizare la OPC
Lipan Viorel la 26 Februarie 2011, ora 13:27
Salutare,
Si eu sunt un client al VB si am aceleasi probleme ca voi toti.
Se poate va rog sa-mi trimiteti si mie la adresa" viorel_lipan@yahoo.com" un model de practica judiciara?
Multumesc
Ramona la 12 August 2011, ora 19:12
Buna ziua , sunt si eu client Vb , am aceleasi problme ca toti de aici. Am rugamintea sa-mi trimiteti si mie practica judiciara pe adresa ramonyk7@yahoo.ca
Daniela Camelia Irimoaie la 9 Noiembrie 2011, ora 15:44
sunt una dintre victimele Volksbank-ului, am un credit in CHF cu un comision de risc de 0,22.
din iulie 2010 am deschis actiune in instanta pe clauze abuzive si nici pana la aceasta data, nov.2011, Tribunalul nu a reusit sa se pronunte, desi termenele au fost aproape lunare.
m-am saturat sa tot fac precizari cu privire la solicitarile paratului, desi in toate acestea am facut referire la faptul ca am refuzat in mod scris sa semnez actul aditional emis in baza OUG 50/2010, la ultimele doua termene mi s-a solicitat acelasi lucru, nu vad pentru ce intrucat obiectul cererii mele este altul
termenul urmator este pe 17 nov.2011, insa nu prea am sperante ca judecatorul va fi in stare sa faca motivarea si sa dea o solutie
de aceea v-as ruga tare mult daca puteti sa-mi trimiteti sentinte castigate si practici judiciare pentru a le atasa precizarilor mele in speranta pronuntarii instantei
va multumesc
contact: daniela_12041974@yahoo.com, tel 0744536912

  Inapoi la articolul Schreiner, Volksbank: Doar timpul va rezolva lipsa de incredere dintre banci