Comentarii pe articolul Care este miza economica in verdictul Curtii de la Haga?


insula serpilopr

Zalog C la 3 Februarie 2009, ora 12:24
insula serpilopr
Romania, poate astzi,3.02.2009, s-i revendice teritorii pierdute la masa verde i din cauza unui mezicescu regal absurd,care nu trebuia s semneze acele act dup rzboi, fiindc nu avea calitate i competenele atribuite de lege. Dar, blocul sovietic vroia cu orice pre o semntur. i a obinut-o! vreau ca ara mea s nu mai fie umilit, vreau ca aceti guvernani de acum sau de alaltieri s nu-i pun mna uor sau s semneze "lichiditi" pentru alii. Ei, acertia au doar 80 ani de trit, generaiile au muli ani .tefan i alii s-ar rscoli n rna lor! Vreau s am ce am avut, i nimic mai mult . Vreau i sudul Dobrogei , vreau i Bucoviona , vreau i Basarabia. Sunt un lupttor i vreau totul!
Costica Neculau la 3 Februarie 2009, ora 13:59
Usurel ca nu pornim razboaie ! Pina la urma sunt chestii de influenta si cine pune mina pe bani :conducatorii lor sau ai nostri ! Ce , crezi ca o sa-ti scada tie rata sau intretinerea cu ceva ? Ce nu v-ati revoltat asa cind au dat moaca petrolul din subsol pe 30 de ani ? Sau Combinatul de la Galati, dat moaca dupa ce s-a pierdut la Londra un proces cu Mittal si nu i-am dat noi 85 milioane euro pe ce vroia el dar nici el nu ne mai da 75 milioane euro pe combinat...ce ti se pare mai grav ? Tot ii dau astia inainte cu flota aia dusa (timp normal de exploatare nava 10-15 ani!) dar de Combinat ce ziceti ? si de multe altele...Ucrainienii au luat 4 miliarde pe krivoi-Rog , noi am luat ...teapa ! S-ami spui si mie cind o sa bag benzina redusa la pret in masina ca e din aia cistigata la Haga...!
La cit e de mare ucraina , are resurse zeci de ori fata de noi si nu trebuie sa ne cramponam de platoul marii negre . La citi bani trebuie investiti pentru exploatare , mai bine intra cele doua guverne si fac un parteneriat ! In folosul tarilor lor!
Adrian la 3 Februarie 2009, ora 14:00
Da, asa e acum e momentul ca odata ce acest proces se finalizeaza sa nu oprim batalia aici, urmatorul proces e cel de redobindire a insulei si apoi a sudului basarabiei, care ar fi trebuit sa ne revina inapoi odata ce URSS-ul lui Stalin s-a desfiintat..In schimb noi in loc sa luam atitudine atunci am stat ca niste iepuri fricosi si am tacut malc! Rusine!!!
Liviu Verestiuc la 3 Februarie 2009, ora 18:37
Da,felicitari,bravo lor ca s-au tinut tare pana la capat,dar cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor.Adica : Moldova fratilor,teritoriu romanesc de dintotdeauna, de N ori mai mare decat suprafata proaspat dobandita in respectivul proces de la Haga.Am trecut de cateva ori in Moldova si va pot spune ca sunt tot romanii nostri fratilor,vorbesc tot limba romana .Iar carcotasii sa sape putin pe internet si sa vada cate vestigii si site-uri arheologice geto-dace sunt pe suprafata Moldovei.E adevarat ca nu au limba noastra romana curata,caci au fost rusificati cu forta,trenuri intregi transportand in acea trista vreme o gramada de romani spre Siberia.Da,acolo in Siberia sunt sate intregi in care si azi se vorbeste romaneste,isi aduc aminte de la parintii sau bunicii lor cum acestia au fost suiti in tren,cu amintiri si lucruri ce incap intr-o bocceluta si instrainati intr-un capat de Rusie. Rusificare fortata,care ar trebui sa fie cap de afis in procesul de la Haga,nu stiu daca aici putem compensa cu ceva ciopartirea neamului romanesc de catre rusi !!!
Deci ,revenind la subiectul comentariului,ma bucur ca Romania a castigat respectivul proces,insa sa stiti ca Moldova se uita mereu la voi,romanii, si ofteaza mereu...sperand la o natiune unificata.Nu uitati ca acolo sunt cateva milioane de suflete de ROMANI !!!
Viorel Robert Barbu la 3 Februarie 2009, ora 20:49
Liviu draga, mai astepta nitel ca poate poate ne/om trezi si noi, ce sa /i faci daca suntem adormiti, cred ca ne am nascut un popor obosit. ghinionul nostru e ca n am stiut sa avem conducatori interesati de binele comun, sau mai bine zis ...am avut dar asta a fost demult tare, ca am si uitat cum e sa fim uniti.
fii sigur ca in multi din noi tresare ceva cand e vb de Moldova, doar ca inca n a aparut persoana care sa zica HAI, * nu cu furca in mana ci cu stil si diplomatie la masa negocierilor.ca na, asa e acum la moda.
traiasca Preafericitul Daniel, ca macar a incercat // in varianta posibilitatilor pe care ti le da statutul de Patriarh, sa reactiveze Mitropolia Basarabiei, pentru ca romanul s/a nascut cu credinta in singe, si sunt convinsa ca ca asta e una din variantele in care se poate retrezi in noi sentimentului de unitate.
toata admiratia pentru romanii din Basarabia. am cunoscut cativa, si am remarcat cu bucrie dorinta de supravietuire si de ridicare, care noua celorlalti ne a cam pierit
Florin Dimache la 4 Februarie 2009, ora 14:39
Dar v-ati intrebat daca moldovenii rusi vor??? Nu v-ati pus intrebarea. Ei sunt o tara independenta si unitara ca orice stat si nu cred ca acei guvernanti ar dori o unificare cu Romania. Si nici eu nu vreau, de ce ?, doar de dragul de a avea teritoriul mai mare?

  Inapoi la articolul Care este miza economica in verdictul Curtii de la Haga?

Setari Cookie-uri