Comentarii pe articolul Analistii: Puterea desktop-urilor, tot mai palida in fata laptop-urilor


Laptopurile vor domina fata de desktopuri ca si LCD fata de CRT

Cristian Rizea la 9 Ianuarie 2009, ora 11:53
Laptopurile vor domina fata de desktopuri ca si LCD fata de CRT
Laptopurile vor domina anii urmatori pentru ca sunt mai usor de transportat, poti sa-l iei in pat sa te uiti la un film de exemplu sau sa pleci la un bar cu el.
Mai are problema cu timpul cat dureaza bateria insa si asta se va rezolva in timp. Probabil ca prin trecerea la tehnologia cu OLED se va reduce si consumul ecranului care acum e cel mai important daca nu ma insel.
Oricum si capacitatea bateiilor trebuie crescuta pentru a creste timpul. Eu am experimentat asta pe 2 laptopuri, unul cu 6 altul cu 9 celule, tipul de folosinta fara priza creste cu aproape 40% la cel cu 9 celule.

Desktopurile vor ramane ca si ecranele CRT fata de LCD. Se vor folosi insa din ce in ce mai putin, de cei ce stiu si vor sa mai schimbe un HDD sau o placa.

Ce nu se spune in articol este ca la desktopuri, cand schimbi procesorul oricum trebuie sa schimbi si place de baza si memoria... pastrezi doar HDD, placile video si retea eventual, daca nu e pe placa de baza, si cutia, tastatura, mouse, ecranul. Insa cand le aduni iti dai seama ca vrei si un ecran mai performant uneori si tastatura si mouse-le mai dau rateuri, hdd-ul nu mai e decat 100 euro eventual insa cel nou are o noua tehnologie...

Asa ca ajungi la concluzia ca faci o reducere de 15%-20 poate... ori avantajele locului ocupat si cele legate de transport merita diferenta. Schimbi mai rar calculatorul insa e un laptop mai usor de folosit. Si important, stii ca sunt compatibile toate componentele din el! nu ai dupa ce cumperi componentele surprize ca nu merg cu nu stiu ce driver...

  Inapoi la articolul Analistii: Puterea desktop-urilor, tot mai palida in fata laptop-urilor

Setari Cookie-uri