Comentarii pe articolul 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni


10 Reguli pentru a angaja cei mai buni oameni????

Monica Carligea la 29 Ianuarie 2008, ora 14:37
10 Reguli pentru a angaja cei mai buni oameni????
Aceste 10 reguli sunt contrare oricaror principii de HR. Sa inteleg ca nu e cazul sa angajam absolventii celor mai bune universitati? Pai oare de ce sunt cotate ca fiind cele mai bune?
Recomandarile sunt date in general de managerii directi ai angajatului, care de cele mai multe ori nu vor deloc sa scape de acel angajat.
Usa deschisa trebuie lasata cu sinceritate. E ok sa le spui oamenilor ca le introduci candidatura intr-o baza de date, fara insa a le vinde iluzii. Daca nu ai nici o pozitie deschisa e de preferat sa le spui.
Un angajat obedient este doar un executant, care nu-ti va aduce plus-valoare niciodata.

Asadar, articolul mi se pare foarte departe de realitate! Eram obisnuita sa vad pe Wallstreet niste articole mai interesante!
Margareta Balan la 29 Ianuarie 2008, ora 20:44
Referitor la ce-au scris cei de la Wallstreet..cam au dreptate .Mia chiar mi s-a intamplat sa angajez un student de nota 10,m-am bucurat ca am gasit pe cineva care se ridica la cerintele postului cu atat mai mult ca avea si experienta in domeniu pentru ca mai lucrase 2 ani la alta societate.Dar stiti proverbul cu teoria si practica..practic nimic nu-l multumea..daca mai trebuia sa mai intocmeasca cate o adresa ,va reproduc replica > Pai ce sa faci cu astfel de angajati ??
Iar referitor la obedienta..si aici au dreptate..nu este vorba de > asa cum a inteles Monica ci este vorba despre acel tip de angajat atat de rar ,din pacate,de gasit astazi care stie sa asculte fara sa-ti raspunda obraznic si care sa-si indeplineasca sarcinile asa cum si le doreste fiecare angajator...si eu ma bucur cand angajatii au inititiative ..dar nu are legatura cu obedienta,aceste doua lucruri se pot armonios impleti.
Eu ma bucur sa am la ora actuala angajati care au si initiativa,sunt si ascultatori ,mai fac si glume si rad din tot sufletul cand se spune o poanta buna..si isi indeplinesc si indatoririle de servici..dar asa este trebuie sa fii un bun psiholog ca sa poti angaja persoanele potrivite...sau poate sa ai si mult noroc..ce sa zic????
Alexandru Mototolea la 30 Ianuarie 2008, ora 09:33
1. regula cea mai importantat daca nu vrei o armata de roboti: cand toata lumea este trasa la indigo nu te ajuta cu nimic in dezvoltare
2. nimic mai adevarat - dupa cum stim, caracterul omului nu prea se schimba, competentele se pot dobandi
3. aici e cu dus si intors - obedientul e posibil sa fie prea linistit si sa nu comenteze nici macar in situatiile critice - seful nostru, stapanul nostru
4.idem punctul 2
5.nu vreau sa comentez, deoarece regula asta nu prea se aplica in Romania - aici cu cat esti mai serios, rigid si trist cu atat te incadrezi mai bine in peisaj
6.managerul roman nu prea tine cont de asta; pentru el este important sa isi regaseasca imaginea in viitorul angajat; echipa este pe locul 2
7. pre-employment screening - cea mai buna varianta - inca nefolosita in Romania din cate cunosc eu
8.de cele mai multe ori te salveaza o baza de date
9. no comment
10.din pacate multi angajatori sunt ocupati cu chestionarea candidatilor, fara a le lasa timp sa si raspunda. Important este sa isi termine sirul de intrebari.
Suteanu Ileana la 30 Ianuarie 2008, ora 12:54
Interesante pareri. Cu unele sunt de acord, cu altele mai putin. As vrea sa va provoc sa raspundeti la o intrebare simpla, pentru care orice viitor angajator va trebui va trebui sa aiba un raspuns:
Ce garantie / siguranta am eu, ca firma ce fac angajari, ca viitoarea persoana va "trage efectiv pentru firma?". Cum pot determina acest lucru? Poate sa aiba referinte bune, sa aiba 10 "pe linie", pot testa si sa aiba un IQ ridicat, dar, in timp voi constata ca nu tot timpul este "pentru firma". Aici trebuie gasita solutia: angajati care sa se gandeasca la firma si cand sunt in pat cu sotia/sotul. Sa raspunda "prezent" daca sunt solicitati oricand. Nu, nu trebuie privit acesta amanunt, gandindu-ne la angajati ca la niste robotei sau soldati.
