Comentarii pe articolul Care este miza economica in verdictul Curtii de la Haga?


Insula Serpilor

Vlad Florin Razesu la 3 Februarie 2009, ora 13:31
Insula Serpilor
In fine, s-a indurat Dumnezeu si de noi si ne-a dat dreptate.
Poate ca nu ne vom prosti si statul va declansa actiunile de explorare si exploatare a bogatiilor imense cu care ne-a oplosit Dumnezeu, in loc sa lase tot felul de rechiuni sa le exploateze.
Catalin Dimofte la 3 Februarie 2009, ora 13:59
Bogatiile astea sunt considerabile, se pare (desi as fi extrem de curios sa aflu DE UNDE exact provin cifrele, pentru ca eu n-am gasit sursa originala), dar oricum nu-s tocmai imense -- ceva in plus fata de ce mai exista onshore e binevenit, dar nu schimba in mod dramatic datele problemei.
Si-n orice caz nu le exploreaza si cu atat mai putin exploateaza statul -- care stat, cine, cu ce? Pune mana Videanu pe vasle, mai ia pe unul cu lopata si sapa impreuna o groapa sub mare?
Petrom e austriac, Rompetrol e kazah, ar mai fi doar baietii lui Comanescu din Constanta, desi Dumnezeu stie ai cui sunt de fapt... si oricum, din cate stiu eu, niciuna din companiile astea nu are resursele necesare (mai ales tehnologice si umane) pentru exploatari offshore de gaze.
Oricum e de bine, aici nu e nicio indoiala. Atata doar ca n-are rost sa ne extaziem prea tare.
Ungur Liviu la 3 Februarie 2009, ora 14:48
o fi?!
sa vedem!
Strongvaleriana la 3 Februarie 2009, ora 15:19
ciudat !
chiar si noi vorbim despre stanca aia ca despre o insula ! :D
Dragomir Costel la 3 Februarie 2009, ora 15:40
Am vazut declaratii un pic rautacioase pe aici. Ma intreb, daca decizia era favorabila Ukrainei ce fel de comentarii erau? Eu zic ca s-a facut dreptate. Cum vor fi exploatate resursele si cand? Ramane de vazut dar oricum vor aduce venituri importante statului roman.
Onel Felicia la 3 Februarie 2009, ora 20:09
Daca nu vom avea o companie romaneasca care sa gestioneze si sa exploateze acele resurse, ele se vor duce tot in beneficiul austriecilor, francezilor, samd, ca doar am vandut tot. Noi unde vom castiga? Da, le vom rascumpara cu un adaos de 300 %.
Florin Dimache la 4 Februarie 2009, ora 14:33
Corect, noi trebuie sa exploatam in favoarea noasra aceasta decizie favorabila . Sa nu se intample cum zicea Felicia de mai sus, sa ni se vanda de catre companii austiece , franceze, kazace samd la un un pret cu 300 % mai mult. Atunci nici nu mai m-as bucura de aceasta decizie a CIJ.

  Inapoi la articolul Care este miza economica in verdictul Curtii de la Haga?