Comentarii pe articolul Seful Erste Bank: Pretentiile sindicatului BCR se afla intr-o clara neconcordanta cu realitatea


Neconcordanta

Gogo la 13 Ianuarie 2009, ora 15:24
Neconcordanta
Cred ca Treichl e in neconcordanta cu rezultatele finaciare ale BCR in cadrul grupului ERSTE. Ma intreb ce banca mai este aia unde ajungi sa angajezi pe post de director de sucursala personal cu studii medii? Personalul calificat s-a reorientat datorita target-urilor aberante impuse pentru sucursale. Ce banca micsoreaza beneficiile materiale ale salariatilor atunci cand acestia aduc profit? BCR si Ceska Sporitelna au fost singurele din cadrul grupului ERSTE care au adus profit. Foarte bine, zice manageriatul, hai sa le taiem beneficiile. Ce banca este aceea unde manageriatul spune personalului, citez:" O sa vina vremea cand o sa va puteti ocupa si de viata personala"? Ce banca isi "cazeaza" back-office-ul pe un camp din Pipera? Ce banca isi vinde sediile in perioada de recesiune imobiliara (vezi sediul de invatamant Brasov)? O banca cu un management orientat pe profituri rapide si cu un total dezinteres fata de personal. Toate aceste nemultumiri se regasesc acum in aceasta greva....daca se va face.
Cozma Aurel la 13 Ianuarie 2009, ora 21:24
Despre autorul articolului pot spune ca nu este impartial. Daca tot face un comentariu , nu interviu, despre acest eveniment ,logic si demn ar fi fost sa preia si un punct de vedere al partii adverse.Articolul induce o tenta ca ei ar fi romani si noi austrieci.
Nu lucrez in BCR dar am informatii despre sistem.
Codul Muncii , Legea sindicatelor stabilesc faptul; ca salariatii presteaza munca pentru patron pe baza unui contract colectiv de munca.
Mai mult,contractul se negociaza , se semneaza si devine lege a partilor care trebuie sa fie respectata.
Problema este ca acesti austrieci si acest lucru este valabil si pentru francezi, greci, alti austrieci, etc. inteleg ca negocierea inseamna impunerea punctului lor de vedere.
Cu ce forteaza negocierile ? Cu faptul ca salariatii nu au o alta alternativa pe piata muncii.
Acesti patroni de banci sunt toti niste aroganti si ne vad ca pe niste "negri pe plantatie" . Si daca ati sti cat de incompetenti sunt unii dintre ei.
Este o mare realizare a salariatilor ca au reusit sa organizeze pana la acaest nivel protestul . Sunt convins ca este indreptatit si le tin pumnii.
Sa le iasa din cap acestor "moftangii" teoria ca "profitul apartine in totalitate patronului" . Daca este al patronului, sa-l produca patronul singur, fara salariati.
Aratati-le ca "Noi suntem ROMANI".

  Inapoi la articolul Seful Erste Bank: Pretentiile sindicatului BCR se afla intr-o clara neconcordanta cu realitatea

Setari Cookie-uri