Comentarii pe articolul Masuri anti-piraterie


Situri care au erori trebuie blocate a sa a spus legea

yahm97 la 6 Februarie 2009, ora 13:57
Numărul site-urilor infectate a crescut de zece ori față de anul 2006

Navigarea pe internet se află pe locul 2 în ierarhia celor mai importante amenințări informatice, iar numărul site-urilor infectate a crescut de 10 ori față de 2006, ceea ce înseamnă că una din 300, până la una din 50 de pagini web nu prezintă siguranță pentru utilizatori, conform Kaspersky Lab.

Experții în securitate informatică ai Kaspersky Lab atrag atenția asupra celor mai periculoase amenințări care vor afecta utilizatorii de PC-uri în 2009 și susțin că acestea provin în special de pe internet și sunt în mare măsură influențate de factorul uman.

Conform experților, una dintre cele mai frecvente metode de infectare a PC-urilor este prin intermediul dispozitivelor de stocare de tip flash USB, CD sau DVD. Situații recente de virusare în masă au fost determinate de încrederea utilizatorilor în aplicațiile lansate automat pe computer, datorită funcției Auto Run, și de neconștientizarea riscurilor folosirii lor, susțin aceștia.

În același timp, navigarea pe internet se află pe locul doi în ierarhia celor mai importante amenințări informatice, iar numărul site-urilor infectate a crescut de zece ori față de anul 2006, conform mai multor surse, ceea ce înseamnă că una din 300, până la una din 50 de pagini web nu prezintă siguranță pentru utilizatori.

În top se află serviciile financiare și de banking online care permit plăți electronice, gestiunea conturilor, schimburi valutare și alte operațiuni, acestea înregistrând o creștere rapidă. "Acestea atrag atenția infractorilor cibernetici, iar fraudele pe internet precum phishing-ul și furtul de detalii bancare vor avea o amploare și mai mare în 2009", consideră reprezentanții companiei.

Dacă în trecut, programele periculoase atacau computerele neprotejate de soluții antivirus, acum tot mai multe astfel de programe sunt capabile să combată detecția și ștergerea lor de către soluțiile antivirus. Analiștii de la Kaspersky Lab prognozează pentru 2009 o creștere a acestui gen d

  Inapoi la articolul Masuri anti-piraterie