Comentarii pe articolul Masuri anti-piraterie


Situri care au erori trebuie blocate a sa a spus legea

yahm97 la 6 Februarie 2009, ora 13:57
Numrul site-urilor infectate a crescut de zece ori fa de anul 2006

Navigarea pe internet se afl pe locul 2 n ierarhia celor mai importante ameninri informatice, iar numrul site-urilor infectate a crescut de 10 ori fa de 2006, ceea ce nseamn c una din 300, pn la una din 50 de pagini web nu prezint siguran pentru utilizatori, conform Kaspersky Lab.

Experii n securitate informatic ai Kaspersky Lab atrag atenia asupra celor mai periculoase ameninri care vor afecta utilizatorii de PC-uri n 2009 i susin c acestea provin n special de pe internet i sunt n mare msur influenate de factorul uman.

Conform experilor, una dintre cele mai frecvente metode de infectare a PC-urilor este prin intermediul dispozitivelor de stocare de tip flash USB, CD sau DVD. Situaii recente de virusare n mas au fost determinate de ncrederea utilizatorilor n aplicaiile lansate automat pe computer, datorit funciei Auto Run, i de necontientizarea riscurilor folosirii lor, susin acetia.

n acelai timp, navigarea pe internet se afl pe locul doi n ierarhia celor mai importante ameninri informatice, iar numrul site-urilor infectate a crescut de zece ori fa de anul 2006, conform mai multor surse, ceea ce nseamn c una din 300, pn la una din 50 de pagini web nu prezint siguran pentru utilizatori.

n top se afl serviciile financiare i de banking online care permit pli electronice, gestiunea conturilor, schimburi valutare i alte operaiuni, acestea nregistrnd o cretere rapid. "Acestea atrag atenia infractorilor cibernetici, iar fraudele pe internet precum phishing-ul i furtul de detalii bancare vor avea o amploare i mai mare n 2009", consider reprezentanii companiei.

Dac n trecut, programele periculoase atacau computerele neprotejate de soluii antivirus, acum tot mai multe astfel de programe sunt capabile s combat detecia i tergerea lor de ctre soluiile antivirus. Analitii de la Kaspersky Lab prognozeaz pentru 2009 o cretere a acestui gen d

  Inapoi la articolul Masuri anti-piraterie

Setari Cookie-uri