Comentarii pe articolul Horea Murgu: Am o nevoie foarte mare de concurenta


IFA-PEPINIERA DE GENII A ROMANILOR

Alexandru Roiban la 2 Octombrie 2007, ora 13:39
IFA-PEPINIERA DE GENII A ROMANILOR
Nu este prima oara cand Institutul de Fizica Atomica mai da un om de valoare.Ceea ce este de urmarit, printre randuri, e drumul acestui om care ramane in Romania ,care nu-si tradeaza aspiratiile si lupta sa si le realizeze.
Si mai face ceva acest om :ii invata pe altii ce si cum sa faca ,adoima fostilor profesori .
Poate ca acest exemplu ar fi bun de predat si unora dintre profesorii de liceu ,poate se mai molipsesc si ei de boala aceasta.Nu de altceva dar incadrarea unor stiinte naturale in sectorul unor "stiinte precise si foarte exacte " face ca materii ca fizica si chimia sa ajunga limbi straine pentru multi dintre tinerii de azi.Celebrele ecuatii de miscare au fost elaborate in urma unor experimente pe care profesorii de azi doar le amintesc elevilor-ceea ce le cer fiind multitudinea de formule abstracte ,lipsite de legaturi cu lumea reala(la prima vedere).
Poate ca activitatea de coaching dezvoltata de Dl. Horea Murgu ar trebui sa afecteze si conducerile unor colegii si licee ,sau colectivelor scolare.
Este bine de reamintit ca viata trece prin stomac,dar nici sa nu uitam de ce existam pe aceasta lume -sau macar cum am evoluat.
Cat despre necesitatea disciplinei si a cadrelor organizate de invatamant cred ca putina libertate si independenta nu strica-uneori chiar ajuta.(Nu prea sunt de acord ca "romanii au facut treba doar sub bici").
Iar ca un corolar al acestui articol:se poate face treaba si in Romania.Sa incurajam si sa sprijinim oamenii care arata ca pot si vor sa faca ceva.Aici in Romania si pentru Romania.

  Inapoi la articolul Horea Murgu: Am o nevoie foarte mare de concurenta

Setari Cookie-uri