Comentarii pe articolul Piata hotelurilor de cinci stele: Recrutez manager roman


partial adevarat

Nicoleta Pop la 23 Ianuarie 2009, ora 19:49
partial adevarat
Intr-adevar scoala romanesca de management hotelier ..sa zicem ca nu e le fel de buna ca si cea din tarile dezvoltate. Dar cum ramane cu o multime de romani care lucreaza in strainatate in domeniul ospitalier, sunt foarte bine cotati, educati (in romania la baza) etc? Putem spune despre ei ca i-a afectat negativ experienta comunista si nu pot interioriza ospitalitatea? Ce putem spune despre multimea de drogati ai vestului? Despre lipsa educatiei, supravietuirea din banii fondurilor sociale? Ei sunt potential buni manageri/ expati pt Romania? Zestrea lor sociala e mai bogata ca a noastra....pesemne.
Cam categorica generalizarea si prezumtia ca din cauza istoriei nu putem fi capabili safim buni manageri in domeniul ospitalitatii.
Radulescu Irina la 25 Ianuarie 2009, ora 16:52
Bine spus, Nicoleta.
Hai totusi sa analizam la rece, sau altfel spus sa citim printre randuri
un adevar ce-l cunoastem:
Cei ce sunt cu adevarat capabili (muncitori, cinstiti si ambitiosi) AU PLECAT sau PLEACA in afara, restul care raman ...
Cati angajati ai auzit sa fi fost dati pe mana Politiei pentru FURT?
Ori poate vrei sa spui ca nu exista?!?
Daca ii motivezi material, crezi ca angajatii vor face mai multa treaba, sau o vor face mai bine si NU in delasare?
Toate acestea TIN DE EDUCATIE si de FIREA OMULUI, indiferent de motivatiile materiale sau de orice alta natura.

Spun asta pentru ca intreaga mea viata, oriunde am lucrat EU am fost cea care mi-am oferit propria motivatie interioara,iar EDUCATIA/bunul simt mi le-au oferit propria-mi familie :)

P.S.
Ca turist la un mare hotel de 5* din Palma de Mallorca (inscris in TUI, Germania) acum niste ani, ~ 7ani in urma, am avut surpriza sa observ inainte de 6 dimineata cum cel ce spala suprafata din jurul piscinelor in cascada ale hotelului, introdusese caldarea (mizerabila de altfel) direct in piscina pentru a mai lua niste apa sa-si termine treaba ...! Am fost complet socata.
Ceea ce mi-a atras atentia asupra lucratorului in cauza, a fost cautarea lui iscoditoare in directia hotelului inainte de a face gestul mentionat. Pe mine nu m-a vazut caci eram la o oarecare distanta in directia opusa, spre coasta marii.
Uimita fiind, am cercetat locul/imprejurimile si am descoperit observandu-l ulterior pe acelasi lucrator ca introducea caldarea si mopul intr-o nisa cu usa ascuns-mozaicata unde se afla bineinteles si un robinet de apa, la 5~10 metri mai departe de locul din care luase apa din piscina.
Dar deh, era greu sa mai faca cativa pasi, sa dea drumul la robinet, etc. ...
Sa mai specific si ritmul in care isi misca mopul ???

Si Nu era un lucrator Roman!

La un capat opus, de un nivel organizatoric de neimaginat - practic NU observai nici un lucrator facandu-si job-ul, insa totul era permanent impecabil, s-a aflat Vasul de Croaziera Silver Whisper
Radulescu Irina la 25 Ianuarie 2009, ora 23:13
Este o mare pierdere pentru Romania ca nu avem un turism bine pus la punct si mai multi oameni calificati sa ne fidelizeze vizitatorii.

  Inapoi la articolul Piata hotelurilor de cinci stele: Recrutez manager roman

Setari Cookie-uri