Comentarii pe articolul 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni


Un angajat obedient va fi mult mai eficient.

Pop Ana-Maria la 29 Ianuarie 2008, ora 14:18
Un angajat obedient va fi mult mai eficient.
Nu vad legatura intre obedienta si eficienta. Mai bine iti fabrici un robot in cazul asta. Angajatul tb sa fie stimulat sa aibe initiativa si simtul raspunderii.
Paunescu Dan-Titus la 29 Ianuarie 2008, ora 21:41
Va fii eficient daca muncesti in locul lui si pentru el.
Miruna Miruna la 29 Ianuarie 2008, ora 21:59
E din firea mea sa provoc angajatorul si sa-i solicit sa fie cu un pas inaintea mea. Nu sunt de acord cu regula asta cu obedienta.
Atylla Demeter la 30 Ianuarie 2008, ora 14:52
Daca e vorba de rebeli, deja ajungem la o neintelegere, deoarece totul arata ca si cum angajatul ar trebui sa se supuna in orice conditii, exact ca intr-un sistem dictatorial. Si de asta am vrut sa scapam, nu? Al doilea semn de intrebare este: nu cumva rebelul a fost o persoana obedienta dar care nu se mai simte motivat sau si mai rau, simte ca se sufoca la locul de munca si nu mai poate din cauza unei situatii imposibile/sau de criza creata exact de patron? Al treilea punct important: in cazul managementului secolului 21 se cam vorbeste de delegarea autoritatii in conditiile in care un angajat e chiar bun . Sau poate totul este numai pe hartie si daca te angajezi la o firma, totul se schimba si te promoveaza numai daca mentii relatii cordiale cu seful... globalizare si pace...
Nicolae Tornyai la 30 Ianuarie 2008, ora 18:07
Da pai astia unde se cred? relatie Stapin sclav.Si mai lipsita de ratiune cea cu simtul umorului.Daca candidatul a avut necazuri mari in familie apai numa de umor nui arde.Sau poate se gandea cel care a scris la umorul intre realitatea salarilor diferenta manager salariat unu are 800 de lei grei si celalalt are 30.000 de lei grei.
Suteanu Ileana la 31 Ianuarie 2008, ora 09:09
De ce nu vreti voi sa intelegeti ca obedienta, NU exclude initiativa, implicarea.
Articolul se refera la realizarea sarcinilor primite, fara sa fie nevoie sa iti spuna de 2 ori, fara sa incepi sa comentez: 'e ora 5 fara 10 si la 5 se termina programul, iar treaba acesta imi ia o jumatate de ora.', etc.
Oare nu se spunea ca: "Cei blanzi vor stapanii pamantul?", sau forma cunoscuta:Capul care se pleaca, sabia nu'l taie". Nimanui nu ii place sa aiba un subaltern care, pentru orice sarcina primita, sa comenteze, sa strambe din nas, chiar sa ii raspunda ca nu e treaba lui, ca ,de ce face el treaba altora, etc.
Aceasta forma de inertie, e perceputa de angajatori ca ceva "energofav", ca o pierdere de timp cu explicatii suplimentare.
Nicolae Tornyai la 1 Februarie 2008, ora 17:22
Da dar mai scrie dac te poti elibera elibereazate,tot in Biblie.Deci dac totul e pe bune si pe cinstite imi vad de treaba dar daca cineva se ia de mine dupa ce ca respect si imi fac treaba apai atunci raspund negativ si mai ales ca in loc sa fiu stimulat e stimulat altul care freaca menta,clar nu ma intereseaza absolut deloc ce face altul si nu e treaba mea sa spun celor peste sef ce face altu dar drepturile mele trebuiesc totusi respectate.sau in in ce companie starina de dincolo ai vazut chesti de genul nu se ia pauza pina nu se anunta,nu se pleaca acasa vizita.Sau ieri ai spune unei colege in varsta are ani de zile in care nu a lipsit si a stat la multe suplimentare si ai zice pai nai stat ieri azi nu te las.Sau tie ti se pare normal comportamente de astea antisociale?Sincer eu imi vad de treaba dar daca vad tot mai mult chestii deastea imi dau demisia si lucru numa in particular si asa au deficit de personal.
Alexandru Anitei la 5 Februarie 2008, ora 14:49
Cred ca aici e vorba mai mult de team-play. O companie nu e o democratie. Chiar daca seful asculta toate opiniile subalternilor atunci cand el ia o decizie, atunci acestia trebuie sa faca tot posibilul sa o duca la bun sfarsit. Un "rebel" nu accepta acest lucru, face tot cum crede el de cuviinta. Sau si mai rau, saboteaza efortul echipei. De aceea trebuie evitata angajarea lor. Exceptie fac geniile sau super-specialistii. Dar sunt putini si nu va amagiti ca faceti parte din ei.

  Inapoi la articolul 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni

Setari Cookie-uri