Comentarii pe articolul Nasu' si alti doi jurnalisti de la Evenimentul Zilei dati in judecata de RAEF


JUSTITIA ROMANA

Firanescu Constantin la 2 Februarie 2009, ora 23:11
JUSTITIA ROMANA
Ma numesc Firanescu Constantin , nu ma astept sa se mai indrepte ceva , dar vreau sa va aduc la cunostinta un caz incredibil dar adevarat .
Acum noua ani am promis unei persoane ( Liviu Gututui ) ca ii voi vinde un apartament , dar nu s-a stabilit nici suma si nici data cand vom face actul de vanzare cumparare ; acest apartament urma sa il obtin in baza legii 19 ; totodata este adevarat ca mi-a dat contravaloarea avansului ( circa 50 mil lei vechi ) , iar in decurs de un an si jumatate mi-a dat 5000 de dolari , bani care urmau sa fie luati in considerare in momentul stabilirii pretului apartamentului .
Totodata mentionez ca intre noi doi nu s-a intocmit nici un act niciodata .
In anul 2004 s-a decis sa il cumpere ( sa facem actele de vanzare cumparare ) ; eu i-am cerut 15000 de euro , in afara de banii care mai trebuiau dati la DAFI , societate de la care am luat apartamentul in rate ( asta insemna in totalitate cam 40000 de euro ) ; apartamentul se afla pe Calea 13 Septembrie si are 4 camere si o suprafata de aproape 100 de metri patrati . La acea data valoarea lui era cam de 55000- 60000 de euro .
Persoana respectiva nu a vrut sa imi dea decat 5000 de euro , suma cu care eu nu am fost de acord si i-am spus ca daca nu ne intelegem ii voi returna banii care mi i-a dat .
De atunci a inceput calvarul : intai mi-a facut o plangere penala , ptr inselaciune , dar nu la circa de politie de care apartine ( asa cum este procedura ) , ci direct la politia capitalei ( pe str Eforie ) ; am uitat sa mentionez ca Domnul Gututui este unul din actionarii ( 50 % ) ai SC CRISTALEX 94 SRL - importator Campari , Grantz .... circa 60 de produse in portofoliu , totodata si actionar la societatea comerciala care importa ILLY cafe , de aceea se poate face plangere direct la politia capitalei . Domnul comisar care mi-a luat declaratia ( Miclea ) actualmente nu mai lucreaza in politie datorita mitei care a luato de la niste persoane implicate in infractiuni cu acte de proprietate false , deci un comisar cu " experienta" .
Ulterior , dupa circa un an de zile dosarul s-a inchis deoarece nu existau probe si mi s-a dat neinceperea urmaririi penale .
Datorita declaratiei mele de la politie ( nu am vrut sa ascult avocatul si sa nu recunosc nimic , am crezut ca spunand adevarul nu are ce sa mi se intample ) dansul m-a dat in judecata in civil ( dosar nr 14156 / 2005 ) ; de atunci am castigat fondul , apelul cat si recursul ; dupa care domnul Gututui a facut " contestatie in anulare " la recurs , care este o forma extraordinara de atac a deciziei din recurs , numai ca trebuie sa fie un motiv forte bine intemeiat ptr a se aproba ( fara insa a se schimba decizia din recurs care este definitiva si irevocabila ) .
Incredibil dar adevarat : i se aproba contestatia ( fara a avea un motiv legal intemeiat ) , si culmea , completul de judacata care i-au aprobat contestatia au anulat complet decizia din recurs si au dispus rejudecarea recursului ( ilegal ) , tot ei urmand sa judece recursul ; urmarea este evidenta : am pierdut apartamentul fara a mai putea sa fac nimic ( culmea este ca pierd apartamentul fara sa semnez vreun precontract sau act de vanzare cumparare )
Ce spuneti despre "justitia romana" ?
A cui LEGE SA O MAI RESPECT IN , hai sa ii spunem tara , dar a cui ?????????

  Inapoi la articolul Nasu' si alti doi jurnalisti de la Evenimentul Zilei dati in judecata de RAEF

Setari Cookie-uri