E nevoie sa gasesti oameni care au inteles ca daca vor da din timpul lor, din energia, din ideile, din tot eu-ul lor, vor primi la randul lor la fel. "Dati si vi se va da."
Daca au inteles acest principiu, sunt persoanele potrivite pentru firma dvs.
Evident, persoane pe care sa-i si motivezi financiar si moral.
Nicolae Tornyai la 30 Ianuarie 2008, ora 18:27
Pai normal daca sunt motivat financial si moral dau tot ce pot din mine dar daca tot timpul sunt tratat ca un nimeni si altul care e pila o duce bine si trage chiulu de rupe ,oricum nu ma priveste ce face altul dar munca mea sa fie rasplatita,daca nu e clar ca iau atitudine doar patronul e angajator nu stapinul meu.Si daca numi convine caut alta firma pina cand gasesc una care sa aibe respect fata de munca ta si sa te plateasca in conformitate cu munca depusa nu asa cum vad in multe firme da trei lei si se asteapta ca angajatul sa fie cu simtul umorului si optimist si sa rezolve totul daca se poate ieri si daca se poate sa nici nu plece acasa de la locul de munca.Si el deabia ai ajung banii de cheltuieli si unii au si datorii,ce sa mai vb de concediu care normal numa acasa isi permite sa mearga ca si o excursie in orash e scumpa.Shi nu exagerez deloc cand afirm asta la mine la job sunt destule persoane care isi faca treaba bine si inca depasesc norma stau la suplimentare si sunt platite de deabia le ajunge de cheltuieli 800 de lei grei pai ce faci in ziua de azi cand au familie cu doi copii la facultate se cere una alta etc. si seful ia 7.000 de lei grei si nu stie mai nimik din ce se face pe acolo dar se baga inseama si incurca treburile se crede mai destept decat ingineri de acolo care au experienta desi habar nu are cu ce se minca alea.Si cu toate ca femeile alea isi fac treaba bine se poarta urat de parca ar fi buricul pamintului.(stapin sclav).
Iulian Marie la 30 Ianuarie 2008, ora 21:52
Un bun manager se gandeste de ce vin angajatii la lucru zi de zi an dupa an ce ii motiveaza pe ei si se priveste pe el ca manager prin ochii angajatului la fel ca si angajaotrul si angajatul se gandeste "mie ce imi iese" asha ca spre dezamagirea multor manageri nu mai prea sunt oamenii care sa ii potzi motiva doar cu vorbe pt ca traim intr-o economie de piata si cand angajatul nu este motivat ata material cat si moral ori pleaca ori te face sa iti doresti sa plece :) oricum indicat ar fi sa ai o evaluare corecta a angajatilor si sa sti care iti aduce bani si care nu si sa il motivezi sa ramana pe cel profitabil shi sa plece cel ne.
Calin Cristina la 19 Februarie 2008, ora 17:33
Domnilor, vad ca aici sunt numai manageri, tocmai de aceea o sa va spun urmatoarea poveste:eu sunt un fost angajat. am lucrat fara sa stiu ca angajatul care asculta, lucreaza si are initiativa se numeste obedient.nu am fost niciodata motivata material, nu am comentat niciodata ca programul meu s-a terminat de cateva ore si a inceput cu o ora inainte de programul scris pe usa, sau ca nu am avut pauza de masa ! am tras "pentru firma" cum zicea cineva mai sus! nu am avut experienta pentru postul respectiv si nici nu am fost un student de nota 10. am tras zi de zi, chiar si sambata-ziua libera- si am invatat sa fac ceea ce mi se cere intr-un timp relativ scurt, in conditiile in care "nu avea nimeni timp" sa ma invete ce aveam de facut.chiar unul dintre sefii mei era foarte incantat de faptul ca lucrez foarte bine "in stituatii de stres" care erau la ordinea zilei. volumul de munca ma depasea ! a inceput sa apara epuizarea ! am inceput sa spun si eu din cand in cand ca am nevoie de cineva, ca nu mai fac fata ! nu m-a ascultat nimeni, desi toata lumea stia care este situatia. intamplarea a facut ca ceva din viata mea sa se schimbe si am parasit locul de munca respectiv. in locul meu au aparut 3 persoane pe salarii duble si au intervenit si schimbari in programul angajatilor, plus ca respectivii nu-si petrec timpul "tragand" pentru firma! va rog sa imi raspundeti unde am gresit si de ce implicarea mea totala a fost inteleasa si luata drept altceva ? cum va trebui sa privesc urmatorul angajator si loc de munca ?
