Comentarii pe articolul Cel mai optimist scenariu: Piata rezidentiala isi revine la sfarsitul lui 2009


Intoxicatii/sforarii/"gogosi"/povesti de adormit copiii

Eduard Laurentiu Paduraru la 5 Februarie 2009, ora 09:26
Intoxicatii/sforarii/
Avem parte, din nou, de o manipulare de zile mari din partea "celei mai prestigioase si puternice companii de consultanta imobiliara", un fel de treand maker, in conditii normale. Daca in tara tuturor posibilitatilor, SUA, de unde vin acestia, nu se intrevede nimic bun pana anul viitor spre final, ce si-au zis baietii, haide sa-i prostim din nou pe romani, ca doar am mai facut-o.

Cred ca de data asta nu mai merge. Si asta, pentru ca, oamenii obisnuiti, clasa medie, nu mai musca momeala unor "fripturisti" imobiliari care au profitat ani la randul de dorinta fireasca a romanilor de a avea o proprietate (imi place sa cred ca lumea a invatat ceva din ultimii 5 ani si inca mai invata cum sa se comporte si in conditii mai grele de criza). In anii acestia, romanii de buna credinta s-au aflat ca intre ciocan (afaceristii imobiliari) si nicovala (bancile care practica dobanzi si comisioane "nesimtite").

Si haideti sa ne gandim putin, cei care au vrut neaparat o casa si au avut posibilitatea, e posibil ca multi sa fi cumparat, si in mare parte prin credite-aproximez ca 90% din tranzactii s-au facut prin creditare. Acestia, nu se vor mai angaja la un nou imprumut, cu siguranta. Acum un imprumut se obtine si mai greu, cu costuri mai mari, deci, ar trebui ca noii clienti sa fie si mai potenti, ceea ce e putin probabil. Nici banii de la romanii din strainatate nu vor mai fi lafel. Deci, cu ce se va cumpara si se va relansa piata imobiliara, mon cher?
"Gogosi/sforarii/intoxicatii/etc...

  Inapoi la articolul Cel mai optimist scenariu: Piata rezidentiala isi revine la sfarsitul lui 2009

Setari Cookie-uri