Comentarii pe articolul Prognoza: Angajatii vor castiga in acest an cu 1,3% mai putin decat in noiembrie 2008


romanii si productivitatea muncii

Ionut Buftea la 20 Ianuarie 2009, ora 03:08
romanii si productivitatea muncii
Romanii nu vor invata prea curand regulile unei economii de piata. Criza, recesiune , vorbe goale pentru atotstiutorii nostri incepand de la politicieni, oameni de afaceri , si terminand cu comentatorii de seara aflati la o bere.
Isarescu a averitzat in dese randuri faptul ca o crestere a salariilor necorelata (mai mare decat ) cu productivitatea muncii determina presiuni inflationiste asupra economiei si nu este sustenabila la nivelul economiei reale.

Mai mult in conditiile in care piata se confrunta cu o criza acuta de lichiditate, caracteristica specifica a prezentei crize, tara noastra se va vedea pusa intr-o situatie foarte neplacuta in ceea ce priveste datoria externa in sensul ca nu va putea achita scadentele decat prin intermediul altor imprumuturi chiar de la detestabilul FMI, la niste rate ale dobanzii foarte mari, adica ceea ce au incercat autoritatile sa evite de la bun inceput.

Colac peste pupaza actualul guvern promite majorari salariale de 50 % si intrebarea fireasca este de unde fondurile necesare. In ceea ce priveste intrebarile justificate ale jurnalistilor adresate primului ministru Boc in legatura cu o eventuala pozitie comuna a guvernului cu a bancii centrale raspunsul acestuia a fost de fapt o eschivare , spunand ca pozitiile cele doua institutii vor fi exprimate mai tarziu in acte si documente oficiale.

Din acest punct de vedere , avand in vedere ca actualul guvern a promis cresteri salariale substantiale, parerea mea este ca este predestinat sa esueze (ori nu va vor mai exista cresteri salariale, adica o inselare a poplulatiei care i-au votat pentru aceste promisiuni, ORI MAI GRAV O INSELARE A ECONOMIEI, tradusa printr-o crestere economica extrem de redusa sau chiar o stagnare, cu alte cuvinte un atentat la adresa contribuabillului).

  Inapoi la articolul Prognoza: Angajatii vor castiga in acest an cu 1,3% mai putin decat in noiembrie 2008

Setari Cookie-uri