Iuliu C-V la 20 Septembrie 2008, ora 10:59
Calin Cristina,
Patronul (seful) tau a fost un idiot, daca varianta ta e adevarata (si iti garantez ca daca iti intrebam seful va avea una total diferita). Vino in Arad si in domeniu drept sau economic iti ofer job de 1000~3500eu (depinde unde "umpli" golurile) iar in vanzari 400~2000eu. Pe luna! Si daca chiar asa e, in maxim 5 ani primesti si felie din firma!
Problema e ca nu cunosc punctul de vedere al sefului (patronului) tau. Ai incercat sa vorbesti cu el concret, sa-l intrebi care e faza si ce nu a fost ok, DIN PUNCTUL SAU DE VEDERE? Curios... Eu am marit cu vreo 200 de lei salariul unei sefe de vanzari de la mine doar pentru ca i-am vazut o chestie de loialitate absolut superba, deci nu vad cum un sef sau patron in toate mintile ar da drumul la un angajat ca si tine.
Ca sa intelegi: eram plecat la Cluj si asociatul meu (care mi-e si fin si prieten de o viata, deci nu e nici un fel de relatie de subordonare intre noi, el e la Bucuresti si eu la Arad, fiecare cu judetele lui, zonele impartite, etc.) asadar, asociatul meu suna la birou si intreaba ceva ce doar eu puteam sa-i lamuresc, la care sefa mea (desi ma stia la Cluj, da?), zice: "Am inteles, ii spun la sefu' cand revine sa va sune!"
Intelegi loialitatea? Cand am plecat la Cluj nu i-am spus nici sa ma "acopere", repet ca nu e cazul, sunt manager si munca mea nu e normata, pot sa imi fac treaba cu un laptop si din Porto Rico daca doresc, deci nu e problema, putea spune simplu "Sefu' e la Cluj, il sunati dvs. pe mobil sau ii transmit eu?" de exemplu, da? Ea a ales SA MA PROTEJEZE, si stiu ca pare aiurea, dar asta inseamna ca e dispusa sa-mi tina spatele si in alte situatii, asta inseamna LOIALITATE. Plus ca e si foarte competenta, deci... salariu in plus urgent, nu? Nici nu a stiut de ce i s-a marit salariul! Sper sa nu dea de reply-ul asta! Deci, hai in vest, da-i incolo pe restu ca aici competenta e inaltata in slavi! (In domeniul privat, desigur).
k510f la 4 Martie 2009, ora 17:07
"""'1. regula cea mai importantat daca nu vrei o armata de roboti: cand toata lumea este trasa la indigo nu te ajuta cu nimic in dezvoltare
2. nimic mai adevarat - dupa cum stim, caracterul omului nu prea se schimba, competentele se pot dobandi
3. aici e cu dus si intors - obedientul e posibil sa fie prea linistit si sa nu comenteze nici macar in situatiile critice - seful nostru, stapanul nostru
4.idem punctul 2
5.nu vreau sa comentez, deoarece regula asta nu prea se aplica in Romania - aici cu cat esti mai serios, rigid si trist cu atat te incadrezi mai bine in peisaj
6.managerul roman nu prea tine cont de asta; pentru el este important sa isi regaseasca imaginea in viitorul angajat; echipa este pe locul 2
7. pre-employment screening - cea mai buna varianta - inca nefolosita in Romania din cate cunosc eu
8.de cele mai multe ori te salveaza o baza de date
9. no comment
10.din pacate multi angajatori sunt ocupati cu chestionarea candidatilor, fara a le lasa timp sa si raspunda. Important este sa isi termine sirul de intrebari.

Trimis de Alexandru Mototolea la 30 Ianuarie 2008, ora 09:33 """'


esti cumva un hr-ist?
Meri Protea la 10 Iunie 2009, ora 16:12
Sincer pragul acesta cu interviul este unul putin relevant sunt oameni care isi invata pasii si raspund promt la ceea ce sunt intrebat.
Cred ca practica este ceea ce de fapt poate sa-i dea girul si nu cei veniti de 1-3 ani totusi lunga xperienta spune multe.
E bine venit unul care a experimentat toate greselile si acum nu le face pe firma ta sau a mea
Mai cred ca dupa doua trei luni poti vedea ce stie

  Inapoi la articolul 10 reguli pentru a angaja cei mai buni oameni

Setari Cookie-uri